619
Στελέχη της Σήμανσης στο σημείο της έκρηξης | Intimenews

Μαφιόζικο χτύπημα στη Γλυφάδα – ανατίναξαν με δυναμίτη αυτοκίνητο

Protagon Team Protagon Team 1 Μαρτίου 2019, 10:48
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 01/03/2019 16:42
Στελέχη της Σήμανσης στο σημείο της έκρηξης
|Intimenews

Μαφιόζικο χτύπημα στη Γλυφάδα – ανατίναξαν με δυναμίτη αυτοκίνητο

Protagon Team Protagon Team 1 Μαρτίου 2019, 10:48
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 01/03/2019 16:42

Μέλος της αυστραλιανής μαφίας, καταδικασμένος για εμπόριο ναρκωτικών και συναρχηγός σκληρής συμμορίας μηχανόβιων είναι ο 56χρονος ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου, το οποίο ανατινάχθηκε το πρωί της Παρασκευής στη Γλυφάδα. Ο συγκεκριμένος φαίνεται πως ήταν ο στόχος του εκρηκτικού μηχανισμού που τοποθετήθηκε στην Porsche του.

Δεν έχει ξεκαθαριστεί πάντως, ακόμα, αν αυτός ήταν και ο οδηγός του αυτοκινήτου, που τραυματίστηκε σοβαρά κατά την έκρηξη και βρίσκεται στο Ασκληπιείο Βούλας.

Το όνομα που αναγράφεται στην άδεια του αυτοκινήτου ανήκει σε έναν αρχηγό της μαφίας στην Αυστραλία, με καταγωγή από τον Λίβανο και τόπο γέννησης τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Σύμφωνα με αυστραλιανά ΜΜΕ βρίσκεται από το 2018 ή το 2017 στην Ελλάδα και συγκεκριμένα, στην Γλυφάδα. Από την ΕΛ.ΑΣ. εξέφρασαν την εκτίμηση ότι ο 56χρονος ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου κρυβόταν στη χώρα μας.

Η έκρηξη σημειώθηκε λίγο μετά τις 10 το πρωί της Παρασκευής, σε πάρκινγκ, στη λεωφ. Βουλιαγμένης 128, στη Γλυφάδα.

Την ώρα που ο οδηγός πήγε να βάλει μπροστά το αυτοκίνητό του στον παράδρομο της λεωφ. Βουλιαγμένης, προκλήθηκε ανάφλεξη.

Το αμάξι τυλίχθηκε στις φλόγες και ο οδηγός τραυματίστηκε σοβαρά. Αμέσως, μεταφέρθηκε, στο Ασκληπιείο Βούλας.

Αλλα τρία αυτοκίνητα που ήταν παρκαρισμένα δίπλα του, πήραν φωτιά, ενώ σημειώθηκαν και άλλες, μικρότερες, εκρήξεις.

Από το φλεγόμενο όχημα, τον ανέσυραν δύο άνδρες που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα.

Οι δύο άνδρες, αφού έσπασαν το τζάμι του αυτοκινήτου, έβγαλαν τον τραυματία από την πόρτα του συνοδηγού. Αυτός σωριάστηκε στο έδαφος και σε ελάχιστα δευτερόλεπτα στο όχημα σημειώθηκε και δεύτερη έκρηξη.

Στο σημείο έσπευσαν αξιωματικοί της Ασφάλειας και στελέχη του τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών.

Από την έρευνα που διενεργήθηκε, εντοπίστηκαν υπολείμματα δυναμίτη και η αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο το αυτοκίνητο είτε να ήταν παγιδευμένο, ώστε να εκραγεί με την ενεργοποίηση της μίζας είτε η έκρηξη να προκλήθηκε με τηλεχειριζόμενο μηχανισμό.

Αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε ότι η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή που «σείστηκε ο τόπος», ενώ τα συντρίμμια του οχήματος εκτοξεύθηκαν σε απόσταση 150 μέτρων, στο αντίθετο ρεύμα.

Στο σημείο, έσπευσαν 12 πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα, οι οποίοι έθεσαν την πυρκαγιά υπό έλεγχο μετά από λίγη ώρα.

Η έκρηξη σημειώθηκε στο ύψος του Αγίου Νικολάου, στο ρεύμα προς Βάρκιζα.

Τι γράφουν τα αυστραλιανά ΜΜΕ

Παρά το γεγονός ότι έχει διαφύγει από την Αυστραλία τα τελευταία χρόνια, ο συγκεκριμένος άνδρας θεωρείται ότι ασκεί ακόμα μεγάλη επιρροή στον υπόκοσμο της χώρας που δρούσε. Λέγεται, δε, ότι το 2013 έφυγε για το Ντουμπάι και στην συνέχεια ήρθε στην Ελλάδα.

Εχει καταδικαστεί για εμπόριο ναρκωτικών αλλά και ήταν παρών στην απαγωγή του βαρόνου των ναρκωτικών Γουέιν Ρόντνεϊ Σνάιντερ στην Ταϊλάνδη το 2015. Οπως γράφουν χαρακτηριστικά τα αυστραλιανά ΜΜΕ, «ο A.J.M. ζει στο πλούσιο παραλιακό προάστιο της Αθήνας, την Γλυφάδα, γνωστή και ως «τα ελληνικά Χάμπτονς».

Τα ΜΜΕ αναφέρουν επίσης ότι έχει μεταφέρει τις μαφιόζικες δραστηριότητές του στην Ελλάδα και συνεργάζεται με την ρωσική μαφία.

Σύμφωνα πάντα με τα αυστραλιανά ΜΜΕ, ήταν αρχηγός της συμμορίας των Comancheros, μιας σκληρής συμμορίας μηχανόβιων, όμως τα τελευταία χρόνια είχε συγκρουστεί με το νυν αρχηγό, Μάικ Μάρεϊ, ο οποίος παρά το γεγονός ότι είναι στην φυλακή θεωρείται ο αρχηγός των συμμοριών των μηχανόβιων όλης της Αυστραλίας.

Τέσσερα αυτοκίνητα τυλίχθηκαν στις φλόγες
Ενα από τα αυτοκίνητα, που τυλίχθηκαν στις φλόγες
Πυροσβέστες επιχειρούν στο σημείο της έκρηξης
Πυροσβέστης επιχειρεί στο σημείο της έκρηξης
Στιγμιότυπο από την επιχείρηση κατάσβεσης
Τα καμμένα αυτοκίνητα στο πάρκινγκ
Στελέχη της Σήμανσης ελέγχουν το αυτοκίνητο
Στο σημείο έσπευσαν 12 πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...