595
Χάρι και Μέγκαν σε κοινή εμφάνισή τους με την Ελισάβετ, τον Ιούνιο του 2018, πριν μαζευτούν σύννεφα πάνω από τον ουρανό του Μπάκιγχαμ | REUTERS

Megxit: Μπήκαν οι τελευταίες πινελιές στη βασιλική συμφωνία για την αποχώρηση Χάρι – Μέγκαν

Protagon Team Protagon Team 21 Φεβρουαρίου 2020, 16:19
Χάρι και Μέγκαν σε κοινή εμφάνισή τους με την Ελισάβετ, τον Ιούνιο του 2018, πριν μαζευτούν σύννεφα πάνω από τον ουρανό του Μπάκιγχαμ
|REUTERS

Megxit: Μπήκαν οι τελευταίες πινελιές στη βασιλική συμφωνία για την αποχώρηση Χάρι – Μέγκαν

Protagon Team Protagon Team 21 Φεβρουαρίου 2020, 16:19

Ο πρίγκιπας Χάρι με τη Μέγκαν Μαρκλ θα ξεκινήσουν επισήμως την καινούργια τους ζωή μακριά από την βασιλική οικογένεια την 1η Απριλίου, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του Μπάκιγχαμ.

Από εκείνη την ημέρα και έπειτα, ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ δεν θα εργάζονται πια για την βασιλική οικογένεια.

Επίσης, θα κλείσει το γραφείο τους στο παλάτι οπότε θα εκπροσωπούνται πλέον από την ομάδα του φιλανθρωπικού ιδρύματός τους στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ θα περνούν τον χρόνο τους σε Ηνωμένο Βασίλειο και Βόρεια Αμερική. Επίσης, θα συνεχίσουν την στενή τους συνεργασία με τα υπάρχοντα ιδρύματα στα οποία είναι προστάτες, για να καθορίσουν το πρόγραμμα της επόμενης χρονιάς. Ο Δούκας και η Δούκισσα πραγματοποιούν ακόμα συναντήσεις στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων εργασιών τους για την δημιουργία ενός νέου μη κερδοσκοπικού οργανισμού. Οι λεπτομέρειες αυτού του νέου οργανισμού, θα ανακοινωθούν αργότερα μέσα στο έτος», ανακοίνωσε εκπρόσωπος του ζευγαριού.

Δοκιμαστική περίοδος 12 μηνών

Η νέα «συμφωνία» των Σάσεξ με την βασιλική οικογένεια θα επανεξεταστεί σε 12 μήνες, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος. Σε ένα χρόνο αποφασίστηκε να γίνει επανεξέταση προκειμένου να διαπιστωθεί εάν ο Χάρι και η Μέγκαν τηρούν τους κανόνες που τους έχει θέσει η βασίλισσα Ελισάβετ.

«Καθώς δεν υπάρχει προηγούμενο γι’ αυτό το νέο μοντέλο εργασίας και ενδεχόμενης οικονομικής ανεξαρτησίας, η βασιλική οικογένεια και οι Σάσεξ συμφώνησαν σε μια πρώτη ανασκόπηση 12 μηνών για να εξασφαλίσουν πως οι εργασίες διευθετούνται κατάλληλα».

Το ζευγάρι θα διατηρήσει τους τίτλους, Αυτού και Αυτής Υψηλότης, Δούκας και Δούκισσα του Σάσεξ, Κόμης και Κοντέσα του Ντάμπαρτον και Βαρώνος και Βαρώνη Κιλκίλ. Ο πρίγκιπας Χάρι θα κρατήσει επίσης τους τιμητικούς στρατιωτικούς τίτλους του, ωστόσο δεν θα τους χρησιμοποιεί στην διάρκεια της 12μηνης μεταβατικής περιόδου.

Μεγκαν Μαρκλ και πρίγκιπας Χάρι σε επίσκεψή τους στο Σπίτι του Καναδά στο Λονδίνο

Oσο για την διαδοχή, «ως εγγονός της Αυτού Μεγαλειότητας και δεύτερος γιος του πρίγκιπα της Ουαλίας, ο πρίγκιπας Χάρι παραμένει έκτος στην σειρά διαδοχής του θρόνου, και η θέση του Δούκα και της Δούκισσας του Σάσεξ παραμένει αμετάβλητη», διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του ζευγαριού.

Υπό διαπραγμάτευση βρίσκεται ακόμα το αν θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τον όρο «Sussex Royal», καθώς ο Χάρι και η Μέγκαν επιθυμούν να γίνει μέρος της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας, ως σήμα κατατεθέν, όμως αυτό αντιβαίνει τους κανονισμούς της βασιλικής οικογένειας.

Ανακοινώθηκε επίσης, το πρόγραμμα των τελευταίων εμφανίσεών τους ως εκπρόσωποι της βασιλικής οικογένειας.

Το ζευγάρι θα παραβρεθεί στην πολύ σημαντική για τη Μπάκιγχαμ λειτουργία της Ημέρας της Κοινοπολιτείας, στο Αβαείο του Γουεστμίνστερ στις 9 Μαρτίου, κάνοντας ενδεχομένως την τελευταία τους επίσημη εμφάνιση στο πλευρό της βασίλισσας Ελισάβετ και άλλων βασιλικών αξιωματούχων. Στην εκδήλωση συμμετέχει η εκτεταμένη βασιλική οικογένεια.

Στις 28 Φεβρουαρίου, ο Χάρι θα βρεθεί στο στούντιο μαζί με τον Τζον Μπον Τζόβι για να ηχογραφήσουν ένα τραγούδι του καλλιτέχνη για τους αγώνες Βετεράνων Invictus, που θα γίνουν τον Μάιο στο Λονδίνο.

Στις 5 Μαρτίου θα παραβρεθούν στην τελετή των βραβείων Endeavour Fund, που αναγνωρίζει βετεράνους στρατιωτικούς που τραυματίστηκαν εν ώρα καθήκοντος και οι οποίοι αριστεύουν σε αθλήματα ως μέρος της ανάρρωσής τους.

Στις 6 Μαρτίου, ο Χάρι θα εγκαινιάσει το Μουσείο Σίλβερστοουν, μαζί με τον οδηγό της Φόρμουλα Ενα, Λούις Χάμιλτον, για την ιστορία των μηχανοκίνητων αθλημάτων στη Βρετανία.

Στις 7 Μαρτίου, το ζευγάρι θα παραστεί στο μουσικό φεστιβάλ Μάουντμπατεν, σε συναυλία στο Ρόαγιαλ Αλμπερτ Χολ του Λονδίνου, με στρατιωτικές μπάντες.

Τέλος, στις 8 Μαρτίου, η Μέγκαν Μαρκλ θα κάνει μία σόλο εμφάνιση, χωρίς να έχει ανακοινωθεί πού, για την Ημέρα της Γυναίκας.

Ακόμα, ο Χάρι θα παραβρεθεί στον Μαραθώνιο του Λονδίνου τον Απρίλιο και μαζί με τη σύζυγό του, στους αγώνες Invictus τον Μάιο, όχι όμως ως μέρος της βασιλικής τους ιδιότητας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...