192
Ο πρόεδρος του ΠΙΣ στην τηλεοπτική του εμφάνιση το πρωί της Τρίτης στον ΣΚΑΪ | YouTube

Εξαδάκτυλος: Φοβήθηκα πολύ – έχω ήπια συμπτώματα, παίρνω κολχικίνη

Protagon Team Protagon Team 26 Ιανουαρίου 2021, 08:47
Ο πρόεδρος του ΠΙΣ στην τηλεοπτική του εμφάνιση το πρωί της Τρίτης στον ΣΚΑΪ
|YouTube

Εξαδάκτυλος: Φοβήθηκα πολύ – έχω ήπια συμπτώματα, παίρνω κολχικίνη

Protagon Team Protagon Team 26 Ιανουαρίου 2021, 08:47

Στην πρώτη του τηλεοπτική εμφάνιση μετά την ανακοίνωσή του ότι προσεβλήθη από τον κορονοϊό, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, μίλησε για τα πρώτα συμπτώματα και την κατάστασή του, την καραντίνα στην οικογένειά του και την κολχικίνη που λαμβάνει από την πρώτη στιγμή ως βοηθητικό φάρμακο.

«Φοβήθηκα πολύ», παραδέχθηκε, «λόγω ηλικίας και βάρους», χωρίς ακόμη να είναι σε θέση να πει μετά βεβαιότητος πού ή από ποιον κόλλησε.

Ο κ. Εξαδάκτυλος βρέθηκε θετικός στον ιό δέκα ημέρες αφότου έκανε την πρώτη δόση του εμβολίου. Οπως είπε, αν το είχε παραβλέψει, θα νόμιζε ότι ήταν ένα απλό κρυολόγημα.

Η οικογένειά του είναι σε καραντίνα, καθώς, εκτός από τον ίδιο, θετική βρέθηκε και η σύζυγός του, αλλά όχι τα δύο παιδιά τους. «Σκορ 2-2, ισοπαλία», σχολίασε χαριτολογώντας.

Κύριο σύμπτωμα, ανέφερε, ήταν η κούραση. Από την πρώτη ημέρα που βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό λαμβάνει κολχικίνη – ένα φάρμακο που, όπως σημείωσε, πρέπει να χορηγείται στην αρχή της νόσου και το οποίο βοηθά στην αντιμετώπισή της, αλλά δεν θεραπεύει.

Εχω ήπια συμπτώματα, παίρνω κολχικίνη και ακολουθώ και εγώ τις συμβουλές των γιατρών, δήλωσε ο κ. Εξαδάκτυλος, δεχόμενος τις ευχές των παρουσιαστών της πρωινής ενημερωτικής εκπομπής του ΣΚΑΪ για ταχεία ανάρρωση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...