367
Ο Πιότρ Παβλένσκι σε μία συνηθισμένη πόζα του: πίσω από τα κάγκελα | EPA / MAXIM SHIPENKOV

Γαλλία: ο… τρελορώσος φορτώνεται όλο το «σκάνδαλο Γκριβό»

Protagon Team Protagon Team 21 Φεβρουαρίου 2020, 19:49
Ο Πιότρ Παβλένσκι σε μία συνηθισμένη πόζα του: πίσω από τα κάγκελα
|EPA / MAXIM SHIPENKOV

Γαλλία: ο… τρελορώσος φορτώνεται όλο το «σκάνδαλο Γκριβό»

Protagon Team Protagon Team 21 Φεβρουαρίου 2020, 19:49

Ο Πιότρ Παβλένσκι είναι εκκεντρικός αρτίστας, ιδιότητα που κατά το παρελθόν τον έφερε πολλές φορές σε σύγκρουση με το ρωσικό κράτος. Μαθημένος από κρατητήρια και καταδίκες λοιπόν, δεν δίστασε να αναλάβει την ευθύνη για το τελευταίο σκάνδαλο στο οποίο πρωταγωνίστησε ο ίδιος και το οποίο στάθηκε η αιτία να «εκπαραθυρωθεί» από τον γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν το πουλέν του για το Παρίσι, ο υποψήφιος δήμαρχος Μπενζαμέν Γκριβό.

Ο περίεργος Ρώσος δήλωσε στη γαλλική εφημερίδα Le Monde και στο αμερικανικό δίκτυο CNN ότι έκλεψε δύο βίντεο από τον υπολογιστή της Ταντέο και τα ανήρτησε στον ιστότοπό του για να καταγγείλει την «υποκρισία» του υποψηφίου δημάρχου ο οποίος εμφανιζόταν ως προασπιστής των οικογενειακών αξιών.

Σημειωτέον ότι στο ένα από αυτά τα βίντεο ο γάλλος πολιτικός αυνανιζόταν.

Ετσι ο Παβλένσκι ξεσπάθωσε: «Ο καλλιτέχνης πρέπει να κάθεται σαν κόκαλο στον λαιμό της εξουσίας» διακήρυξε, υπογραμμίζοντας για όσους το αγνοούσαν ότι αυτός ο ίδιος και αυτοπροσώπως κάνει «πολιτική τέχνη». Ως προς την έννοια της πολιτικής, ο Ρώσος έγινε πιο συγκεκριμένος: «Αυτό που μετράει είναι η εικόνα, και εγώ την αποκαλύπτω» διατράνωσε!

Η κλοπή των δύο βίντεο σεξουαλικού περιεχομένου εξόργισε τη φοιτήτρια φίλη του Ρώσου, Αλεξάντρα ντε Ταντέο, όπως ο ίδιος λέει με τα σπαστά Γαλλικά του: «Δεν ήταν ικανοποιημένη που έκανα κάτι τέτοιο, φυσικά» διαβεβαίωσε τους δημοσιογράφους και εμμέσως την κοινή γνώμη της Γαλλίας.

Ο 42χρονος Μπενζαμέν Γκριβό απέσυρε την υποψηφιότητά του για τον Δήμο Παρισίων στις 14 Φεβρουαρίου και αφού προηγουμένως είχε δημοσιοποιηθεί το βίντεο. Μετά τη δημόσια διαπόμπευσή του βρήκε το κουράγιο να ψελλίσει στις κάμερες ότι στο εξής (μετά τους αυνανισμούς τους) «προτεραιότητά του» θα είναι «η οικογένεια» και μόνο αυτή.

Βάσει όσων λέει ο καλλιτέχνης, τον περασμένο Οκτώβριο η Ταντέο είχε μιλήσει στον Ρώσο για τα πορνοβίντεο που της είχε στείλει ο Γκριβό. Τότε ο ρώσος είχε ρίξει τη φαεινή ιδέα να τα δημοσιεύσουν, αλλά η κοπέλα είχε αρνηθεί κατηγορηματικώς.

Στο δικαστικό πλαίσιο της υπόθεσης, η νεαρά Γαλλίδα και ο εκκεντρικός ρώσος φίλος της κατηγορούνται για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής» και «δημοσίευση χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του ενδιαφερόμενου βίντεο με ήχο και εικόνες σεξουαλικού περιεχομένου που ελήφθησαν με ή χωρίς τη συγκατάθεσή του». Αν και οι δικαστές έχουν απαγορεύσει οποιαδήποτε επαφή μεταξύ των δύο κατηγορουμένων, εκείνοι αντήλλαξαν τις τελευταίες ημέρες δηλώσεις αγάπης μέσω των δικηγόρων τους…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...