140
Στις φλόγες δάσος στο Ντουίνο κοντά στην Τεργέστη | Vigili del Fuoco/Handout via REUTERS

Ιταλία: Μεγάλες πυρκαγιές σε Τοσκάνη και Τεργέστη

Protagon Team Protagon Team 20 Ιουλίου 2022, 11:38
Στις φλόγες δάσος στο Ντουίνο κοντά στην Τεργέστη
|Vigili del Fuoco/Handout via REUTERS

Ιταλία: Μεγάλες πυρκαγιές σε Τοσκάνη και Τεργέστη

Protagon Team Protagon Team 20 Ιουλίου 2022, 11:38

Επτά διαμερίσματα καταστράφηκαν και 200 κάτοικοι απομακρύνθηκαν προληπτικά, μετά το ξέσπασμα της πυρκαγιάς στους λόφους της περιοχής Μασαρόζα, έξω από την πόλη Λούκα της κεντρικής Ιταλίας, στην Τοσκάνη.

Το πύρινο μέτωπο είναι εκτεταμένο και στις επιχειρήσεις κατάσβεσης συμμετέχουν τέσσερα ελικόπτερα και τέσσερα Καναντέρ, με υποστηρικτικές δυνάμεις της Πυροσβεστικής που έφτασαν από το Μιλάνο και την Μάντοβα. Ο αυτοκινητόδρομος που βρίσκεται λίγες εκατοντάδες μέτρα μακριά από τις φλόγες, παραμένει κλειστός.

Παράλληλα, και στην οροσειρά Κάρσο, έξω από την Τεργέστη, εκδηλώθηκε μεγάλη πυρκαγιά και στις επιχειρήσεις κατάσβεσης κατά την διάρκεια όλης της νύχτας συμμετείχαν ιταλοί και σλοβένοι πυροσβέστες, όπως και πολυάριθμες δυνάμεις της ιταλικής Πολιτικής Προστασίας.

Στο Μονφαλκόνε, λίγο έξω από την Τεργέστη, ο καπνός, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, προκάλεσε προβλήματα δύσπνοιας σε κάποιους κατοίκους. Και στην περίπτωση αυτή, έχουν διακοπεί όλες οι οδικές και σιδηροδρομικές συνδέσεις στην περιοχή γύρω από το πύρινο μέτωπο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News