500
| ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Αναστολή μαθημάτων στη ΣΘΕ του Αριστοτελείου λόγω τραμπουκισμών κατά των υγειονομικών ελεγκτών

Protagon Team Protagon Team 14 Οκτωβρίου 2021, 11:12
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Αναστολή μαθημάτων στη ΣΘΕ του Αριστοτελείου λόγω τραμπουκισμών κατά των υγειονομικών ελεγκτών

Protagon Team Protagon Team 14 Οκτωβρίου 2021, 11:12

Οσοι είχαν ακόμη ελπίδες για την αποκατάσταση της νομιμότητας στα ΑΕΙ, διεψεύδονται πλέον καθημερινά. Την Τρίτη κάποιοι ξυλοκόπησαν έναν φοιτητή στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας επειδή δεν τους άρεσαν οι απόψεις του –και όταν το θύμα κάλεσε την Αστυνομία για βοήθεια, από την ΕΛ.ΑΣ. δήλωσαν αναρμόδιοι. Την Τετάρτη, η Σχολή Θετικών Επιστημών (ΣΘΕ) του Αριστοτελείου στη Θεσσαλονίκη ανακοίνωσε την αναστολή των μαθημάτων της Πέμπτης στο κεντρικό κτίριο, εξαιτίας παρεμπόδισης του έργου των υγειονομικών ελεγκτών…

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Κοσμητείας της ΣΘΕ, ομάδες ατόμων που αυτοπροσδιορίζονται ως «σχήματα φοιτητών» παρεμπόδιζαν τόσο τη Δευτέρα όσο και την Τρίτη τους ελέγχους για τους εμβολιασμούς και τα rapid tests στην είσοδο της Σχολής.

Από τη ΣΘΕ ανέφεραν ότι οι συγκεκριμένοι δράστες προχώρησαν σε φραστικές επιθέσεις, αλλά και απειλές προς τα πρόσωπα των υγειονομικών ελεγκτών, και τα ίδια περιστατικά συνεχίστηκαν και την Τετάρτη.

Ακολούθησε η είσοδος των φοιτητών εντός του κτιρίου χωρίς να επιδείξουν τα σχετικά πιστοποιητικά εμβολιασμού, και όλα αυτά ενώ η Σχολή είχε μετρήσει ήδη δύο θετικά κρούσματα κορονοϊού.

Η Κοσμητεία της Σχολής Θετικών Επιστημών έλαβε δραστικά μέτρα και αποφάσισε την αναστολή των εκπαιδευτικών διαδικασιών στο κεντρικό κτίριο για την Πέμπτη, υπογραμμίζοντας ότι θα προβεί σε όλες τις ενέργειες για την αντιμετώπιση εκείνων που υπονομεύουν την ασφάλεια του υγειονομικού Covid πρωτοκόλλου.

Για τα παραπάνω γεγονότα, η Κοσμητεία της Σχολής ζήτησε τη συνολική στήριξη των ιθυνόντων για την ομαλή εφαρμογή του υγειονομικού ελέγχου κατά την έλευση των φοιτητών στο κεντρικό κτίριο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΣΘΕ

«Αγαπητές και Αγαπητοί Συνάδελφοι, αγαπητές φοιτήτριες, αγαπητοί φοιτητές

Η Σχολή Θετικών Επιστημών με ιδιαίτερη χαρά ξεκίνησε τη διά ζώσης διδασκαλία των μαθημάτων τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου έχοντας προβεί σε μία σειρά ενεργειών για τη διασφάλιση της υγείας όλων των συμμετεχόντων με τη συνεργασία της Πρυτανείας.

Ωστόσο, τις τελευταίες τρεις ημέρες παρεμπoδίζεται ο έλεγχος των πιστοποιητικών και βεβαιώσεων στην είσοδο του κεντρικού κτηρίου της ΣΘΕ με φραστική βία αλλά και με απειλές σωματικής βίας προς τους υγειονομικούς ελεγκτές από συγκεκριμένες ομάδες ατόμων που αυτοπροσδιορίζονται ως σχήματα φοιτητών.

Ως αποτέλεσμα, ο έλεγχος περιορίστηκε και φοιτητές-τριες εισήλθαν στο κεντρικό κτήριο της Σχολής χωρίς να επιδείξουν τα σχετικά πιστοποιητικά. Η ανεξέλεγκτη είσοδος ατόμων επιδεινώνει με βεβαιότητα την κατάσταση με απροσδιόριστες για την ώρα συνέπειες όταν στο κεντρικό κτήριο της ΣΘΕ έχουν ήδη εντοπιστεί δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Η Κοσμητεία της Σχολής εκφράζει την προσήλωσή της στην ιδέα του ανοικτού και ζωντανού Πανεπιστημίου και στη διά ζώσης διδασκαλία. Ωστόσο, η διασφάλιση της υγείας των συμμετεχόντων είναι απαράβατος όρος για τη διενέργεια της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Η Κοσμητεία προβαίνει σε αναστολή των εκπαιδευτικών διαδικασιών στο κεντρικό κτίριο της ΣΘΕ για αύριο Πέμπτη 14 Οκτωβρίου.

Η Κοσμητεία καλεί όλες και όλους που συμμετέχουν στην εκπαιδευτική διαδικασία σε εγρήγορση και να στηρίξουν την προσπάθεια για δια ζώσης διδασκαλία των μαθημάτων με διασφάλιση της υγείας όλων των μελών της ΣΘΕ.

Η Κοσμητεία καλεί όλους τους υπεύθυνους να υποστηρίξουν και να εφαρμόσουν τη διαδικασία του υγειονομικού ελέγχου και του υγειονομικού πρωτοκόλλου για την προστασία από τη λοίμωξη με SARS-CoV-2.

Η Κοσμητεία θα προβεί σε όλες τις ενέργειες που διασφαλίζουν την ασφάλεια της διά ζώσης εκπαίδευσης.

Από την Κοσμητεία της ΣΘΕ»

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News