524
Τα συλλαλητήρια που έχουν εξαγγελθεί για την 28η Ιανουαρίου θα γίνουν κανονικά, λέει το ΚΚΕ | ΙΝΤΙΜΕnews

ΚΚΕ – ΣΥΡΙΖΑ: Εκθετη η κυβέρνηση, να πάρει πίσω την απαγόρευση συναθροίσεων

Protagon Team Protagon Team 26 Ιανουαρίου 2021, 11:41
Τα συλλαλητήρια που έχουν εξαγγελθεί για την 28η Ιανουαρίου θα γίνουν κανονικά, λέει το ΚΚΕ
|ΙΝΤΙΜΕnews

ΚΚΕ – ΣΥΡΙΖΑ: Εκθετη η κυβέρνηση, να πάρει πίσω την απαγόρευση συναθροίσεων

Protagon Team Protagon Team 26 Ιανουαρίου 2021, 11:41

ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλουν την κυβέρνηση για την απαγόρευση όλων των δημόσιων συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων από την ΕΛ.ΑΣ., κάνοντας λόγο για αυθαίρετη, αυταρχική και αντιδημοκρατική απόφαση, με πρόσχημα την πανδημία.

Ο Περισσός μιλά για ομολογία της κυβέρνησης ότι ο αυταρχισμός και η καταστολή είναι μόνιμο συστατικό στοιχείο της πολιτικής της, ενώ στη Βουλή, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ,  Νίκος Καραθανασόπουλος, διεμήνυσε ότι τα συλλαλητήρια που έχουν εξαγγελθεί για την 28η Ιανουαρίου θα γίνουν κανονικά, καθιστώντας την απόφαση της Ελληνικής Αστυνομίας «κουρελόχαρτο», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

«Είναι βαθύτατα γελασμένη η κυβέρνηση, ότι με αυτό τον τρόπο έχει λυμένα τα χέρια της, για να κάνει ό,τι θέλει και να ψηφίσει ό,τι θέλει. Και αυτή η απαράδεκτη απόφαση της ΕΛ.ΑΣ., η απαγόρευση των συναθροίσεων, θα γίνει κουρελόχαρτο. Και θα την κάνουν κουρελόχαρτο οι ίδιοι οι νεολαίοι, και οι εργαζόμενοι οι φοιτητές», υπογράμμισε ο κ. Καραθανασόπουλος και κάλεσε την κυβέρνηση τώρα να πάρει πίσω «την απαράδεκτη αυτή απόφαση της ΕΛ.ΑΣ.», διαφορετικά, είπε, «της το λέμε καθαρά, σπέρνει ανέμους και θα θερίσει θύελλες».

Να πάρει πίσω τη νέα αυταρχική απόφαση, η κυβέρνηση είναι έκθετη, τόνισε από την πλευρά του και ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Λευτέρης Νικολάου – Αλαβάνος για την απόφαση απαγόρευσης συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων.

Μιλώντας το πρωί στο Open, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έλαβε «αυτή τη νέα αυταρχική απόφαση» σε μια περίοδο που οι φοιτητές κινητοποιούνται ενάντια στο νομοσχέδιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση, αλλά και για να ανοίξουν τα Πανεπιστήμια που είναι επί ένα χρόνο κλειστά.

Για δήθεν εισηγήσεις της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων, προκειμένου να καλύψει την πολιτική της απόφαση για την απαγόρευση των συναθροίσεων, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Για ακόμη μία φορά η κυβέρνηση αποδίδει σε δήθεν εισηγήσεις της Επιτροπής τη δική της πολιτική απόφαση για απαγόρευση συναθροίσεων. Και για πολλοστή φορά διαψεύδεται, αφού ο κ. Βατόπουλος ξεκαθάρισε ότι ουδέποτε η Επιτροπή εισηγήθηκε κάτι τέτοιο», τονίζεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της Κουμουνδούρου, κάνοντας αναφορά στην απάντηση του καθηγητή Βατόπουλου σε συνέντευξή του το πρωί της Τρίτης στον ΣΚΑΪ, ότι δεν είχε συζητηθεί κάτι τέτοιο στην τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής.

Η αυτονόητη τήρηση μέτρων προστασίας και αποφυγής συνωστισμού δεν μπορεί να αποτελεί πρόσχημα της κυβέρνησης για αυθαίρετες και αντιδημοκρατικές αποφάσεις. Αντιμετωπίζει την πανδημία όχι ως θέμα δημόσιας υγείας, αλλά ως ευκαιρία καταστολής, κατηγορεί την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ.

Για «αντιδημοκρατική μεθόδευση», που περιορίζει τη λειτουργία της δημοκρατίας, έκανε λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος.

«Πρόκειται -είπε- για μια ακόμα αντιδημοκρατική επιλογή. Μακριά από τους κανόνες της επιστήμης. Είναι ξεκάθαρο ότι οι επιστήμονες της επιδημιολογίας διαφώνησαν με την εισήγηση αυτή και με την επιλογή αυτή.

»Δυστυχώς είναι μια μεθόδευση, μια ξεκάθαρη μεθόδευση, η οποία έχει στόχο μόνο και μόνο τον περιορισμό της λειτουργίας της δημοκρατίας που επιτρέπει σε κάποιον να αντιδρά και να ασκεί κριτική στα μέτρα της κυβέρνησης.

»Δεν είναι μόνο η αναξιοπιστία που δημιουργείται σε σχέση με τη διαχείριση της πανδημίας. Πείτε μας ποια είναι η διαφορά σε σχέση με αυτά που έγιναν το Σάββατο και με αυτά που μπορεί να γίνουν σε μια συγκέντρωση. Πού προκύπτει δηλαδή ο κίνδυνος του συγχρωτισμού; Το βασικό είναι ότι έχουμε μια κυβέρνηση η οποία βάζει στόχο τη δημοκρατία και αυτό είναι πολύ σοβαρό και το καταθέτουμε με όλη τη σοβαρότητά του στο Κοινοβούλιο».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...