400
Ο Μαρίνος Ουζουνίδης χρεώθηκε τις μέτριες εμφανίσεις, ο Χιμένεθ -μετά το κάζο στην Ισπανία- βρίσκει ξανά καταφύγιο στην Ελλάδα | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/CreativeProtagon

Η ΑΕΚ σε κρίση: O Ουζουνίδης έφυγε, ο Χιμένεθ επιστρέφει

Protagon Team Protagon Team 5 Φεβρουαρίου 2019, 14:40
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 05/02/2019, 14:40
Ο Μαρίνος Ουζουνίδης χρεώθηκε τις μέτριες εμφανίσεις, ο Χιμένεθ -μετά το κάζο στην Ισπανία- βρίσκει ξανά καταφύγιο στην Ελλάδα
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/CreativeProtagon

Η ΑΕΚ σε κρίση: O Ουζουνίδης έφυγε, ο Χιμένεθ επιστρέφει

Protagon Team Protagon Team 5 Φεβρουαρίου 2019, 14:40
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 05/02/2019, 14:40

Εννέα μήνες. Τόσο κράτησε η καριέρα του Μαρίνου Ουζουνίδη στον πάγκο της ΑΕΚ. Ο 50χρονος προπονητής υπέβαλλε την Τρίτη την παραίτησή από την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ, σε μια εξέλιξη που μαρτυρά ότι τουλάχιστον το κλίμα δεν είναι καλό στην πρωταθλήτρια Ελλάδος.

Τώρα έρχεται ο Μανόλο Χιμένεθ, ο περυσινός προπονητής, για να μπορέσουν οι Κιτρινόμαυροι, οι οποίοι βρίσκονται στην τρίτη θέση, 14 βαθμούς από τον πρώτο ΠΑΟΚ, να επανεφεύρουν τον εαυτό τους.

Για όσους αναζητούν αιτία στην πρόωρη αποχώρηση του Ουζουνίδη από την ΑΕΚ, χωρίς καν να προλάβει να συμπληρώσει μία σεζόν στον Δικέφαλο, αρκεί μια προσεκτική ανάγνωση των δηλώσεών του:

«Ευχαριστώ την ΑΕΚ για την τιμή που μου έκανε να μου αναθέσει την τεχνική της ηγεσία. Είμαι ικανοποιημένος, που καταφέραμε να προκριθούμε στους ομίλους του Champions League με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το κλαμπ. Επειδή όμως η πορεία στο πρωτάθλημα κρίνεται ως μη αναμενόμενη (παρά το γεγονός της διαφοράς του ενός βαθμού στη βαθμολογία σε σχέση με πέρυσι στο ίδιο διάστημα) και λόγω του γενικότερου κλίματος, που έχει διαμορφωθεί, θεωρώ καλύτερο για το κλαμπ να αποχωρήσω. Εύχομαι τα καλύτερα στην ομάδα και στους ποδοσφαιριστές για τη συνέχεια».

Τι σημαίνει αυτό; Στον Ουζουνίδη χρεώθηκε η σχετικά μέτρια πορεία της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα, μολονότι ήταν από όλους αναγνωρισμένο ότι η ομάδα δεν ενισχύθηκε επαρκώς με παίκτες κλάσης σε σύγκριση με την περυσινή άκρως επιτυχημένη σεζόν, οπότε και κατακτήθηκε το πρωτάθλημα υπό την τεχνική ηγεσία του Μανόλο Χιμένεθ.

Ο Ισπανός επιστρέφει στην Ελλάδα έχοντας και αυτός αποτύχει στην Ισπανία, με τη Λας Πάλμας, η οποία τον απέλυσε τον περασμένο Νοέμβριο.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης παρατήρησε βέβαια ότι την ίδια περίοδο πέρυσι η ΑΕΚ είχε μόλις έναν βαθμό περισσότερο απ’ ό,τι εφέτος (38 έναντι 37), ωστόσο η πορεία στο πρωτάθλημα «κρίνεται ως μη αναμενόμενη». Κρίνεται ως τέτοια προφανώς από τη διοίκηση, που ήθελε κάτι καλύτερο και του χρεώνει την κακή διαχείριση του (όποιου) έμψυχου υλικού.

Κάνοντας δε ο ίδιος λόγο για «κλίμα που έχει διαμορφωθεί» είναι σαφές ότι οι σχέσεις του με συγκεκριμένους παίκτες δεν ήταν και οι καλύτερες τελευταία.

Από την πλευρά της η ΠΑΕ ΑΕΚ, σε μήνυμά της εξέφρασε τις ευχαριστίες της προς τον Μαρίνο Ουζουνίδη για τη μέχρι σήμερα συνεργασία, για την προσφορά του και «βεβαίως για το γεγονός ότι υπό τη δική του τεχνική καθοδήγηση η ομάδα επέστρεψε, μετά από 12 ψχρόνια, στους ομίλους του UEFA Champions League. Κατέχει, πλέον, τη δική του θέση στην ιστορία της ΑΕΚ και του ευχόμαστε κάθε επιτυχία στη συνέχεια της καριέρας του».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...