372
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε συζήτηση στη Βουλή | Intime/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Pulse: Στις 12 μονάδες η διαφορά υπέρ της ΝΔ – Αμετάπειστο το 56% των ανεμβολίαστων

Protagon Team Protagon Team 2 Νοεμβρίου 2021, 21:24
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε συζήτηση στη Βουλή
|Intime/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Pulse: Στις 12 μονάδες η διαφορά υπέρ της ΝΔ – Αμετάπειστο το 56% των ανεμβολίαστων

Protagon Team Protagon Team 2 Νοεμβρίου 2021, 21:24

Σε διψήφια ποσοστά παραμένει η διαφορά υπέρ της Νέας  Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ όπως δείχνει η έρευνα της Pulse που καταγράφει επίσης ενίσχυση των ποσοστών του Κινήματος Αλλαγής λίγο μετά την απώλεια της Φώφης Γεννηματά.

Η δημοσκόπηση, τα αποτελέσματα της οποίας μεταδόθηκαν την Τρίτη από τον ΣΚΑΪ, καταγράφει τις διαθέσεις της κοινής γνώμης για σειρά ζητημάτων όπως η κυβερνητική πολιτική, η ακρίβεια και η οικονομία, αλλά και η πανδημία.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 36,5% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 24,5%. Στην προηγούμενη έρευνα της ίδιας εταιρείας τα ποσοστά ήταν 36,5% και 25% αντίστοιχα.

Ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής 8,5% (στην προηγούμενη έρευνα ήταν στο 7%), το ΚΚΕ με 5,5%, η Ελληνική Λύση με 4%, το ΜέΡΑ 25 με 3% ενώ το κόμμα του καταδικασμένου χρυσαυγίτη Ηλία Κασιδιάρη είναι στο 1,5%.

Στο ερώτημα για το ποιος είναι ο καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 41% (από 40% τον Σεπτέμβριο), ενώ ο Αλέξης Τσίπρας παίρνει το 25% (από 26%). Το 30% απαντά ότι κανένας δεν είναι καταλληλότερος.

Σε ό,τι αφορά άλλα ζητήματα της επικαιρότητας:

  • Η κοινή γνώμη είναι διχασμένη για τα μέτρα κατά των ανατιμήσεων: 40% τα κρίνουν θετικά και 42% αρνητικά. Αντίθετα η συντριπτική πλειονότητα (86%) δηλώνει ότι θα χρειαστούν περισσότερα μέτρα.
  • Μείωση 13 μονάδων καταγράφεται στον αριθμό των ερωτηθέντων που δηλώνουν ότι ανησυχούν για τη στάση της Τουρκίας: από 73% τον Σεπτέμβριο σε 60% σήμερα.
  • Θετικά αξιολογεί την ελληνογαλλική συμφωνία το 65% των ερωτηθέντων, ενώ για την ελληνοαμερικανική συμφωνία το 58% απαντά ότι είναι θετική.
  • Για τον εμβολιασμό, ενδιαφέρον έχει το εύρημα ότι το 56% όσων δεν δέχονται να εμβολιαστούν ξεκαθαρίζουν ότι τίποτε δεν πρόκειται να τους μεταπείσει.
  • Στην ερώτηση ποιος τρόπος θα μπορούσε ενδεχομένως να πείσει όσους δεν εμβολιάζονται να εμβολιαστούν, το 1% απαντά η επιδείνωση των δεικτών της πανδημίας, άλλο 1% να το προτείνουν ιστοσελίδες ή μέσα που εμπιστεύονται, 8% να το προτείνουν άνθρωποι της θρησκείας που εμπιστεύονται, 5% ζητεί περισσότερες διαβεβαιώσεις και μελέτες και 8% δηλώνει να είναι υποχρεωτικό στην εργασία τους. Και είναι και το 56% που απαντά «τίποτα»…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...