184
Η τοιχογραφία που έκανε ο Μπάνκσι με αφορμή τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου στη γενέτηρά του | REUTERS/Rebecca Naden

Ερωτευμένος… Μπάνκσι, νέο γκράφιτι αφιερωμένο στον Αγιο Βαλεντίνο

Protagon Team Protagon Team 14 Φεβρουαρίου 2020, 19:13
Η τοιχογραφία που έκανε ο Μπάνκσι με αφορμή τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου στη γενέτηρά του
|REUTERS/Rebecca Naden

Ερωτευμένος… Μπάνκσι, νέο γκράφιτι αφιερωμένο στον Αγιο Βαλεντίνο

Protagon Team Protagon Team 14 Φεβρουαρίου 2020, 19:13

Μία κοπέλα που πετάει με τη σφεντόνα της λουλούδια και αυτά σκάνε και ανθίζουν πάνω σε ένα γκρίζο τοίχο. Αυτό δείχνει η τοιχογραφία που δημιούργησε ο Μπάνκσι την παραμονή του Αγίου Βαλεντίνου στο Μπρίστολ, την πόλη που γεννήθηκε. Τη γνησιότητα του έργου του βεβαίωσε ο ίδιος με δημοσίευση στον λογαριασμό του στο Instagram.

Θαυμαστές του συγκεντρώθηκαν από το πρωί της Παρασκευής στο σημείο για να βγάλουν φωτογραφίες μπροστά στο έργο που το ονόμασαν «Valentine’s Day Banksy», πριν ακόμη ο ίδιος βεβαιώσει τη γνησιότητά του.

View this post on Instagram

A post shared by Banksy (@banksy) on

«Γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε στο Μπρίστολ και είναι τόσο συναρπαστικό αυτήν την ημέρα να μας κάνει τέτοια έκπληξη» είπε στον Guardian η Κέλι Γούντραφ, μία από τις ιδιοκτήτριες διαμερισμάτων του κτηρίου, στην τυφλή όψη του οποίου εμφανίστηκε η τοιχογραφία του Banksy. «Δεν σταμάτησα να χαμογελάω από τη χαρά μου όλη τη μέρα» πρόσθεσε.

Οι ιδιοκτήτες του κτίσματος κάλυψαν το έργο με πλέξιγκλας για να το προστατεύσουν. Το έργο «ενδέχεται να προσελκύσει πολλούς τουρίστες και να γεννήσει ενδιαφέρον, πράγμα το οποίο θα είναι καλοδεχούμενο από τους κατοίκους και τις τοπικές επιχειρήσεις» δήλωσε ο Αφζαλ Σαχ, μέλος του δημοτικού συμβουλίου του Μπρίστολ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...