459
Στέλιος Κούλογλου - Δημήτρης Παπαδημούλης: Δύο ξένοι σε Βρυξέλλες και Κουμουνδούρου | CreatinveProtagon

Τρικυμία στην ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ με καβγά Παπαδημούλη – Κούλογλου και «πυροσβέστη» τον Τσίπρα

Protagon Team Protagon Team 19 Ιουνίου 2020, 17:41
Στέλιος Κούλογλου - Δημήτρης Παπαδημούλης: Δύο ξένοι σε Βρυξέλλες και Κουμουνδούρου
|CreatinveProtagon

Τρικυμία στην ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ με καβγά Παπαδημούλη – Κούλογλου και «πυροσβέστη» τον Τσίπρα

Protagon Team Protagon Team 19 Ιουνίου 2020, 17:41

Αντιμέτωπος με τα «πυρά» των «συντρόφων» του στην Κουμουνδούρου, για τις επενδυτικές του κινήσεις στον χώρο του real estate, βρέθηκε για μία ακόμη φορά ο Δημήτρης Παπαδημούλης κατά τη συνάντηση των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με τον Αλέξη Τσίπρα.

Στη θυελλώδη, όπως αποδείχθηκε, συνεδρίαση παρουσία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, υπήρξε έντονη αντιπαράθεση μεταξύ του κ. Παπαδημούλη και του «συγκατοίκου» του σε Στρασβούργο και Βρυξέλλες, Στέλιου Κούλογλου που ζήτησε χωρίς περιστροφές την παραίτησή του για το «Papadimoupoly».

Στην παρότρυνση-απαίτηση να παραιτηθεί -διότι προκάλεσε μεγάλη ζημιά τόσο στο κόμμα, όσο και στην ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ- ο κ. Παπαδημούλης φέρεται να απάντησε ότι η παραίτησή του είναι  στη διάθεση του Αλέξη Τσίπρα, καθώς εκείνος τον τοποθέτησε επικεφαλής, οπότε και μπορεί να τον απομακρύνει αν το κρίνει απαραίτητο.

Κατά τις ίδιες πάντα πληροφορίες, ο  πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την εκτίμηση ότι δεν τίθεται θέμα παραίτησης Παπαδημούλη, καθώς κάτι τέτοιο θα δημιουργούσε περισσότερα προβλήματα από όσα θα έλυνε. Για μία ακόμη φορά όμως, σημείωσε για  το ζήτημα με τις επίμαχες επενδύσεις του επικεφαλής της ευρωομάδας στην αγορά ακινήτων, ότι ναι μεν ήταν νόμιμο, αλλά όχι και ηθικό, ωστόσο πρέπει πλέον να θεωρείται λήξαν.

«Εκανες λάθος, το καταλαβαίνεις»

Συγκεκριμένα σύμφωνα με πληροφορίες από κομματικές πηγές, κατά τη σύσκεψη με τους ευρωβουλευτές του κόμματός του, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι «ο κ. Δημήτρης Παπαδημούλης είναι από τα ιδρυτικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, με πολυετή προσφορά και χωρίς ψεγάδια στη διαδρομή του».

«Ο τρόπος που επέλεξε τώρα να επενδύσει τα χρήματα, που απέκτησε νόμιμα και όχι παράνομα, ήταν λάθος. Νομίζω ότι το έχει κατανοήσει και ο ίδιος», συμπλήρωσε, ωστόσο μετά τη σαφή δέσμευσή του, ότι όσο κατέχει δημόσιο αξίωμα, δεν θα εισπράττει ούτε ένα ευρώ από ακίνητα ενοικιάζει σε πρόσφυγες και μετανάστες και ότι θα δίνει το σύνολο των χρημάτων αυτών σε κοινωνικές δράσεις, το θέμα θεωρείται λήξαν…

«Από εδώ και στο εξής, οποιαδήποτε αναπαραγωγή του θέματος συνιστά μονάχα αντιπερισπασμό της ΝΔ στην προσπάθειά της να κρύψει και να συμψηφίσει τα πραγματικά οικονομικά σκάνδαλα εκατοντάδων εκατομμυρίων που βλέπουν καθημερινά το φως της δημοσιότητας. Και αυτό δεν πρέπει να το επιτρέψουμε», ήταν το βασικό του μήνυμα.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης η τομεάρχης της ΚΟ για ευρωπαϊκά θέματα, Σία Αναγνωστοπούλου, η υπεύθυνη της ΠΓ για τον τομέα Ευρωπαϊκών και Διεθνών Υποθέσεων, Ράνια Σβίγκου και ο διπλωματικός σύμβουλος του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλης Καλπαδάκης.

Στο πλαίσιο της σύσκεψης συμφωνήθηκε η ενίσχυση των πρωτοβουλιών του ΣΥΡΙΖΑ στο Ευρωκοινοβούλιο σε μία σειρά από κρίσιμους τομείς: Ταμείο Ανάκαμψης και αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης στη βάση προοδευτικών πολιτικών, πράσινη ατζέντα, ψηφιακή πολιτική, Τουρκία και περιφερειακές εξελίξεις και προσφυγικό.

Παράλληλα, συζητήθηκε ο κρίσιμος ρόλος του ΣΥΡΙΖΑ, αυτήν την περίοδο, τόσο εντός της GUE όσο και ως γέφυρα με όλες τις προοδευτικές ευρωπαϊκές δυνάμεις, ειδικά σε συνέχεια των πρόσφατων επαφών του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής ευρωπαϊκών κομμάτων. (ΑΚΕΛ, Podemos, Αριστερό Κόμμα Σουηδίας, SPD Γερμανίας, Πράσινοι Γερμανίας).

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...