194
Η κινητή μονάδα εξέτασης κορονοϊού στο ΚΑΠΗ Γαλατσίου |

«Καθαρά» τα πρώτα δείγματα από τις κινητές ομάδες του ΕΟΔΥ

Protagon Team Protagon Team 6 Μαΐου 2020, 14:57
Η κινητή μονάδα εξέτασης κορονοϊού στο ΚΑΠΗ Γαλατσίου
|

«Καθαρά» τα πρώτα δείγματα από τις κινητές ομάδες του ΕΟΔΥ

Protagon Team Protagon Team 6 Μαΐου 2020, 14:57

Στις εξετάσεις που έχουν διενεργήσει από τη Δευτέρα μέχρι την Τετάρτη οι πρώτες 25 Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) για την αντιμετώπιση της Covid-19 (εδώ), σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Καρδίτσα και φυλακές Δομοκού, τα αποτελέσματα ήταν όλα αρνητικά.

Σταδιακά θα καλυφθεί όλη η επικράτεια και θα αναπτυχθούν ακόμη 475 ΚΟΜΥ.

Προτεραιότητα των Κινητών Ομάδων είναι η προστασία των ευπαθών ομάδων, η επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου και η ενίσχυση της διαδικασίας ιχνηλάτησης, δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας.

Οι ΚΟΜΥ διενεργούν μοριακό έλεγχο ανίχνευσης του κορονοϊού και σε δεύτερο χρόνο, δηλαδή στη φάση επιδημιολογικής επιτήρησης, θα υπάρξει και έλεγχος αντισωμάτων.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΕΣΠA «Μεταρρύθμιση του Δημόσιου Τομέα 2014-2020»και έχει σχεδιαστεί και υλοποιείται υπό την καθοδήγηση του ΕΟΔΥ.

«Μέχρι τώρα, στην πρώτη φάση, τα αποτελέσματα είναι καλά και είμαστε ικανοποιημένοι. Βέβαια, είναι το πρώτο στάδιο και η ενημέρωση που ακούτε καθημερινά είναι ό,τι έχει γίνει πριν από μια εβδομάδα. Από χθες που χαλαρώσαμε, θα δούμε τα αποτελέσματα σε μια βδομάδα, 10 μέρες, άρα πρέπει να είμαστε όλοι σε εγρήγορση, να αποφεύγουμε τον συγχρωτισμό και να τηρούμε τους κανόνες υγιεινής», τόνισε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...