580
Η Λορίν Πάουελ Τζομπς εξαγόρασε με το ίδρυμά της το ιστορικότερο περιοδικό των ΗΠΑ για να το κρατήσει στη ζωή - πράγμα επιζήμιο για τα πολιτικά σχέδια του Ντόναλντ Τραμπ | CreativeProtagon

Γιατί ο άκαπνος Τραμπ τα βάζει και με τη χήρα του Στιβ Τζομπς

Protagon Team Protagon Team 7 Σεπτεμβρίου 2020, 21:45
Η Λορίν Πάουελ Τζομπς εξαγόρασε με το ίδρυμά της το ιστορικότερο περιοδικό των ΗΠΑ για να το κρατήσει στη ζωή - πράγμα επιζήμιο για τα πολιτικά σχέδια του Ντόναλντ Τραμπ
|CreativeProtagon

Γιατί ο άκαπνος Τραμπ τα βάζει και με τη χήρα του Στιβ Τζομπς

Protagon Team Protagon Team 7 Σεπτεμβρίου 2020, 21:45

Πριν από δύο χρόνια, όταν βρέθηκε στη Γαλλία για τις εκδηλώσεις μνήμης του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, ο Ντόναλντ Τραμπ απέφυγε να επισκεφθεί το αμερικανικό στρατιωτικό νεκροταφείο. Ηταν μία περίεργη στάση, κάτι που όχι μόνο δεν είχε διαφύγει της προσοχής, αλλά είχε προξενήσει εντύπωση και σχόλια περί απαξίωσης των πεσόντων.

Τότε ο αμερικανός πρόεδρος ισχυρίστηκε ότι οι καιρικές συνθήκες δεν είχαν επιτρέψει την πτήση του ελικοπτέρου του.

Σήμερα, έπειτα από δύο χρόνια, το ιστορικό αμερικανικό περιοδικό  The Atlantic επανέφερε το θέμα στον αφρό γράφοντας στον ιστότοπό του ότι ο Τραμπ δεν πήγε στο νεκροταφείο επειδή δεν ήθελε να τιμήσει με την παρουσία του έναν τόπο όπου βρίσκονται θαμμένοι «χαμένοι» και «ανόητοι», όπως ο ίδιος είχε χαρακτηρίσει τους πεσόντες αμερικανούς στρατιώτες.

Επειδή το Atlantic αναφέρεται μεν σε αυτήκοους μάρτυρες, τέσσερις τον αριθμό, μέλη της αποστολής του Τραμπ, ωστόσο αποσιωπά τα ονόματά τους, ο Τραμπ κήρυξε πόλεμο στο συγκεκριμένο Μέσο, ιδιοκτησίας  πλέον της Λορίν Πάουελ, χήρας του Στιβ Τζομπς της Apple, όχι απλώς αμφισβητώντας την αξιοπιστία του, αλλά διασύροντάς το.

Για τον βομβαρδισμό της χήρας και του περιοδικού ο Τραμπ χρειάστηκε μόνο ένα μήνυμα στο Twitter. Το ύφος του, βέβαια, ήταν οξύτατο.

«Ο Στιβ Τζομπς δεν θα ήταν χαρούμενος αν έβλεπε τη γυναίκα του να σπαταλά τα χρήματα που της άφησε, να τα ξοδεύει σε ένα περιοδικό της Ριζοσπαστικής Αριστεράς με επικεφαλής έναν αγύρτη (τον Γκόλντμπεργκ), έναν απατεώνα που ξερνά FAKE NEWS και ΜΙΣΟΣ. Ενημερώστε τη για τα αισθήματά σας» έγραψε ο Τραμπ.

Η… επεξήγηση του μηνύματος, για όσους δεν παρακολουθούν τα τεκταινόμενα στις προεκλογικές ΗΠΑ, είναι η ακόλουθη: ο μεν Γκόλντμπεργκ είναι ο διευθυντής και συντάκτης του άρθρου στο Atlantic, η δε χήρα Τζομπς έδωσε 500.000 δολάρια υπέρ της εκστρατείας του Μπάιντεν.

Η ιστορία του Atlantic, αν είναι αληθινή, μπορεί να αποβεί καταστροφικά επιζήμια για τον Τραμπ από εκλογική άποψη, αφού ο στρατός είναι συντηρητικός και αποτελεί σίγουρη δεξαμενή ψήφων για τους Ρεπουμπλικανούς. Οι αναλυτές, δε, από την Αμερική λένε ότι το στράτευμα είναι ενοχλημένο και από την προσπάθεια του Λευκού Οίκου να το εμπλέξει στην καταστολή των διαδηλώσεων των μαύρων, τους τελευταίους μήνες.

Οσον αφορά το φημολογούμενο επεισόδιο στη Γαλλία, ο μεν Τραμπ το διαψεύδει («Ποτέ δεν είπα κάτι τέτοιο, μόνο ένα ζώο μπορεί να πει κάτι τέτοιο, έχω μεγάλο σεβασμό για τους πεσόντες ήρωες»), ο δε Γκόλντμπεργκ επιμένει και ισχυρίζεται ότι θα ακολουθήσουν και άλλες αποκαλύψεις.

«Δεν καταλαβαίνει από ηρωισμό»

Η κατανόηση του Τραμπ για τον ηρωισμό δεν έχει εξελιχθεί από τότε που έγινε πρόεδρος, γράφει ο Γκόλντμπεργκ.

Σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν τις απόψεις του προέδρου, φαίνεται ότι πραγματικά δεν καταλαβαίνει γιατί οι Αμερικανοί αντιμετωπίζουν με σεβασμό όσους αιχμαλωτίστηκαν στον πόλεμο. Ούτε καταλαβαίνει γιατί οι πιλότοι που καταρρίπτονται στη μάχη τιμώνται από τον στρατό.

Τουλάχιστον δύο φορές από τότε που έγινε πρόεδρος, σημειώνει ο Γκόλντμπεργκ, και σύμφωνα με τρεις πηγές που έχουν άμεση γνώση των απόψεών του, ο Τραμπ αποκάλεσε τον εκλιπόντα πρόεδρο Τζορτζ Μπους τον Πρεσβύτερο «χαμένο» επειδή ως πιλότος του Ναυτικού στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο καταρρίφθηκε από τους Ιάπωνες.

Ομως, ο κυνισμός του, συνεχίζει ο αρθρογράφος του Atlantic, επεκτείνεται και στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο. «Ο Τραμπ θεωρεί ότι η έννοια της στρατιωτικής θητείας είναι δυσνόητη, ιδιαιτέρως της εθελοντικής. Ο ίδιος δεν υπηρέτησε ποτέ στον αμερικανικό στρατό».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...