391
Στο περυσινό Γκλάστονμπερι, καταναλώθηκαν 1,3 εκατ. πλαστικά μπουκάλια | Facebook

Φεστιβάλ Γκλάστονμπερι: Απαγορεύονται οι πωλήσεις πλαστικών μπουκαλιών

Protagon Team Protagon Team 28 Φεβρουαρίου 2019, 16:01
Στο περυσινό Γκλάστονμπερι, καταναλώθηκαν 1,3 εκατ. πλαστικά μπουκάλια
|Facebook

Φεστιβάλ Γκλάστονμπερι: Απαγορεύονται οι πωλήσεις πλαστικών μπουκαλιών

Protagon Team Protagon Team 28 Φεβρουαρίου 2019, 16:01

Απαγορεύει τα πλαστικά μπουκάλια μιας χρήσης, το φεστιβάλ του Γκλάνστονμπερι, από το ερχόμενο καλοκαίρι.

Τα μπουκάλια δεν θα πωλούνται στους χώρους του φεστιβάλ ούτε θα διατίθενται στους καλλιτέχνες και το προσωπικό στα καμαρίνια, στη σκηνή ή στα τρέιλερ.

Η ανακοίνωση έγινε στην ιστοσελίδα του φεστιβάλ, το οποίο διεξάγεται κάθε χρόνο σε μία φάρμα έξω από το χωριό Πίλτον, στο Σόμερσετ της Αγγλίας.

Πέρυσι, καταναλώθηκαν 1,3 εκατ. πλαστικά μπουκάλια, όγκος που δυσκόλεψε τρομερά τους εργαζόμενους στην καθαριότητα, ενώ έφερε «σύννεφα» στη συνεργασία της διοργάνωσης με περιβαλλοντικές οργανώσεις, όπως η Greenpeace και η WaterAid.

Μερικά από τα 1,3 εκατ. πλαστικά μπουκάλια που καταναλώθηκαν πέρυσι στο φεστιβάλ – Facebook

«Πιστεύουμε ότι η απαγόρευση των πωλήσεων είναι η μόνη λύση. Ολοι παλεύουμε ενάντια στο πλαστικό και έχουμε αργήσει κιόλας. Πρέπει να κάνουμε βήματα στη σωστή κατεύθυνση», δήλωσε η Εμιλι Ιβις, κόρη του ιδρυτή του φεστιβάλ, Μάικλ, και συνδιοργανώτριά του.

Η Εμιλι Ιβις με τον πατέρα της, Μάικλ, ο οποίος ξεκίνησε το φεστιβάλ, to 1970, στη φάρμα του – Twitter

«Οταν βλέπεις τις εικόνες με μπουκάλια να καλύπτουν όλα τα χωράφια, είναι τρομακτικό. Ολο το 2018, δουλεύαμε για αυτό τον σκοπό και μιλούσαμε σε προμηθευτές και υπεύθυνους», προσθέτει η ίδια.

Οι διοργανωτές επιτρέπουν στους επισκέπτες να φέρουν τα δικά τους πλαστικά μπουκάλια, όμως τους προτρέπουν να προτιμήσουν συσκευασίες που επαναχρησιμοποιούνται και θα μπορούν να τις γεμίζουν από τους ψύκτες.

Περισσότεροι από 175.000 άτομα επισκέπτονται το φεστιβάλ κάθε χρόνο – Facebook

Οι προμηθευτές των πλαστικών μπουκαλιών θα πωλούν νερό και αναψυκτικά σε αλουμινένια κουτάκια. Πριν δύο χρόνια, ανακυκλώθηκαν 45 τόνοι αλουμινένιων συσκευασιών στο κέντρο ανακύκλωσης που υπάρχει στον χώρο του Γκλάστονμπερι.

Πέρυσι, 45 τόνοι αλουμινένιων κουτιών ανακυκλώθηκαν στο κέντρο που λειτουργεί στον χώρο -Facebook

Το φεστιβάλ ήδη απαγορεύει τη χρήση πλαστικών πιάτων και μαχαιροπήρουνων.

Ενα άλλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι διοργανωτές μετά το τέλος του φεστιβάλ, είναι οι εκατοντάδες σκηνές που εγκαταλείπουν πίσω τους οι επισκέπτες και τους ζητούν να μην αγοράζουν φθηνές σκηνές μίας χρήσης γιατί οι περισσότερες δεν είναι ανακυκλώσιμες.

Οι σκηνές που εγκαταλείπουν φεύγοντας οι επισκέπτες είναι ένας ακόμα περιβαλλοντικός πονοκέφαλος για τους διοργανωτές – Faceboook

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...