298
| ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Γεωργιάδης: Δεν είναι το ίδιο η θρησκεία με τα κομμωτήρια

Protagon Team Protagon Team 3 Νοεμβρίου 2021, 10:31

Γεωργιάδης: Δεν είναι το ίδιο η θρησκεία με τα κομμωτήρια

Protagon Team Protagon Team 3 Νοεμβρίου 2021, 10:31

Τα μέτρα περιορισμού των ανεμβολίαστων, τα οποία ανακοίνωσε την Τρίτη ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, προβλημάτισαν αρκετούς –τόσο για τη δυνατότητα εφαρμογής τους, όσο και ως προς την κατεύθυνσή τους, ιδίως για τον λόγο ότι και πάλι εξαιρέθηκαν οι εκκλησίες, όπου θα εξακολουθήσουν να μπορούν να εισέρχονται άνθρωποι που δεν έχουν εμβολιαστεί, και στους ναούς συνήθως βρίσκονται ηλικιωμένοι, δηλαδή οι ευπαθείς ομάδες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τα μέτρα του κ. Πλεύρη, στάθηκε κυρίως στο θέμα των εκκλησιών: «Χωρίς σχέδιο για την επανεκκίνηση του εμβολιαστικού προγράμματος και με ακραίες αντιφάσεις, αφού, παραδείγματος χάριν, αφήνει στο “έλεος του Θεού” τους θρησκευόμενους, χωρίς να λαμβάνει κανένα μέτρο προστασίας για τους χώρους λατρείας», κατηγόρησε την κυβέρνηση η Κουμουνδούρου.

Αυτήν την εξαίρεση στα κυβερνητικά μέτρα –να μην απαιτείται δηλαδή αρνητικό rapid test για την είσοδο των ανεμβολίαστων πολιτών στις εκκλησίες– υπερασπίστηκε ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ και στον δημοσιογράφο Αρη Πορτοσάλτε, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι οι παρεμβάσεις που ανακοινωθήκαν για τους ανεμβολίαστους είναι ανεφάρμοστες στη θρησκευτική λατρεία, όχι γιατί δεν θέλουμε, αλλά γιατί σεβόμαστε την αξία της θρησκείας.

Ο υπουργός Ανάπτυξης σημείωσε χαρακτηριστικά ότι δεν είναι δυνατόν να εξισώνεται η θρησκεία και η πίστη με κάποιον πολίτη που θέλει να πάει σε εμπορικό κατάστημα η σε κομμωτήριο. Το ότι βέβαια στις εκκλησίες λαμβάνουν χώρα μια σειρά από τελετουργικά –οι πιστοί μεταλαμβάνουν από το ίδιο κουτάλι, φιλούν εικονίσματα κ.λπ.– τις κάνει όντως διαφορετικές από ένα κομμωτήριο, όπου οι μάσκες δεν βγαίνουν, αλλά αυτά είναι προφανώς ψιλά γράμματα για τον υπουργό.

Ερωτηθείς σχετικά με τους ανεμβολίαστους, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ότι δεν γίνεται υποχρεωτικός εμβολιασμός σε ένα ποσοστό 40% του πληθυσμού που δεν πιστεύει στην επιστήμη.

Ανέφερε ότι η κυβέρνηση έχει κάνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για την αντιμετώπιση της πανδημίας και θα συνεχίσει να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...