236
Ο Τζέιμς Μέρντοκ με τη σύζυγό του Κάθριν Χάφσνιντ το 2016 | REUTERS/Neil Hall/File Photo

Ρήξη στη News Corp: Αποχώρησε από το ΔΣ ο γιος του Ρούπερτ Μέρντοκ

Protagon Team Protagon Team 1 Αυγούστου 2020, 13:52
Ο Τζέιμς Μέρντοκ με τη σύζυγό του Κάθριν Χάφσνιντ το 2016
| REUTERS/Neil Hall/File Photo

Ρήξη στη News Corp: Αποχώρησε από το ΔΣ ο γιος του Ρούπερτ Μέρντοκ

Protagon Team Protagon Team 1 Αυγούστου 2020, 13:52

Ο Τζέιμς Μέρντοκ, ο νεότερος γιος του μεγιστάνα των ΜΜΕ Ρούπερτ Μέρντοκ, ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από το διοικητικό συμβούλιο της News Corp.

Στην ενημέρωση που παρείχε στις αμερικανικές εποπτικές Αρχές, ο Τζέιμς Μέρντοκ επικαλέστηκε διαφωνίες με το «δημοσιογραφικό περιεχόμενο» του κολοσσού των ΜΜΕ, αλλά και με κάποιες από τις «στρατηγικές αποφάσεις» της εταιρείας. Δεν είναι σαφές τι ακριβώς αφορούν οι διαφωνίες.

Στο παρελθόν, ο Τζέιμς Μέρντοκ είχε επικρίνει τη στάση ΜΜΕ που ανήκουν στην News Corp, όπως η Wall Street Journal, για ζητήματα όπως η κλιματική αλλαγή. Ο πατέρας του, από την άλλη πλευρά, έχει δηλώσει σκεπτικιστής σε ό,τι αφορά την κλιματική αλλαγή, την ώρα που ο Τζέιμς έχει πάρει σαφώς θέση υπέρ της προστασίας.

Πιο πρόσφατα, όπως σημειώνει το BBC, καταγράφηκαν και διαφωνίες για πολιτικά ζητήματα μεταξύ πατέρα και γιου. Ενώ δηλαδή ο πατέρας στηρίζει τον Ντόναλντ Τραμπ για την προεδρία των ΗΠΑ, ο γιος έχει ενισχύσει με δωρεές την προεκλογική εκστρατεία του Τζο Μπάιντεν.

Σε ό,τι αφορά τα εσωτερικά της News Corp, η αποχώρηση του 48χρονου Τζέιμς αναμένεται να ενισχύσει την επιρροή του αδελφού του Λάχλαν, που φέρεται να είναι πιο κοντά στις (πολιτικές) θέσεις του πατέρα τους ενώ κατέχει και τη θέση του συμπροέδρου.

Η News Corp κατέχει μεταξύ άλλων τους Times του Λονδίνου, τους Sunday Times, την σκανδαλοθηρική Sun και μεγάλες εφημερίδες στην Αυστραλία.

Ο Τζέιμς Μέρντοκ, 48 ετών, είναι το νεότερο από τα τρία παιδιά του Ρούπερτ από τον δεύτερο γάμο του με την Αννα Τορβ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...