327
Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου | George Vitsaras / SOOC

Κούλογλου: «Αν μπορούσα θα έφευγα από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ»

Protagon Team Protagon Team 20 Ιουνίου 2020, 13:58
Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου
| George Vitsaras / SOOC

Κούλογλου: «Αν μπορούσα θα έφευγα από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ»

Protagon Team Protagon Team 20 Ιουνίου 2020, 13:58

Εκπληκτος -«έπεσα από τα σύννεφα», είπε χαρακτηριστικά- δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου από το πόθεν έσχες του συναδέλφου του Δημήτρη Παπαδημούλη το οποίο έδειχνε ότι τα διαμερίσματα που είχε αγοράσει είχαν ενοικιαστεί σε πρόσφυγες και μετανάστες.

Επισήμανε ακόμη ότι αν υπήρχε τρόπος να αποχωρήσει από την ευρωομάδα, αλλά να παραμείνει στον ΣΥΡΙΖΑ, «θα το εξέταζε σοβαρά».

Σε συνέντευξή του στον ιστότοπο ieidiseis.gr, o ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι τα υπόλοιπα μέλη της ευρωομάδας δεν τον υποστήριξαν όταν έκανε τη δήλωση ότι «στην Αριστερά ότι είναι νόμιμο δεν είναι αναγκαστικά και ηθικό». Αυτό, όπως είπε, τον αποξένωσε και για τον λόγο αυτό δεν συνυπογράφει πλέον κάποιες κοινές ανακοινώσεις.

Είπε ακόμη: «Οταν το πόθεν έσχες του Δ. Παπαδημούλη κατέδειξε ότι τα διαμερίσματα που είχε αγοράσει είχαν ενοικιαστεί σε πρόσφυγες και μετανάστες, έπεσα κυριολεκτικά από τα σύννεφα. Δεν έχω προσωπικά μαζί του, ούτε έχω την παραμικρή φιλοδοξία να ηγηθώ της ευρωομάδας και να του πάρω τη θέση.

» Πιστεύω ότι όλη η ιστορία, έτσι όπως εξελίχθηκε, κάνει πρώτα από όλα κακό στον ίδιο και την πολιτική του ιστορία. Αλλά κάνει κακό και στην Αριστερά…

» Οταν λοιπόν ρωτήθηκα σε τηλεοπτική εκπομπή, είπα, όπως πάντα, τη γνώμη μου: Δεν μπορούμε να λέμε απλώς ότι τα πόθεν έσχες των πολιτικών της Δεξιάς ή του κ. Μητσοτάκη έχουν πρόβλημα και να πάμε στη λογική του μη χείρον βέλτιστον. Στην Αριστερά ότι είναι νόμιμο δεν είναι αναγκαστικά και ηθικό.

» Στην ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ οι υπόλοιποι δεν συμφώνησαν με τη δήλωση μου, μια ακόμη δυσάρεστη έκπληξη. Αυτό ομολογώ με αποξένωσε από την ομάδα. Γιατί η δήλωση μου είχε στόχο να υπερασπίσω την Αριστερά. Σταμάτησα έτσι να συνυπογράφω κάποιες κοινές ανακοινώσεις.

» Δεν σας κρύβω ότι αν υπήρχε δυνατότητα να φύγω από την ευρωομάδα αλλά να παραμείνω στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ, θα το εξέταζα σοβαρά. Αλλά ποτέ δεν τέθηκε θέμα απομάκρυνσης μου από τον ΣΥΡΙΖΑ, με τον οποίο συμφωνώ πολιτικά και ιδεολογικά. Ούτε και θέλω να αποτελέσω εμπόδιο στην διαμόρφωση μιας αριστερής και προοδευτικής παράταξης που επιχειρεί ο Αλέξης Τσίπρας».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...