237
Ο Χουλουσί Ακάρ σε τηλεοπτική συνέντευξή του | YouTube

Επιμένει ο Ακάρ: Να λύσουμε ειρηνικά τις διαφορές μας με την Ελλάδα

Protagon Team Protagon Team 1 Αυγούστου 2020, 14:14
Ο Χουλουσί Ακάρ σε τηλεοπτική συνέντευξή του
|YouTube

Επιμένει ο Ακάρ: Να λύσουμε ειρηνικά τις διαφορές μας με την Ελλάδα

Protagon Team Protagon Team 1 Αυγούστου 2020, 14:14

Τη θέση ότι η Τουρκία τάσσεται υπέρ της ειρηνικής επίλυσης των ζητημάτων που έχει με την Ελλάδα εξέφρασε ο υπουργός Αμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ, αν και δεν διευκρίνισε ποια είναι τα ζητήματα.

«Πάντοτε είμαστε υπέρ της ειρηνικής επίλυσης των προβλημάτων στο Αιγαίο, στην Ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο» δήλωσε στον ξένο Τύπο την Παρασκευή ο Χουλουσί Ακάρ.

Σε άλλες δηλώσεις, την Πέμπτη, αφού είχε επιθεωρήσει μονάδες στα σύνορα με την Ελλάδα και την Βουλγαρία, είχε πει ότι τις προσεχείς μέρες περιμένει στην Άγκυρα τους έλληνες γείτονες για συνομιλίες εννοώντας τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης.

Πρόσθεσε ότι «με αυτές και παρόμοιες συζητήσεις προσπαθούμε να λύσουμε τα θέματα».

Εν τω μεταξύ, όπως σημειώνει η Deutsche Welle, στελέχη του Καλού Κόμματος της Μεράλ Ακσενέρ, άρχισαν να ασκούν πιέσεις στην κυβέρνηση για την αναστολή των ερευνών του «Ορούτς Ρέις», ρωτώντας δημόσια εάν έχει εγκαταλειφθεί η γαλάζια πατρίδα.

Στις αιτιάσεις απάντησε η κυβέρνηση δια του προέδρου της Βουλής Σεντόπ. «Δεν θα απεμπολήσουμε τα δικαιώματα μας που πηγάζουν από το Διεθνές Δίκαιο στην Ανατολική Μεσόγειο» είπε.

Αλλά και ο Ακάρ, μιλώντας στους δημοσιογράφους και επαναλαμβάνοντας την πάγια δήλωση της Άγκυρας, είπε ότι δεν θα απεμπολήσει τα δικαιώματα, ενδιαφέροντα και συμφέροντά της στην Ανατολική Μεσόγειο συμπεριλαμβανομένης της Κύπρου. Σημείωσε όμως ότι δεν πρόκειται για απειλή αλλά για διαπίστωση. «Το αναφέρουμε και λέμε να ξεκινήσουμε το ταχύτερο τις συνομιλίες για να λύσουμε το γρηγορότερο τα προβλήματά μας, με συνομιλίες πολιτισμένα, με ειρηνική οδό και ειρηνικές μεθόδους», συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...