475
Ο Αντονι Φάουτσι σε μία από τις ομιλίες του για την Covid στον Λευκό Οίκο | REUTERS /Leah Millis

Φάουτσι: Γιορτές μόνο με τη γυναίκα μου, δίχως τις τρεις κόρες μας

Protagon Team Protagon Team 18 Δεκεμβρίου 2020, 16:57
Ο Αντονι Φάουτσι σε μία από τις ομιλίες του για την Covid στον Λευκό Οίκο
|REUTERS /Leah Millis

Φάουτσι: Γιορτές μόνο με τη γυναίκα μου, δίχως τις τρεις κόρες μας

Protagon Team Protagon Team 18 Δεκεμβρίου 2020, 16:57

Ακόμα και οι επιστήμονες, που έρχονται καθημερινά σε επαφή με ασθενείς και γνωρίζουν με κάθε λεπτομέρεια πώς μπορούν να προστατευτούν από τον κορονοϊό, επιλέγουν φέτος τα Χριστούγεννα να μην κάνουν ρεβεγιόν με την οικογένειά τους, καθώς ο κίνδυνος είναι εξαιρετικά αυξημένος.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του αμερικανού λοιμωξιολόγου Αντονι Φάουτσι, ο οποίος δήλωσε ότι θα περάσει τις ημέρες των εορτών με τη γυναίκα του, που ζουν μαζί, δεν θα σμίξουν όμως με τις τρεις τους κόρες, καθώς είναι επικίνδυνο να μολυνθούν από κορονοϊό, όπως γράφει η βρετανική Telegraph.

Και μπορεί σύμφωνα με τα επιδημιολογικά δεδομένα ο μεγαλύτερος σε ηλικία σε μία οικογένεια να διατρέχει και τον μεγαλύτερο κίνδυνο, όμως ο Φάουτσι θέλει ο ίδιος και όλα τα μέλη της οικογένειάς του να είναι όσο πιο ασφαλείς γίνεται.

Στον ευρύτερο οικογενειακό τους κύκλο μάλιστα, υπήρξε ένας θάνατος από Covid-19. Πρόκειται για τον υγιή και αθλητικό, 32 ετών, αδελφό του συντρόφου της μιας κόρης του, ο οποίος έχασε τη ζωή του από μία επιπλοκή του κορονοϊού που ονομάζεται καρδιομυοπάθεια με αρρυθμία (εδώ).

Ο Φάουτσι πριν αρκετά χρόνια με την γυναίκα του και τις τρεις κόρες του

Ο επικεφαλής σύμβουλος του Λευκού Οίκου για την πανδημία, ο οποίος μετά την πρόταση Μπάιντεν (εδώ) αναμένεται να διατηρήσει τη θέση του, εξήγησε στην Washington Post ότι «δεν πρόκειται για συνηθισμένα Χριστούγεννα, καθώς βρισκόμαστε ήδη σε μία πολύ δύσκολη κατάσταση και θα την κάνουμε ακόμα χειρότερη αν το γιορτάσουμε σαν να μη συμβαίνει τίποτα».

Μάλιστα, την παραμονή των Χριστουγέννων είναι και τα 80ά γενέθλια του διάσημου λοιμωξιολόγου, κάτι που θα μπορούσε να αποτελέσει ακόμη μεγαλύτερη ευκαιρία για συνεύρεση της οικογένειάς του.

Ωστόσο, προτιμά και ο ίδιος με τη γυναίκα του και οι κόρες του Μέγκαν, Αλισον και Τζένιφερ, να βρεθούν διαδικτυακά και να ανταλλάξουν ευχές, παρά να θέσουν τη ζωή τους σε κίνδυνο. «Θα είναι τα πρώτα Χριστούγεννα από τη γέννηση της πρώτης μου κόρης που θα τα κάνουμε χωριστά. Ο καθένας από την πόλη όπου ζει», είπε ο Φάουτσι.

«Δεν μου είναι καθόλου ευχάριστο. Μάλιστα, θα το χαρακτήριζα οδυνηρό. Δεν αρέσει σε κανέναν. Αλλά είναι μία μόνο από τις δυσκολίες αυτής της φάσης, που θα πρέπει να αποδεχθούμε και να διαχειριστούμε ψυχολογικά, καθώς πρόκειται για δύσκολες και άνευ προηγουμένου καταστάσεις», συμπλήρωσε.

Ο ίδιος προτρέπει τους πολίτες να ακολουθήσουν το παράδειγμά του, καθώς μία από τις βασικές αφορμές που τα κρούσματα στις ΗΠΑ εκτινάχθηκαν τον τελευταίο καιρό, ήταν οι διακοπές της Ημέρας των Ευχαριστιών του Νοεμβρίου, κατά τις οποίες εκατομμύρια Αμερικανοί μετακινήθηκαν για να γιορτάσουν με τις οικογένειές τους.

«Οι οικογενειακές συγκεντρώσεις αποτελούν σημαντικό παράγοντα μετάδοσης», λέει ο ίδιος, ο οποίος επί σειρά ετών αρνούνταν να καθίσει στο τραπέζι για δείπνο, εάν απουσίαζε κάποιο μέλος της οικογένειάς του, χτυπώντας για άλλη μία φορά το καμπανάκι του κινδύνου για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...