274
To εντυπωσιακό χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Ντόρτμουντ | ,

Δύο γερμανικές πόλεις στη μάχη για το ψηλότερο χριστουγεννιάτικο δέντρο

Protagon Team Protagon Team 29 Οκτωβρίου 2018, 16:23
To εντυπωσιακό χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Ντόρτμουντ
|,

Δύο γερμανικές πόλεις στη μάχη για το ψηλότερο χριστουγεννιάτικο δέντρο

Protagon Team Protagon Team 29 Οκτωβρίου 2018, 16:23

Ακόμα δεν έχει μπει ο Νοέμβρης και δύο γερμανικές πόλεις έχουν μπει για τα καλά στο κλίμα των Χριστουγέννων καθώς ανταγωνίζονται για το ποια έχει το μεγαλύτερο δέντρο των Χριστουγέννων.

Για πάνω από 20 χρόνια, το Ντόρτμουντ καυχιέται ότι το τεράστιο δέντρο που τοποθετείται στην καρδιά της χριστουγεννιάτικες αγοράς της πόλης είναι το μεγαλύτερο.

Το δέντρο της γερμανικής πόλης, σύμφωνα με τους βρετανικούς Times, έχει ύψος 45 μέτρα, σχεδόν διπλάσιο δηλαδή από το αντίστοιχο στην Πλατεία Τραφάλγκαρ στο Λονδίνο. Το βάρος του φτάνει τους 40 τόνους ενώ είναι στολισμένο με 48.000 φωτάκια. Μάλιστα, πέρυσι, χρειάστηκαν τέσσερις εβδομάδες για να συναρμολογηθούν τα 1,700 κομμάτια του.

Πλέον, όμως, το διάσημο χριστουγεννιάτικο δέντρο του Ντόρτμουντ έχει έναν απρόσμενο ανταγωνιστή: το χριστουγεννιάτικο παζάρι του Κράνγκερ, μιας γειτονιάς της πόλης Χερν στη Γερμανία έχει υψώσει ένα εξίσου θηριώδες δέντρο το οποίο – αν μετρήσεις και τα δύο εστιατόρια και το μπαρ που βρίσκονται στη βάση του – έχει ακριβώς το ίδιο ύψος. Επίσης, έχει το διπλάσιο βάρος από το αντίστοιχο στο Ντόρτμουντ και χαρακτηρίζεται ως «το μεγαλύτερο κινητό χριστουγεννιάτικο δέντρο του κόσμου».

Οι διοργανωτές στο γιορτινό παζάρι του Χερν υποστηρίζουν ότι δεν ήταν ποτέ πρόθεσή τους να ανταγωνιστούν το χριστουγεννιάτικο δέντρο του Ντόρτμουντ. Από την πλευρά του, όμως, ο επικεφαλής της διοργάνωσης της εορταστικής αγοράς του Ντόρτμουντ δεν φάνηκε ενθουσιασμένος, υποστηρίζοντας ότι ο άτυπος ανταγωνισμός μεταξύ των δύο πόλεων είναι «λίγο παράξενος» ενώ υποστήριξε ότι δεν τίθεται θέμα κόντρας μιας και το δέντρο του Χερν είναι κατά βάση «μία μεγάλη μεταλλική κατασκευή».

«Είναι απλώς ένα ύψωμα με ένα πλαστικό δέντρο στην κορυφή του» είπε χαρακτηριστικά. «Απλώς πρέπει να τραβήξουν λίγο την προσοχή για το μικρό φεστιβάλ των προαστίων τους»

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...