244
Ο 65χρονος Ντέιβιντ Γουέιν Όλιβερ σε φωτογραφίες της αστυνομίας | Colorado Springs Police

Κολοράντο: Λήστεψε τράπεζα και μοίραζε τα λεφτά φωνάζοντας «Καλά Χριστούγεννα»!

Protagon Team Protagon Team 25 Δεκεμβρίου 2019, 11:34
Ο 65χρονος Ντέιβιντ Γουέιν Όλιβερ σε φωτογραφίες της αστυνομίας
|Colorado Springs Police

Κολοράντο: Λήστεψε τράπεζα και μοίραζε τα λεφτά φωνάζοντας «Καλά Χριστούγεννα»!

Protagon Team Protagon Team 25 Δεκεμβρίου 2019, 11:34

Eνας 65χρονος με λευκή γενειάδα συνελήφθη καθώς φέρεται να λήστεψε τράπεζα στο Κολοράντο των ΗΠΑ και, στη συνέχεια, να σκόρπισε στον αέρα μέρος των μετρητών που είχε αποσπάσει, φωνάζοντας στους περαστικούς «Καλά Χριστούγεννα».

Ο Ντέιβιντ Γουέιν Ολιβερ συνελήφθη σε καφέ Starbucks αφού λήστεψε το υποκατάστημα της Academy Bank στο Κολοράντο Σπρινγκς το απόγευμα της Δευτέρας.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο ύποπτος «απείλησε να χρησιμοποιήσει όπλο» και βγήκε από το υποκατάστημα της τράπεζας με μεγάλο χρηματικό ποσό σε μετρητά.

Το τηλεοπτικό δίκτυο KKTV μετέδωσε, επικαλούμενο την αφήγηση αυτόπτη μάρτυρα, πως ο Ολιβερ, αφού βγήκε από την τράπεζα που είχε μόλις ληστέψει, άρχισε να σκορπάει τα χαρτονομίσματα. Εβγαζε τα χρήματα από μια σακούλα και τα πετούσε στον αέρα πριν φωνάξει «Καλά Χριστούγεννα», είπε ο μάρτυρας στο τηλεοπτικό δίκτυο.

Ο ίδιος αυτόπτης είπε πως διερχόμενοι μάζεψαν κάποια από τα μετρητά, μπήκαν στο υποκατάστημα και τα παρέδωσαν στον ταμία, ενώ ο Όλιβερ ταυτόχρονα πήγε ως το καφέ και κάθισε, μοιάζοντας να περιμένει να έρθουν αστυνομικοί να τον συλλάβουν.

Η εφημερίδα The Denver Post ανέφερε πάντως ότι δεν έχουν βρεθεί «χιλιάδες δολάρια» ενώ, κατά την ίδια πηγή, δεν υπάρχει απόδειξη ότι ο Ολιβερ πράγματι οπλοφορούσε.

Ο Όλιβερ, ο οποίος εικονίζεται στις φωτογραφίες που τραβήχτηκαν μετά τη σύλληψή του με γκρίζα και λευκή γενειάδα (φυσική, όχι αγιοβασιλιάτικη), κρατείται σε φυλακή στην Κομητεία Ελ Πάσο κι αναμένεται να προσαχθεί ενώπιον δικαστή την Πέμπτη. Δεν είναι σαφές εάν έχει συνήγορο.

Το ποσό της εγγύησης που θα πρέπει να καταβάλει για να αποφυλακιστεί προσωρινά υπό όρους ορίστηκε στα 10.000 δολάρια.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...