350
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ το πρωί της Τετάρτης | Youtube/ ΣΚΑΪ

Οικονόμου: Γιατί λέμε «όχι» στην επέκταση της υποχρεωτικότητας

Protagon Team Protagon Team 3 Νοεμβρίου 2021, 10:31
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ το πρωί της Τετάρτης
|Youtube/ ΣΚΑΪ

Οικονόμου: Γιατί λέμε «όχι» στην επέκταση της υποχρεωτικότητας

Protagon Team Protagon Team 3 Νοεμβρίου 2021, 10:31

Τα νέα μέτρα για την ανάσχεση της διασποράς του κορονοϊού προκάλεσαν προβληματισμό στους επαγγελματίες του λιανεμπορίου –κυρίως για τον τρόπο με τον οποίο αυτά θα εφαρμοστούν και την επίδραση που θα έχουν στην αγοραστική κίνηση–, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου, να απαντά επισημαίνοντας ότι το 72% των ενηλίκων που αποτελούν το αγοραστικό κοινό τους είναι εμβολιασμένο και συνεπώς δεν επηρεάζεται από το νέο πλαίσιο.

Σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ το πρωί της Τετάρτης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε κατηγορηματικά ότι δεν θα υπάρξουν ξανά οριζόντια μέτρα που αφορούν τους εμβολιασμένους.

«Δεν μπορούμε να γυρίσουμε πίσω», τόνισε και εξήγησε ότι η διαφορά του τέταρτου κύματος της πανδημίας με το περυσινό είναι ότι πλέον υπάρχουν πάνω από 6,5 εκατ. πολίτες που έχουν εμβολιαστεί, κάτι που κατά τεκμήριο προστατεύει από τη σοβαρή νόσηση.

Οπως είπε, τα μέτρα που εφαρμόζονται, είναι στοχευμένα, κυρίως για τους ανεμβολίαστους, ώστε να τους ασκηθεί μια έμμεση πίεση να εμβολιαστούν, να δυσκολέψει η πρόσβασή τους σε δραστηριότητες για να προστατευθούν οι ίδιοι, οι οικογένειές τους και η κοινωνία, αλλά και για να αντιληφθούν ότι η ζωή τους θα είναι ευκολότερη αν εμβολιαστούν.

Οσον αφορά το θέμα της υποχρεωτικότητας και την κριτική που ασκείται στην κυβέρνηση ότι αποφεύγει με κάθε τρόπο την επέκτασή της σε συγκεκριμένους κλάδους, ο κ. Οικονόμου υποστήριξε ότι από την ανάλυση των δεδομένων των εμβολιασμών αυτή την ώρα, η υποχρεωτικότητα δεν μπορεί να προσφέρει κάτι.

Στην υποχρεωτικότητα, παρατήρησε, θα πρέπει να έχει κανείς και την ποινή, το μέτρο που θα επιβληθεί σε περίπτωση που δεν εφαρμόζεται.

Στη συνέχεια της συνέντευξής του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στάθηκε στη θωράκιση του Συστήματος Υγείας ώστε να αντέξει την πίεση που δέχεται, κάνοντας αναφορά στις συνεργασίες με τον ιδιωτικό τομέα για νοσηλεία Covid αλλά και non Covid περιστατικών, στην τροπολογία για την είσοδο ιδιωτών γιατρών στις εφημερίες των δημόσιων νοσοκομείων, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο επίταξης γιατρών.

Κληθείς να τοποθετηθεί για την εικόνα του διευθυντή της κλινικής Covid του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας να καταρρέει από την εξάντληση μπροστά στις κάμερες, ο Γιάννης Οικονόμου είπε ότι η κοινωνία τούς χρωστά ευγνωμοσύνη και η Πολιτεία –διαβεβαίωσε–, όπως έκανε και στο παρελθόν, θα σταθεί ξανά, συμβολικά και ουσιαστικά, στο πλευρό τους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...