206
Ο υπουργός Ανάπτυξης επιθεωρεί τα ράφια του σούπερ μάρκετ στο Γαλάτσι | ΙΝΤΙΜΕnews

Σε σούπερ μάρκετ ο Σκρέκας: Στόχος τα 1.000 προϊόντα με μόνιμη μείωση τιμής

Protagon Team Protagon Team 9 Νοεμβρίου 2023, 10:25
Ο υπουργός Ανάπτυξης επιθεωρεί τα ράφια του σούπερ μάρκετ στο Γαλάτσι
|ΙΝΤΙΜΕnews

Σε σούπερ μάρκετ ο Σκρέκας: Στόχος τα 1.000 προϊόντα με μόνιμη μείωση τιμής

Protagon Team Protagon Team 9 Νοεμβρίου 2023, 10:25

Σε κατάστημα μεγάλης αλυσίδας σούπερ μάρκετ, στο Γαλάτσι, βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, προκειμένου να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι αν τηρούνται οι δεσμεύσεις των εταιρειών στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Μόνιμη Μείωση Τιμής».

Οπως υπογράμμισε ο υπουργός, μέχρι σήμερα έχουν ενταχθεί στην πρωτοβουλία «Μόνιμη Μείωση Τιμής» 650 προϊόντα από 53 εταιρείες, ξεπερνώντας τον αρχικό στόχο των 500 προϊόντων, και πλέον επόμενος στόχος είναι τα 1.000 προϊόντα που καλύπτουν βασικές ανάγκες ενός νοικοκυριού.

Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Σκρέκας στα καρτελάκια που έχουν τοποθετηθεί στα ράφια για τα προϊόντα που ανήκουν στο πρόγραμμα με μείωση τιμής τουλάχιστον 5% και για τουλάχιστον 6 μήνες.

Οπως υπογράμμισε ο υπουργός Ανάπτυξης, η μάχη κατά της ακρίβειας στο τέλος θα κερδηθεί καθώς συνεχίζεται σε τρεις άξονες:

-Συνεχείς και εντατικοί έλεγχοι στην αγορά, σε όλα τα στάδια της εφοδιαστικής αλυσίδας για αποτροπή φαινομένων αισχροκέρδειας.

-Πρωτοβουλία «μόνιμης μείωσης τιμής», όπου ζητάμε από τους προμηθευτές να μειώσουν σταθερά και μόνιμα την τιμή των προϊόντων τους.

-Το «καλάθι του νοικοκυριού» που συνεχίζει και ο καταναλωτής μπορεί να βρει προϊόντα με τις χαμηλότερες τιμές ώστε να καλύψει τις καθημερινές ανάγκες.

Τελος, ο κ. Σκρέκας γνωστοποίησε ότι σύντομα θα προστεθεί μια νέα λειτουργία στην εφαρμογή e-katanalotis μέσω της οποίας οι πολίτες θα μπορούν να καταγγέλλουν περιστατικά αισχροκέρδειας απευθείας στο υπουργείο Ανάπτυξης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...