247
| France Info

Γαλλία: Νομοσχέδιο για την απαγόρευση των κινητών στις σχολικές τάξεις

Protagon Team Protagon Team 8 Ιουνίου 2018, 13:44

Γαλλία: Νομοσχέδιο για την απαγόρευση των κινητών στις σχολικές τάξεις

Protagon Team Protagon Team 8 Ιουνίου 2018, 13:44

Εξω από τις σχολικές τάξεις θα πρέπει να αφήνουν τα παιδιά τα κινητά τους στη Γαλλία, καθώς η κυβέρνηση προωθεί νομοσχέδιο για να καταπολεμηθεί το μπούλινγκ στις σχολικές αίθουσες και η διάσπαση της προσοχής των μαθητών.

Στην έκθεση του νομοσχεδίου αναφέρεται ότι στη Γαλλία περισσότερο από το 90% των παιδιών ηλικίας άνω των 12 ετών έχουν κινητό τηλέφωνο.

Τα κινητά «είναι τεχνολογική πρόοδος όμως δεν μπορούν να μονοπωλούν τις ζωές μας», τόνισε ο υπουργός Παιδείας Ζαν-Μισέλ Μπλανκέ στη διάρκεια συνέντευξής του στο τηλεοπτικό δίκτυο LCI. Εξήγησε ότι «δεν μπορείς να κινηθείς σε ένα κόσμο τεχνολογίας, αν δεν μπορείς να διαβάσεις, να γράψεις, να μετρήσεις, να σεβαστείς τους άλλους και να εργαστείς σε μια ομάδα».

Οι υποστηρικτές του νομοσχεδίου επισημαίνουν ότι η χρήση smartphone από τα παιδιά της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έχει επιδεινώσει τα φαινόμενα μπούλινγκ, έχει διευκολύνει την πρόσβαση στην πορνογραφία και έχει περιορίσει τις κοινωνικές δεξιότητές τους.

Ο υπουργός ελπίζει να εγκριθεί το νομοσχέδιο από την Εθνοσυνέλευση άμεσα και να τεθεί σε εφαρμογή πριν από τη νέα σχολική χρονιά τον Σεπτέμβριο. Εξάλλου καθηγητές έχουν εκφράσει δημοσίως την αντίθεσή τους λέγοντας ότι αποτελεί προσβολή προς τους ενήλικες αλλά και κίνδυνο για την ασφάλεια.

Αν και βουλευτές του κόμματος του Μακρόν κατέθεσαν τροπολογία σύμφωνα με την οποία η απαγόρευση θα αφορά και τους καθηγητές, ο Μπλανκέ εκτίμησε ότι αυτή η προσθήκη δεν θα περάσει.

Εν τω μεταξύ και άλλες χώρες, όπως η Βρετανία και η Ιρλανδία, ετοιμάζονται να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Γαλλίας και να εξορίσουν τα κινητά από τις σχολικές αίθουσες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...