501
Ο Νιλς Χέγκελ προσέρχεται στη δίκη καλύπτοντας το πρόσωπό του | Julian Stratenschulte/Pool via REUTERS

Γερμανία: Αρχισε η δίκη του πιο φονικού serial killer – Εχει παραδεχτεί ότι σκότωσε 100 ανθρώπους

Protagon Team Protagon Team 30 Οκτωβρίου 2018, 15:35
Ο Νιλς Χέγκελ προσέρχεται στη δίκη καλύπτοντας το πρόσωπό του
|Julian Stratenschulte/Pool via REUTERS

Γερμανία: Αρχισε η δίκη του πιο φονικού serial killer – Εχει παραδεχτεί ότι σκότωσε 100 ανθρώπους

Protagon Team Protagon Team 30 Οκτωβρίου 2018, 15:35

Ο Νιλς Χέγκελ, ένας πρώην νοσοκόμος, που κατηγορείται για τη δολοφονία τουλάχιστον 100 ασθενών οι οποίοι τελούσαν υπό την φροντίδα του, βρίσκεται πλέον ενώπιον των δικαστών αλλά και των συγγενών των θυμάτων.

Πρόκειται, όπως αναφέρει ο Guardian, για τη δίκη του μεγαλύτερου κατά συρροή δολοφόνου στην ιστορία της μεταπολεμικής Γερμανίας. Η δίκη, που πραγματοποιείται στο Όλντενμπουργκ της βόρειας Γερμανίας, θα διαρκέσει τουλάχιστον ως τον Μάιο, με τις πρώτες ακροάσεις να εστιάζουν στους εισαγγελείς που παρουσιάζουν την υπόθεση.

Περίπου 126 συγγενείς θα είναι κατήγοροι και αναμένεται να γεμίσουν την ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα στο Όλντενμπουργκ στην οποία θα υπάρχουν και περίπου 80 δημοσιογράφοι.

Ο Χέγκελ πριν μερικά χρόνια

Ο 41χρονος Χέγκελ, έχει περάσει ήδη μια δεκαετία στην φυλακή καθώς έχει καταδικαστεί για θανάτους άλλων ασθενών. Συγκεκριμένα, κατηγορήθηκε για την εκούσια χορήγηση υπερβολικής δόσης μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων στα θύματά του με σκοπό να τα επαναφέρει στη ζωή την τελευταία στιγμή.

Ο κατηγορούμενος έχει ομολογήσει δεκάδες θανάτους ενώ οι ανακριτές υποστηρίζουν πως τουλάχιστον 36 ασθενείς θανατώθηκαν στο νοσοκομείο που δούλευε και περίπου 64 σε μια κλινική του γειτονικού Ντέλμενχορστ, ανάμεσα στο 2000 και το 2005.

«Ελπίζω πως θα κριθεί ένοχος για κάθε περιστατικό έτσι ώστε οι αγαπημένοι μας να βρουν επιτέλους κάποια λύτρωση», δήλωσε η Πέτρα Κλάιν η οποία είναι υπεύθυνη της τοπικής ομάδας βοήθειας των θυμάτων, Weisser Ring. O Guardian υποστηρίζει πως πάνω από 130 σοροί ασθενών που πέθαναν κατά τη βάρδια του Χέγκελ έχουν εκταφεί, σε μια υπόθεση που οι Αρχές χαρακτηρίζουν ως «άνευ προηγουμένου» στην Γερμανία.

Ο κατηγορούμενος προσέρχεται στο δικαστήριο με την δικηγόρο του

Ο Χέγκελ συνελήφθη το 2005 όταν χορηγούσε με ένεση μη συνταγογραφούμενο φάρμακο σε ασθενή του στο Ντέλμενχορστ, και καταδικάστηκε σε επτά χρόνια φυλάκισης για απόπειρα φόνου. Μια δεύτερη δίκη ακολούθησε το 2014 – 2015, κάτω από την πίεση των οικογενειών των φερόμενων θυμάτων, που κατηγόρησαν τους εισαγγελείς για κωλυσιεργία. Τότε, ο κατηγορούμενος είχε κριθεί ένοχος για φόνο και απόπειρα φόνου πέντε ακόμα θυμάτων και καταδικάστηκε σε δεκαπέντε χρόνια καθειρξης.

Τότε μάλιστα ο Χέγκελ ομολόγησε στον ψυχίατρό του πως έχει διαπράξει τουλάχιστον 30 ακόμα φόνους στο Ντέλμενχορστ. Αυτό ώθησε τους ερευνητές να εξετάσουν με μεγαλύτερη προσοχή ύποπτους θανάτους στο Όλντενμπουργκ. Οι ανακριτές δηλώνουν πως ο τελικός απολογισμός μπορεί να αγγίξει τα διακόσια θύματα αλλά φοβούνται πως δεν θα μπορέσουν ποτέ να επιβεβαιωθεί καθώς πολλά από τα πιθανά θύματα έχουν αποτεφρωθεί.

Ο νοσοκόμος εμφανίζεται να έχει ακολουθήσει παρόμοια τακτική σε κάθε δολοφονία. Αρχικά χορηγούσε φάρμακα που προκαλούσαν καρδιακή ανακοπή, ακολουθούμενη από συνήθως αποτυχημένη απόπειρα ανάνηψης. Οι κατήγοροι ισχυρίζονται πως παρακινούνταν από ματαιοδοξία, για να επιδείξει το ταλέντο του στην διάσωση της ανθρώπινης ζωής.

Η επιλογή των θυμάτων φαίνεται να ήταν τυχαία, με τις ηλικίες τους να κυμαίνονται από τα 34 ως τα 96. Ο φόνος καθαυτός δεν ήταν ποτέ ο στόχος του σύμφωνα με έναν ψυχολόγο που τον εξέτασε. Όταν κατάφερνε να ανανήψει έναν ασθενή, ένιωθε κορεσμό, αλλά αυτό αρκούσε μόνο για λίγες ημέρες, δηλώνει ο ψυχολόγος,  πριν προσθέσει: «Για εκείνον, ήταν σαν ναρκωτικό».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...