441
| InTime News / ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΣ

Κουτσούμπας κατά Τσίπρα: Προκλητική η «ανάσυρση» του ΠΑΣΟΚικού εκβιασμού ότι η ψήφος σε άλλα κόμματα είναι «χαμένη»

Protagon Team Protagon Team 18 Ιουνίου 2023, 13:57
|InTime News / ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΣ

Κουτσούμπας κατά Τσίπρα: Προκλητική η «ανάσυρση» του ΠΑΣΟΚικού εκβιασμού ότι η ψήφος σε άλλα κόμματα είναι «χαμένη»

Protagon Team Protagon Team 18 Ιουνίου 2023, 13:57

Το μήνυμα ότι «οι καιροί αλλάζουν, όχι όμως και τα βρώμικα κόλπα της σοσιαλδημοκρατίας» έστειλε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μέσα από τη συνέντευξη του στην «KONTRA NEWS» της Κυριακής, βάλλοντας ευθέως κατά του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ.

Αφορμή στάθηκε η ερώτηση του δημοσιογράφου στον επικεφαλής του ΚΚΕ τι απαντά στην κατηγορία του ΣΥΡΙΖΑ ότι τον Περισσό δεν τον νοιάζει ούτε να κυβερνήσει ούτε ποιος θα είναι στην κυβέρνηση που θα σχηματιστεί μετά τις εκλογές.

Αρχικά. ο κ. Κουτσούμπας έδωσε την εξής απάντηση: «Προφανώς και μας νοιάζει ποιος θα είναι στην κυβέρνηση, γιατί θέλουμε να ξέρουμε ποιον θα αντιμετωπίσουμε, ποιον θα πολεμήσουμε. Και όπως τα έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ, που “ξέπλυνε” με την πολιτική του τη ΝΔ και τελικά την πριμοδότησε και με εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόρους, θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια δεύτερη κυβέρνηση Μητσοτάκη. Και αυτό το ΚΚΕ θα το κάνει με αποφασιστικότητα, γιατί η πρόταση διακυβέρνησής του προϋποθέτει τον λαό πραγματικά στην εξουσία».

Επειτα συμπλήρωσε: «Με αφορμή την ερώτησή σας, επιτρέψτε μου να πω ότι είναι πρόκληση για κάθε αριστερό, προοδευτικό άνθρωπο η πρόσφατη “ανάσυρση” από τον κ. Τσίπρα του εκβιασμού που χρησιμοποιούσε παλιότερα το ΠΑΣΟΚ απέναντι τόσο στο ΚΚΕ όσο και, παλιότερα, στον Συνασπισμό, ότι η ψήφος σε οποιοδήποτε άλλο κόμμα είναι “χαμένη” και ευνοεί τη ΝΔ. Οι καιροί αλλάζουν, η σοσιαλδημοκρατία και τα βρώμικα κόλπα της, όχι».

Ερωτηθείς τι ξεχωρίζει το ΚΚΕ από τα υπόλοιπα κόμματα, ο κ. Κουτσούμπας υπογράμμισε: «Η ριζικά διαφορετική πολιτική πρόταση εξουσίας – διακυβέρνησης που έχουμε, και γι’ αυτό μπορεί η αντιπολίτευση του ΚΚΕ να είναι 100% πραγματική λαϊκή και μαχητική». Προσέθεσε επίσης ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ «θα είναι μια συστημική, συναινετική αντιπολίτευση, γιατί μοιράζονται ίδιες στρατηγικές συγκλίσεις (με τη ΝΔ)».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του μίλησε για το πολύνεκρο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου, «αυτό το έγκλημα», που όπως είπε «έχει τη σφραγίδα της ΕΕ, του “κοινού σπιτιού” όλων των άλλων κομμάτων».

«Το λιγότερο που πρέπει να γίνει», σύμφωνα με τον ίδιο, «είναι να καταργηθεί τώρα η Κοινή Δήλωση ΕΕ-Τουρκίας και ο κανονισμός του Δουβλίνου. Να γίνει σεβαστή η συνθήκη της Γενεύης για τα δικαιώματα των προσφύγων, την οποία ενταφιάζει το αποκρουστικό Νέο Σύμφωνο της ΕΕ για τη Μετανάστευση και το Ασυλο, που φτάνει στο σημείο να “κοστολογεί” τους πρόσφυγες με 20.000 ευρώ “το κεφάλι”, όπως ακριβώς κάνουν οι διακινητές. Να στηθούν επιτροπές εξέτασης ασύλου με ευθύνη του ΟΗΕ και της ΕΕ στην Τουρκία και άλλες χώρες, για ασφαλή μετάβασή τους στις χώρες του πραγματικού προορισμού τους».

Τέλος, ο κ. Κουτσούμπας ζήτησε «να σταματήσουν τώρα η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ τα επικίνδυνα παιχνίδια με τη μουσουλμανική μειονότητα», και υπενθύμισε τις «διαχρονικές παρεμβάσεις του τουρκικού προξενείου, της τουρκικής αστικής τάξης, υπέρ υποψηφίων αυτών των κομμάτων».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...