340
Μέι και Γιούνκερ λίγο πριν την συνέντευξη τύπου το βράδυ της Τετάρτης | Reuters

Η πλάκα του Γιούνκερ με το τσιρότο στο μάγουλό του: Δεν με έδειρε η Μέι

Protagon Team Protagon Team 21 Φεβρουαρίου 2019, 18:25
Μέι και Γιούνκερ λίγο πριν την συνέντευξη τύπου το βράδυ της Τετάρτης
|Reuters

Η πλάκα του Γιούνκερ με το τσιρότο στο μάγουλό του: Δεν με έδειρε η Μέι

Protagon Team Protagon Team 21 Φεβρουαρίου 2019, 18:25

Μπορεί η κόντρα ανάμεσα σε Βρυξέλλες και Λονδίνο σχετικά με το Brexit να μαίνεται, αλλά ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ δεν χάνει το χιούμορ του.

Την Τετάρτη το βράδυ, λίγο αφού ο πρόεδρος της Κομισιόν είχε μια ακόμη μακρά συνάντηση με την βρετανίδα πρωθυπουργό, Τερέζα Μέι, εμφανίστηκε με ένα τσιρότο στο μάγουλό του, με πολλούς να αναρωτιούνται τι συνέβη.

Το μυστήριο ξεδιάλυνε ο ίδιος ο Γιούνκερ, ο οποίος έσπευσε να εξηγήσει στους δημοσιογράφους ότι δεν «έφαγε ξύλο» από την Τερέζα Μέι, αλλά απλώς κόπηκε στο ξύρισμα όπως το παθαίνουν συχνά οι… έφηβοι όταν πρωτοξυρίζονται.

Ο Γιούνκερ είπε γελώντας στους δημοσιογράφους ότι ανησυχεί μήπως κατηγορήσουν την Μέι ότι τον χτύπησε σε κατάσταση αγανάκτησης:

«Σας το λέω προκειμένου να μην θεωρήσετε ότι η κυρία Μέι μου προκάλεσε αυτήν την πληγή», συμπλήρωσε.

Οι δημοσιογράφοι όπως ήταν φυσικό έσκασαν τα γέλια και το βίντεο έγινε… σχεδόν viral:

Στα σοβαρά της υπόθεσης Brexit, στη συνάντησή τους πάλι δεν ήρθη το αδιέξοδο του Brexit.

Οι δυο τους συνομίλησαν για μιάμιση ώρα, ενώ θα συναντηθούν ξανά πριν από τα τέλη Φεβρουαρίου.

«Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι οι συνομιλίες ήταν εποικοδομητικές. Προέτρεψαν τις ομάδες τους να συνεχίσουμε να εξετάζουν τις επιλογές σε θετικό πνεύμα», ανέφεραν στην κοινή τους ανακοίνωση, ενώ διαβεβαίωσαν ότι είναι προσωρινή η πρόβλεψη για το «backstop» στη συμφωνία για το Brexit, που στοχεύει στο να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να υπάρξουν «σκληρά» σύνορα με την Ιρλανδία.

«Οι συνομιλίες τους αφορούσαν το ποιες εγγυήσεις θα μπορούσαν να δοθούν αναφορικά με το backstop, υπογραμμίζοντας για μία ακόμη φορά την προσωρινή φύση του και να παρασχεθούν οι κατάλληλες νομικές διασφαλίσεις και στις δύο πλευρές», ανέφερε η ανακοίνωση, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Η Μέι, στις δηλώσεις της, έκανε λόγο για πρόοδο προς την επίλυση του αδιέξοδου σχετικά με το backstop για τα ιρλανδικά σύνορα, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι ο χρόνος εξαντλείται για τη διασφάλιση αυτών των αλλαγών. «Υπογράμμισα την ανάγκη να δούμε νομικά δεσμευτικές αλλαγές σχετικά με το backstop, που θα διασφαλίζουν ότι δεν θα είναι αόριστο. Ότι αυτό είναι το ζητούμενο… Συμφωνήσαμε ότι θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για την εξεύρεση μιας λύσης», δήλωσε η βρετανίδα πρωθυπουργός.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...