740
Η Ναόμι Ακι στα BAFTA, τον περασμένο Φεβρουάριο | EPA/NEIL HALL

Η Bρετανίδα Ναόμι Ακι θα υποδυθεί τη Γουίτνεϊ Χιούστον στη νέα ταινία για τη ζωή της

Protagon Team Protagon Team 18 Δεκεμβρίου 2020, 14:00
Η Ναόμι Ακι στα BAFTA, τον περασμένο Φεβρουάριο
|EPA/NEIL HALL

Η Bρετανίδα Ναόμι Ακι θα υποδυθεί τη Γουίτνεϊ Χιούστον στη νέα ταινία για τη ζωή της

Protagon Team Protagon Team 18 Δεκεμβρίου 2020, 14:00

Με την έγκριση του Κλάιβ Ντέιβις, του παραγωγού που ανακάλυψε τη Γουίτνεϊ Χιούστον, η Αγγλίδα Ναόμι Ακι θα παίξει τον ρόλο της σπουδαίας τραγουδίστριας, που «έφυγε» τόσο πρόωρα στα 48 της.

Η 28χρονη ηθοποιός κέρδισε τον ρόλο αφού πέρασε από οντισιόν με παρόντα τον ίδιο τον παραγωγό, ο οποίος αποκαλείται «ο άνθρωπος με τα χρυσά αυτιά» στη μουσική βιομηχανία. Ο 88χρονος Ντέιβις ανακάλυψε, στην πλούσια καριέρα του, εκτός από τη Χιούστον, την Αρίθα Φράνκλιν, την Τζάνις Τζόπλιν και την Αλίσια Κίις.

Το Χόλιγουντ έψαχνε επί έναν χρόνο ποια θα υποδυθεί τη Χιούστον, καθώς ο ρόλος απαιτεί και μουσικά, εκτός από υποκριτικά, προσόντα, παρόλο που στην ταινία θα ακούγεται η φωνή της Γουίτνεϊ.

Η Χιούστον βρήκε τραγικό θάνατο όταν πνίγηκε στην μπανιέρα της, το 2012. Ο ιατροδικαστής έκρινε ότι η χρήση κοκαΐνης και η πάθηση που είχε στην καρδιά συνέβαλαν στον θάνατό της.

Η ζωή της ήταν πολυτάραχη από την αρχή και ένα ντοκιμαντέρ, του 2017, έχει παρουσιάσει με λεπτομέρειες πολλές πτυχές, που δεν άρεσαν στην οικογένειά της. Από τη στιγμή που στην παραγωγή της ταινίας εμπλέκεται το ίδρυμα της Χιούστον, το οποίο διαχειρίζονται οι συγγενείς της, είναι άγνωστο αν θα μπουν στο σενάριο ιστορίες που δείχνουν πώς η οικογένειά της χειραγωγούσε την καλλιτέχνη.

Η λαμπερή Γουίτνεϊ Χιούστον τραγουδά στο Λας Βέγκας, το 2004 – EPA/BRENDAN MCDERMID

«Η ερμηνεία της Ακι στο δοκιμαστικό ήταν τόσο δυνατή που μου έφερε ανατριχίλα. Η ευρεία γκάμα υποκριτικής που διαθέτει, την βοηθά να μεταφέρει στην οθόνη τη μοναδική γοητεία, λάμψη και τις προσωπικές της μάχες. Δεν μπορώ να φανταστώ καλύτερη επιλογή», δήλωσε ενθουσιασμένος ο Ντέιβις.

Η ταινία, που φέρει τον τίτλο της μεγάλης επιτυχίας της Γουίτνεϊ Χιούστον «I Wanna Dance with Somebody», έχει την έγκριση του ιδρύματος που φέρει το όνομα της τραγουδίστριας και διαχειρίζεται την περιουσία της και προγραμματίζεται να κυκλοφορήσει το 2022.

Μετά τις παγκόσμιες επιτυχίες των «Bohemian Rhapsody» για τον Φρέντι Μέρκιουρι και «Rocketman» για τον Ελτον Τζον, το Χόλιγουντ ελπίζει σε μία ακόμα μουσική φλέβα χρυσού.

Η Ακι μεγάλωσε στο ανατολικό Λονδίνο και έχει καταγωγή από την Καραϊβική. Εμφανίστηκε στο τελευταίο φιλμ του «Πόλεμου των Αστρων» και η καριέρα της ξεκίνησε στην τηλεόραση το 2015.

Η σκηνοθέτης του φιλμ, Στέλα Μέγκι, είπε ότι η έρευνά τους ήταν εκτεταμένη και ότι η Ακι τους εντυπωσίασε σε όλα τα στάδια της διαδικασίας. «Συγκινήθηκα από την ικανότητά της να μιμηθεί τη σκηνική παρουσία ενός παγκόσμιου ινδάλματος, τονίζοντας παράλληλα την ανθρωπιά στον εσωτερικό της κόσμο».

Η Χιούστον σε σόου της γερμανικής τηλεόρασης, το 2009 – EPA/PATRICK SEEGER COLOR

Η Πατ Χιούστον, συγγενής και παραγωγός που εκπροσωπεί το ίδρυμα της Γουίτνεϊ Χιούστον, είπε ότι είναι αδύνατη η ακριβής αποτύπωση ενός ανθρώπου, αλλά η Ναόμι Ακι επιλέχθηκε λόγω της ποιότητας της ερμηνείας της και της αφοσίωσής της στο να γίνει η γυναίκα που όλοι αγαπούσαμε».

«Ο άνθρωπος με τα χρυσά αυτιά»

Ο Κλάιβ Ντέιβις είναι ίσως ο πιο επιτυχημένος παραγωγός στην ιστορία της ποπ μουσικής, με μία καριέρα που εκτείνεται χρονικά πολλές δεκαετίες.

Η πρώτη καλλιτέχνις που έφερε σε δισκογραφική και υπέγραψε μαζί της συμβόλαιο, ήταν η Τζάνις Τζόπλιν, το 1967. Την είδε να τραγουδά με την μπάντα Big Brother and the Holding Company, στο περίφημο φεστιβάλ Monterey Pop, στην Καλιφόρνια και την έφερε στην Columbia Records.

Ο Κλάιβ Ντέιβις μιλά στην κηδεία της Αρίθα Φράνκλιν, τον Αύγουστο του 2018 – EPA/TANNEN MAURY

Στην καριέρα του υπέγραψε συμβόλαιο με πολλά ονόματα, που αργότερα έγιναν διάσημα, όπως οι Aerosmith και ο Μπίλι Τζόελ.

Το 1973 απολύθηκε από την Columbia/CBS με την κατηγορία της υπεξαίρεσης κεφαλαίων της εταιρείας για την ανακαίνιση του σπιτιού του και το πάρτι του γιου του.

Δεν πτοήθηκε όμως, κάθε άλλο. Ιδρυσε την Arista Records και υπέγραψε τους The Kinks, Πάτι Σμιθ, Αρίθα Φράνκλιν και Λου Ριντ. To 1983, άκουσε τη Γουίτνεϊ Χιούστον σε ηλικία 19 ετών και την έφερε αμέσως στην εταιρεία.

Η ικανότητά του να αναγνωρίζει αμέσως και νωρίς τα ταλέντα τού χάρισε το παρατσούκλι «ο άνθρωπος με τα χρυσά αυτιά», παρόλο που ο ίδιος δεν είχε καμία μουσική εκπαίδευση. Ο Ντέιβις είχε σπουδάσει νομική στο Χάρβαρντ.

Δεν έφυγε ποτέ από τη μουσική βιομηχανία και στα 88 του παραμένει διευθυντικό στέλεχος της Sony Music.

Μιλώντας πάντως, το 2019, για ταινίες που πραγματεύονται ιστορίες και πρόσωπα της μουσικής βιομηχανίας, είχε πει ότι συχνά δείχνουν κάτι άλλο από αυτό που συνέβη στην πραγματικότητα, μερικές φορές τονίζοντας υπερβολικά την άσχημη πλευρά της ιστορίας και την πτώση ενός καλλιτέχνη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...