208
Μοσκοβισί και Τρία στο Eurogroup της Δευτέρας 5 Νοεμβρίου, στις Βρυξέλλες | REUTERS/Francois Lenoir

Eurogroup: Ιδιαίτερη συνάντηση Μοσκοβισί με Τρία για τον ιταλικό Προϋπολογισμό

Protagon Team Protagon Team 5 Νοεμβρίου 2018, 22:33
Μοσκοβισί και Τρία στο Eurogroup της Δευτέρας 5 Νοεμβρίου, στις Βρυξέλλες
|REUTERS/Francois Lenoir

Eurogroup: Ιδιαίτερη συνάντηση Μοσκοβισί με Τρία για τον ιταλικό Προϋπολογισμό

Protagon Team Protagon Team 5 Νοεμβρίου 2018, 22:33

«Μια λέξη που απορρίπτω εντελώς είναι η λέξη τιμωρία. Ποτέ μου δεν ήμουν οπαδός των κυρώσεων. Αυτές έρχονται στο τέλος, αλλά είναι η χειρότερη εκδοχή». Η παραπάνω φράση είναι του επιτρόπου Οικονομικών Υποθέσεων της Κομισιόν Πιέρ Μοσκοβισί και αφορά την Ιταλία, όπως μετέδωσε το ANSA.

Οι δηλώσεις έγιναν πριν από τη συνεδρίαση του Eurogroup της Δευτέρας 5 Νοεμβρίου και αντικατοπτρίζουν τη διάθεση με την οποία οι Ευρωπαίοι χειρίζονται το θέμα του ιταλικού Προϋπολογισμού.

Ο Μοσκοβισί έχει επανειλημμένως πει ότι τάσσεται υπέρ ενός «αδιάκοπου διαλόγου» με την Ιταλία.

Οι πληροφορίες από το Eurogroup, το βράδυ της Δευτέρας, αφορούσαν την ιδιαίτερη συνάντηση και συνομιλία του Μοσκοβισί με τον ιταλό υπουργό Οικονομίας Τζοβάνι Τρία στο περιθώριο του Eurogroup σχετικά με το Σχέδιο Προϋπολογισμού της Ιταλίας.

Σύμφωνα με τον Μοσκοβισί, ο ιταλικός Προϋπολογισμός, αν δεν αναθεωρηθεί, αυξάνει το βάρος του χρέους στις πλάτες των ιταλών πολιτών. Οπως είπε, αντί για μείωση του διαρθρωτικού ελλείμματος κατά 0,6% του ΑΕΠ, η ιταλική κυβέρνηση προβλέπει την αύξησή του κατά 0,8%. Κατέληξε λέγοντας ότι η Επιτροπή έχει τη δημοκρατική νομιμότητα να παρέμβει, βάσει των συνθηκών και των κανόνων, οι οποίοι πρέπει να τηρούνται και υπογράμμισε ότι οι χώρες της Ευρωζώνης συμφωνούν με την Επιτροπή ότι το ιταλικό χρέος, που φτάνει στο 132% του ΑΕΠ της χώρας, θα πρέπει να μειωθεί.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...