• Νέο σόου: Οταν ο Αδωνις Γεωργιάδης χαρακτήρισε «Ραν Ταν Πλαν» τον Παύλο Πολάκη

    Δεν το λες και έκπληξη, αλλά σε μια ήδη πολύ τεταμένη και απίστευτα τοξική συζήτηση στη Βουλή, να καταφέρνουν ο Αδωνις Γεωργιάδης και ο Παύλος Πολάκης να το κάνουν χειρότερο είναι τουλάχιστον απόδειξη του αστείρευτου ταλέντου τους στον πολιτικό καβγά.

     

    Η συζήτηση, λοιπόν, επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις αποκαλύψεις για τις υποκλοπές ήδη μαινόταν, όταν πήρε τον λόγο ο υπουργός Ανάπτυξης και αντιπρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις σακούλες με μαύρο χρήμα για τις οποίες κατέθεσε η γραμματέας του Χρήστου Καλογρίτσα στο Ειδικό Δικαστήριο για τον Νίκο Παππά.

     

    «Το κάνατε πλημμέλημα για να καλύψετε τα μαύρα λεφτά που παίρνατε στον ΣΥΡΙΖΑ. Και είπε ο Καλογρίτσας στον Πολάκη, “βούλωσέ το, είσαι βουλευτής με τα λεφτά μου“. Και τι έκανε ο Πολάκης. Εβγαλε τον σκασμό και το βούλωσε για τα μαύρα λεφτά του Καλογρίτσα», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Γεωργιάδης.

     

    Ο κ. Πολάκης, βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ, δεν ήταν εκείνη την ώρα στην Ολομέλεια, αλλά έμαθε τι είπε γι’ αυτόν ο κ. Γεωργιάδης, μπήκε στην αίθουσα και ζήτησε από τον προεδρεύοντα του Σώματος, Χαράλαμπο Αθανασίου, τον λόγο επί προσωπικού. «Πολύ προσωπικός, πιο προσωπικός δεν γίνεται», περιέγραψε τον λόγο, ο κ. Πολάκης ανασηκώνοντας και το παντελόνι του.

     

    Σε εκείνο το σημείο, η χρόνια αντιπαράθεση των δύο ανέβηκε σε νέα επίπεδα.

     

    «Εγώ έκανα εκστρατεία προεκλογική με τα λεφτά μου. Εγώ βγήκα βουλευτής έχοντας παρελθόν στο Δήμο Σφακίων, το οποίο πέντε ζωές να έχεις δεν θα το κάνεις. Εσύ πέντε ιδιοκτήτες ιδιωτικών κέντρων να σε χρηματοδοτούν δεν θα κάνεις τέτοιο έργο. Εμένα κανείς δεν με έχει στο χέρι. Για το συγκεκριμένο, όταν γύρισε ο Καλογρίτσας και είπε αυτή τη κουβέντα του είπα να βγάλει το… τέτοιο γιατί εμένα και κανέναν από το ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει στο χέρι. Μετά τον έπιασαν ζαλάδες και τον βγάλαμε έξω να τον συνεφέρουμε. Εμένα δεν με έχουν καταγγείλει ότι πήρα 2 εκατ. ευρώ με βαλίτσες. Ένας διεφθαρμένος εισαγγελέας σε αρχειοθέτησε, δεν σε αθώωσε. Και όλα αυτά Κυριακή κοντή γιορτή. Θα τα ξαναδούμε αυτά», απείλησε με το γνωστό του ύφος ο κ. Πολάκης.

     

    Στη συνέχεια ξαναπήρε τον λόγο ο υπουργός Ανάπτυξης, ο οποίος με το δικό του χαρακτηριστικό ύφος, είπε: «Μαγκιές σε μένα Πολάκη δεν θα κάνεις, έβγαλες τον σκασμό στον Καλογρίτσα όταν σου είπε ότι είσαι βουλευτής με τα λεφτά του».

     

    Μάλιστα ο κ. Γεωργιάδης έκανε και μια μνεία στο κόμικ «Λούκυ Λουκ», χαρακτηρίζοντας τον κ. Πολάκη «Ραν Ταν Πλαν» –τον γνωστό, μειωμένης αντίληψης, σκύλο του φτωχού και μόνου καουμπόη.

     

    Μετά από όλα αυτά, το ερώτημα δεν είναι πια πού μπορεί να φτάσουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ τον πολιτικό διάλογο (όρος που πλέον χρησιμοποιείται κατ’ ευφημισμόν), αλλά γιατί εξακολουθεί να επιτρέπεται να παρακολουθούν από τα θεωρεία της Βουλής μαθητές τέτοιου επιπέδου συζητήσεις.

     

    Υπάρχει και βίντεο [απολαύστε υπεύθυνα]

  • Οταν ο Τζανακόπουλος αναφέρεται στις αγελάδες του Χέγκελ

    Υπάρχει ο Δημήτρης Τζανακόπουλος της τηλεόρασης – όπου μάλλον τού βγαίνει το μπρουτάλ, το εμπορικό–, υπάρχει και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος της Βουλής – όπου ο βουλευτής Α’ Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ γίνεται πιο λόγιος, έντεχνος.

     

    Ετσι, κατά τη συζήτηση επί της πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης, ο κ. Τζανακόπουλος, αποφάσισε να κάνει ρελάνς στις αναφορές στον Λυσία του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη, επιστρατεύοντας τον Γκέοργκ Βίλχελμ Φρίντριχ Χέγκελ.

     

    Είπε ο κ. Τζανακόπουλος:

     

    «Αφού ο κ. Γεραπετρίτης αξιοποίησε τον Λυσία, επιτρέψτε μου και εμένα να αξιοποιήσω τον Χέγκελ. Ο Χέγκελ, έλεγε ότι στο σκοτάδι όλες οι αγελάδες φαίνονται μαύρες. Δεν μπορείς να τις ξεχωρίσεις. Είναι ίδιες. Αυτό προσπάθησε ο κ. Γεραπετρίτης να κάνει. Να συσκοτίσει, για να φανούμε όλοι οι ίδιοι, όπως οι αγελάδες του Χέγκελ. Όπως οι αγελάδες τη νύχτα. Γιατί αυτό το παιχνίδι, το παιχνίδι της νύχτας και του σκοταδιού, το ξέρει πολύ καλά αυτή η κυβέρνηση. Ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Γεραπετρίτης. Ένα σκοτεινό δίκτυο οικοδόμησαν, ένα σκοτεινό δίκτυο εκβιασμών και ραδιουργίας τους κρατά στην εξουσία».

  • Οταν ο Δημήτρης Μαρκόπουλος της ΝΔ τα άκουσε από τον Νικήτα Κακλαμάνη (της ΝΔ)

    Αλλά η Βουλή στην πρεμιέρα της συζήτησης για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, δεν είχε μόνο «Λούκυ Λουκ» και Χέγκελ, είχε και Δημήτρη Μαρκόπουλο.

     

    Ο βουλευτής Β’ Πειραιώς της ΝΔ έδωσε ένα κομματικό ρεσιτάλ φτάνοντας στο σημείο να περιγράψει από το βήμα της Βουλής τον Χρήστο Ράμμο, τον επικεφαλής της ΑΔΑΕ, «πέμπτη φάλαγγα του ΣΥΡΙΖΑ» και «delivery boy». Αλλά δεν έμεινε μόνο εκεί.

     

    Αφού κατέβηκε από το βήμα της Βουλής, και χαιρέτησε υπερήφανος τον Αδωνι Γεωργιάδη στα υπουργικά έδρανα, συνέχισε να καβγαδίζει με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, σε τέτοιο βαθμό που χρειάστηκε να παρέμβει ο προεδρεύων του Σώματος Νικήτας Κακλαμάνης.

    «Κύριε Μαρκόπουλε, είστε βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, καταλαβαίνετε τι εννοώ;» είπε ο κ. Κακλαμάνης, βουλευτής Α’ Αθηνών της ΝΔ, την ώρα που ο βουλευτής της Β’ Πειραιώς καβγάδιζε με μια βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

     

    «Καθίστε και οι δύο κάτω. Σας ανακαλώ και τους δύο στην τάξη. Καθίστε κάτω», είπε ο αντιπρόεδρος της Βουλής που είχε σηκωθεί από τη θέση του και φώναζε έξαλλος με τη συμπεριφορά, ιδίως του ομόσταυλού του βουλευτή.

     

    «Δεν ντρεπόμαστε, Βουλή είναι αυτή; Ανέβηκε ο συνάδελφος σας στο βήμα, σεβαστείτε τουλάχιστον αυτό», συμπλήρωσε.

     

    Προς στιγμήν φάνηκε ότι τα πνεύματα ηρέμησαν, όμως κάποιες αναφορές του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θεόφιλου Ξανθόπουλου που στο μεταξύ είχε πάρει τον λόγο, προκάλεσαν την αντίδραση του κ. Γεωργιάδη και του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη.

     

    «Κύριε Γεωργιάδη σας έδωσε κανείς τον λόγο; Σιωπή» του είπε ο κ. Κακλαμάνης, ενώ κάλεσε και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να μην απευθύνεται στον υπουργό Ανάπτυξης.

     

    Όμως ο κ. Γεωργιάδης συνέχιζε να φωνάζει, με αποτέλεσμα ο κ. Κακλαμάνης να του πει: «Αν ξαναπάρετε τον λόγο χωρίς να τον ζητήσετε, θα σας βγάλω έξω».




text
  • «Δεν θα κάνουμε ότι μας λέει ο Βελόπουλος», λέει ο Αρχιεπίσκοπος. Να δούμε τι θα πει όταν εμφανιστεί σχετικό σημείωμα του Ιησού


    26 Απριλίου 2024, 12:29