409
O Γιάννης Αντετοκούνμπο εφορμά προς το καλάθι των Σέλτικς. Ηταν -και πάλι- ανίκητος! | Ashley Landis/Pool Photo via USA TODAY Sports

Σαν θηρίο που βγήκε από το κλουβί…

Sportscaster Sportscaster 1 Αυγούστου 2020, 11:13
O Γιάννης Αντετοκούνμπο εφορμά προς το καλάθι των Σέλτικς. Ηταν -και πάλι- ανίκητος!
|Ashley Landis/Pool Photo via USA TODAY Sports

Σαν θηρίο που βγήκε από το κλουβί…

Sportscaster Sportscaster 1 Αυγούστου 2020, 11:13

Εμοιαζε με θηρίο που μόλις απελευθερώθηκε από το κλουβί του. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο επαναλάμβανε, διαρκώς, τις τελευταίες μέρες πόσο πολύ του έλειψε το μπάσκετ, και τα ξημερώματα του Σαββάτου βάλθηκε να το αποδείξει. Στον αγώνα των Μπακς με τους Σέλτικς, το πρώτο επίσημο ματς των δύο ομάδων μετά σχεδόν πέντε μήνες αγωνιστικής απραξίας, οδήγησε τα «Ελάφια» στη νίκη (119-112), σε μία αναμέτρηση που θα μπορούσε να είναι ο τελικός της Ανατολής.

Ο «Greek Freak» ήταν ασταμάτητος, σκοράροντας 36 πόντους (7/12 βολές, 13/17, δίποντα, 1/3 τρίποντα) και πετυχαίνοντας «double – double» με τα 15 ριμπάουντ που κατέβασε. Στα μόλις 32 λεπτά που έμεινε στο παρκέ, μοίρασε επτά ασίστ, και είχε ένα κλέψιμο, μια τάπα και δυο λάθη.

Το Μιλγουόκι μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, με τον Γιάννη σε εντυπωσιακά κέφια, και προηγήθηκε με 15-2. Στο τέλος της πρώτης περιόδου είχε «χτίσει» μια καλή διαφορά (33-25). Σε αυτό το χρονικό διάστημα, μάλιστα, ο «Greek Freak» πραγματοποίησε ένα υπέροχο κάρφωμα, ξεκινώντας την προσπάθειά του σχεδόν από τη γραμμή των βολών, που ήταν και το highlight της αναμέτρησης.

Στο δεύτερο δωδεκάλεπτο τα «Ελάφια» είχαν, και πάλι, τον έλεγχο του αγώνα, φτάνοντας κάποια στιγμή στο +13 (46-59), όμως μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου οι Σέλτικς κατάφεραν να πλησιάσουν στους έξι πόντους (64-58). Υστερα, το παιχνίδι έγινε αυτό που θα ‘πρεπε να είναι από την αρχή: ντέρμπι. Η λήξη της τρίτης περιόδου βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες (87-87).

Στην τέταρτη περίοδο, αφού γλίτωσε δυο φορές την αποβολή του με έκτο φάουλ, ο Γιάννης σκόραρε για το 110-107, ενάμισι λεπτό πριν από το φινάλε. Ακολούθησε ένα τρίποντο του Μίντλετον, όμως ο Μπράουν με καλάθι και φάουλ μείωσε σε 113-110. Σε αυτό το κρίσιμο σημείο «μίλησε», πάλι, ο MVP του Μιλγουόκι. Με 37,6 δευτερόλεπτα να απομένουν στο χρονόμετρο, πέτυχε καλάθι, πήρε και το φάουλ (από τον Τάις), και διαμόρφωσε το 116-110. Το παιχνίδι είχε κριθεί.

Αυτή η νίκη στέλνει τους Μπακς ακόμη πιο κοντά στο κορυφαίο ρεκόρ της κανονικής περιόδου και στο απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα πλέι-οφ. Και είναι πολύ σημαντική, γιατί οι Σέλτικς διεκδικούν κι αυτοί την κορυφή της Ανατολής και τη συμμετοχή τους στους τελικούς του NBA.

The best plays from today’s WIN over the Celtics!!

Geplaatst door Milwaukee Bucks op Vrijdag 31 juli 2020

Ο Γιάννης έχει αποθεραπευθεί πλήρως, έχει ξεκουραστεί, και «διψάει» για μπάσκετ. Ηταν ο καλύτερος του γηπέδου. Οι Μπακς, αντιθέτως, παρά τη νίκη τους, δεν ενθουσίασαν τους φίλους τους. Στηρίχτηκαν στον Αντετοκούνμπο, στον Κρις Μίντλετον (18 πόντοι) και στον Μπρουκ Λόπεζ (14 πόντοι). Είχαν, βεβαίως, και κάποιες ελλείψεις. Δεν αγωνίστηκαν ο Ερικ Μπλέντσο και ο Πατ Κόνατον (είχαν προσβληθεί από κορονοϊό), αλλά και ο Μάρβιν Ουΐλιαμς, που αντιμετωπίζει έναν ελαφρύ τραυματισμό.

Ο Τζέισον Τέιτουμ, των Σέλτικς, έμεινε στους 5 πόντους, με 2/18 σουτ. Από τους ηττημένους ξεχώρισαν, ο Σμαρτ (23 πόντοι), ο Μπράουν (22) και ο Κέμπα Γουόκερ (16).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...