313
Σέλφι -αλλά με μάσκες- για αυτές τις Νοτιοκορεάτισσες στη Σεούλ | REUTERS/Kim Hong-Ji

Καλπάζει ο κορονοϊός στην Κίνα και τη Νότια Κορέα

Protagon Team Protagon Team 24 Φεβρουαρίου 2020, 08:50
Σέλφι -αλλά με μάσκες- για αυτές τις Νοτιοκορεάτισσες στη Σεούλ
|REUTERS/Kim Hong-Ji

Καλπάζει ο κορονοϊός στην Κίνα και τη Νότια Κορέα

Protagon Team Protagon Team 24 Φεβρουαρίου 2020, 08:50

Ενώ το μέτωπο της Ιταλίας έχει αρχίσει να προκαλεί ανησυχία για την εξάπλωση του κορονοϊού στην Ευρώπη, τα νέα από την Κίνα και τη Νότια Κορέα εξακολουθούν να μην είναι καλά.

Στην εστία της επιδημίας πνευμονίας που προκάλεσε ο κορονoϊός, ο απολογισμός ως τα μεσάνυχτα της Κυριακής έφτασε τους 2.592 νεκρούς στην ηπειρωτική Κίνα, αυξημένος κατά 150 θανάτους από την προηγουμένη ημέρα.

Ολα τα θύματα, πλην ενός, καταγράφονται στην επαρχία Χουμπέι, όπου ξεκίνησε η επιδημία.

Ο αριθμός σηματοδοτεί επιδείνωση της κατάστασης ως προς τη θνησιμότητα του COVID-19, καθώς χθες Κυριακή ανακοινώθηκαν 97 θάνατοι.

Η Εθνική Επιτροπή Υγείας έκανε επίσης λόγο για 409 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα τις προηγούμενες 24 ώρες, στη συντριπτική πλειονότητά τους στη Χουμπέι, κάτι που αυξάνει σε τουλάχιστον 77.150 τον συνολικό αριθμό των ανθρώπων που προσβλήθηκαν από τον κορονoϊό. Πάντως, ο αριθμός τους είναι σημαντικά μειωμένος από τα 649 κρούσματα που καταγράφηκαν το Σάββατο.

Στο ημερήσιο δελτίο της για την επιδημιολογική κατάσταση, η Επιτροπή επισήμανε ότι ο αριθμός των ανθρώπων που αποθεραπεύτηκαν ξεπέρασε αυτόν των νέων κρουσμάτων για έκτη συναπτή ημέρα, με τους ασθενείς που πήραν εξιτήριο να ανέρχεται σε 1.846. Συνολικά, 24.734 ασθενείς έχουν βγει από τα νοσοκομεία.

Από την άλλη πλευρά, στη Νότια Κορέα, οι υγειονομικές Αρχές ανακοίνωσαν τη Δευτέρα 161 νέα κρούσματα, γεγονός που αυξάνει το σύνολο των κρουσμάτων σε 763 στη χώρα αυτή.

Η χώρα είναι η μεγαλύτερη εστία της ασθένειας του κορονοϊού (COVID-19) πέραν της ηπειρωτικής Κίνας.

Μεταξύ των νέων κρουσμάτων, τα 129 συνδέονται με μια χριστιανική αίρεση, την Εκκλησία Σιντσόνι του Ιησού, στην πόλη Ντέγκου, στα νότια της χώρας.

Ακόμη καταγράφηκαν ακόμη δύο θάνατοι, πράγμα που σημαίνει ότι ο απολογισμός των θυμάτων του κορονοϊού στη χώρα ανέρχεται πλέον σε επτά νεκρούς. Ο προηγούμενος επίσημος απολογισμός, που δόθηκε στη δημοσιότητα την Κυριακή, έκανε λόγο για πέντε θανάτους.

Σύμφωνα με τις νοτιοκορεατικές Αρχές, 18 από τους ανθρώπους που είχαν προσβληθεί από τον κορονoϊό κρίθηκε ότι έχουν πλέον αποθεραπευθεί, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα εργαστηριακών εξετάσεων για 8.720 ανθρώπους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...