664
| INTIMEnews

Η απολογία για το βιτριόλι: «Δεν είμαι δολοφόνος – Με κυρίευσε το αίσθημα της εκδίκησης»

Protagon Team Protagon Team 14 Οκτωβρίου 2021, 11:21
|INTIMEnews

Η απολογία για το βιτριόλι: «Δεν είμαι δολοφόνος – Με κυρίευσε το αίσθημα της εκδίκησης»

Protagon Team Protagon Team 14 Οκτωβρίου 2021, 11:21

«Δεν είμαι δολοφόνος. Από ένα ντοκιμαντέρ στην τηλεόραση μου ήρθε η ιδέα για το βιτριόλι. Ηθελα να την εκδικηθώ», είπε στην απολογία της η Εφη Κακαράντζουλα, η γυναίκα που για λόγους αντιζηλίας οργάνωσε και εκτέλεσε την επίθεση με το βιτριόλι κατά της Ιωάννας Παλιοσπύρου.

«Ολα ξεκίνησαν –περιέγραψε η κατηγορούμενη– από όταν γνώρισα τον Νώντα το 2018 και είχαμε αναπτύξει μια ερωτική σχέση. Βρισκόμασταν σε τακτά διαστήματα, όπως προκύπτει και από τις τηλεφωνικές συνομιλίες μας. Τον ρώτησα ευθέως τι συμβαίνει με την Ιωάννα, αλλά δεν μου απάντησε. Οσες φορές τον ρώτησα, δεν μου είπε. Μου άφησε αμφιβολίες. Προσπάθησα να απομακρυνθώ γιατί δεν με άφηνε να προχωρήσω στη ζωή μου. Αργότερα τους παρακολούθησα. Την παρακολούθησα για να δω αν βρίσκεται μαζί του, όχι για να της επιτεθώ. Με είχε διαβεβαιώσει ότι δεν είχε σχέση με αυτόν τον άνθρωπο και είδα από τη δραστηριότητα στο Facebook ότι δεν ευσταθούσαν αυτά. Ημασταν γνωστές και δεν υπήρχε λόγος να μη με σεβαστεί».

«Μετά από κάποια εκπομπή που είδα στην τηλεόραση για επίθεση με βιτριόλι, ως μέσο εκδίκησης μεταξύ γυναικών, μου καρφώθηκε η ιδέα. Δεν σκέφτηκα ότι θα πεθάνει. Από τα ακούσματα που είχα δεν προτεινόταν σαν φονικό όπλο, μόνο ως μέσο εκδίκησης. Δεν σκέφτηκα ότι μπορεί να το καταπιεί. Δεν είμαι δολοφόνος, ουδέποτε το σκέφτηκα. Ημουν υπάκουη στους νόμους και είχα ήρεμη ζωή» ανέφερε σχετικά με το πώς αποφάσισε την επίθεση.

Πώς βρήκα το βιτριόλι

«Είχα καταλάβει ότι ήταν δύσκολο. Βρήκα έναν πακιστανικής καταγωγής άνδρα έξω από ένα μαγαζί και μου είπε ότι θα το βρει. Σε τρεις μέρες δώσαμε ραντεβού και μου το έφερε. Τον ρώτησα αν μπορούσε να μου βρει κάποιον να μου κάνει μια δουλειά χωρίς να του πω λεπτομέρειες και θα πληρωθεί. Μου έδωσε το τηλέφωνο του Πακιστανού, αλλά δεν μπόρεσα να επικοινωνήσω, γιατί μιλούσε φαρσί. Οταν πήρα το υγρό, το μετάγγισα σε ένα μεταλλικό ποτήρι, όχι 1 λίτρο, γιατί θα χρειαζόμουν τεράστιο δοχείο και θα το έβλεπε η Ιωάννα. Ηταν 300 με 500 ml, με καπάκι μπλε ήταν».

«Το οξύ το προμηθεύτηκα τον Φεβρουάριο του 2020. Πήγα σε ένα κατάστημα, βρήκα έναν Πακιστανό απέξω, μου παρέδωσε ένα βαρύ μπουκάλι, μου ζήτησε 18 ευρώ και έδωσα 40. Ηταν ένα μπουκάλι λευκό, σκληρό πλαστικό, με μπλε καπάκι».

Η επίθεση

«Κατέβηκα στο υπόγειο και την περίμενα. Αυτή στεκόταν στο ασανσέρ, ακριβώς μπροστά. Ημουν από το πλάι της, δεν είχα οπτική επαφή μαζί της. Οπως της το έριξα, εκείνη γύρισε αριστερά και την πέτυχε στο υπόλοιπο πρόσωπο. Ετρεξα, μπήκα στο ταξί, με άφησε σε ένα σημείο άσχετο, να μη φαίνεται πού πηγαίνω, και πήρα μετά άλλο ταξί».

Η σύλληψη

«Τη θυμάμαι την ημέρα αυτή της σύλληψής μου, αλίμονο αν θα μπορούσα να την ξεχάσω. Δεν μου ζήτησαν αστυνομική ταυτότητα. Μου πήραν το κινητό από τα χέρια. Ο αστυνομικός που κατέθεσε εδώ δεν ήταν παρών στην σύλληψη, το διαψεύδω. Θυμάμαι τα άτομα πολύ καλά».

Η συνομιλία της με την εξαδέλφη του θύματος

«Η εξαδέλφη της ήταν κολλητή και παιδική μου φίλη. Ηταν λογικό να μιλάω μαζί συχνά και με μεγάλη διάρκεια. Πράγματι, έγινε η κλήση και ρώτησα από ενδιαφέρον πώς είναι, γιατί, όπως σας είπα, ήθελα να την τραυματίσω και η υπόθεση πήρε άλλη τροπή. Δεν ξέρω πώς βγήκε αυτό, ότι ήθελα να της επιτεθώ στο νοσοκομείο».

Πρόεδρος: Πώς ξέρατε πού να βρείτε και ποια ώρα την Ιωάννα;

Κατηγορούμενη: Την είχα παρακολουθήσει και ήξερα τι ώρα πάει στην εργασία της. Είχα επιχειρήσει να το κάνω την προηγούμενη ημέρα, αλλά το μετάνιωσα.

Πρόεδρος: Πώς ήσασταν σίγουρη για την ώρα;

Κατηγορούμενη: Μπορούσε κάποιος, αν στεκόταν στη σκάλα του υπογείου, να βλέπει ποιος βρίσκεται στον χώρο του ασανσέρ.

Πρόεδρος: Υπήρξε διάλογος; Το θύμα είπε ότι την κοιτάξατε έντονα στα μάτια.

Κατηγορούμενη: Φορούσα γυαλιά σκούρα, για να μην αποκαλυφθώ. Δεν μιλήσαμε καθόλου.

Πρόεδρος: Αφού το μετανιώσατε, γιατί πήγατε ξανά την άλλη μέρα;

Κατηγορούμενη: Με κυρίευσε το αίσθημα της εκδίκησης. Τη μία μέρα ήξερα ότι ήταν κάτι κακό και την επόμενη μέρα άλλαξα γνώμη. Μου έγινε εμμονή. Δεν μπορώ να το εξηγήσω διαφορετικά.

Πρόεδρος: Πώς βρέθηκε η φωτογραφία της εισόδου της παθούσας;

Κατηγορούμενη: Πήγα να διερευνήσω τον χώρο.

Με την ολοκλήρωση της απολογίας της κατηγορουμένης, το δικαστήριο διέκοψε για τις 21 Οκτωβρίου και την εισαγγελική πρόταση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News