432
Ο επισμηναγός (Ι) Επαμεινώνδας Κωστέας που χάθηκε στη συντριβή του Τ2 | Γενικό Επιτελείο Πολεμικής Αεροπορίας

Νεκρός ο πιλότος του εκπαιδευτικού αεροσκάφους Τ2 που έπεσε στην Καλαμάτα

Protagon Team Protagon Team 27 Δεκεμβρίου 2023, 11:48
Ο επισμηναγός (Ι) Επαμεινώνδας Κωστέας που χάθηκε στη συντριβή του Τ2
|Γενικό Επιτελείο Πολεμικής Αεροπορίας

Νεκρός ο πιλότος του εκπαιδευτικού αεροσκάφους Τ2 που έπεσε στην Καλαμάτα

Protagon Team Protagon Team 27 Δεκεμβρίου 2023, 11:48

Εκπαιδευτικό αεροσκάφος τύπου Τ2 της Πολεμικής Αεροπορίας έπεσε λίγο πριν το μεσημέρι της Τετάρτης σε περιοχή κοντά στην βόρεια πύλη του αεροδρομίου στην Καλαμάτα, παρασύροντας στο θάνατο τον χειριστή του.

Η είδηση της πτώσης του εκπαιδευτικού αεροσκάφους επιβεβαίωθηκε και από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας.

Αναλυτικά η πρώτη ανακοίνωση από το ΓΕΑ για τη συντριβή του αεροσκάφους είχε ως εξής:

Πτώση Αεροσκάφους Τ-2E Buckeye

Την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 11:28, αεροσκάφος Τ-2E Buckeye της 120ΠΕΑ/363ΜΕΑ, που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση κατέπεσε, κατά την επιστροφή του, μισό ναυτικό μίλι βορειοδυτικά του αεροδρομίου της Καλαμάτας.

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση έρευνας – διάσωσης.

Το διθέσιο Τ-2 Buckeye (φωτογραφία πάνω) είχε απογειωθεί από την 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι της πτώσης προηγήθηκε έκρηξη (δείτε κάτω τις πρώτες εικόνες από το σημείο της συντριβής).

Περίπου μία ώρα μετά το μεσημέρι της Τετάρτης, επιβεβαιώθηκε ότι ο πιλότος του Τ2 (αν και διθέσιο, στο αεροσκάφος επέβαινε ένα άτομο), είναι νεκρός.

Aκολούθησε η επίσημη ανακοίνωση του ΓΕΑ για τον θάνατο του πιλότου, επισμηναγού Επαμεινώνδα Κωστέα:

 Αεροσκάφος τύπου Τ-2E Buckeye της 363 Μοίρας Εκπαίδευσης Αέρος της 120 Πτέρυγας Εκπαίδευσης Αέρος, κατέπεσε, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης, μισό ναυτικό μίλι βορειοδυτικά του αεροδρομίου της Καλαμάτας, στις 11;28 το πρωί με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό του κυβερνήτη του, Επισμηναγού (Ι) Επαμεινώνδα Κωστέα, 40 ετών, όπως ανακοινώθηκε από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας. Τα αίτια του δυστυχήματος διερευνώνται από επιτροπή εμπειρογνωμόνων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, μάρτυρες της φονικής συντριβής ήταν μέλη της οικογένειας του 40χρονου επισμηναγού της Πολεμικής Αεροπορίας (κατά πληροφορίες ήταν παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών) καθώς επρόκειτο για την τελευταία του πτήση με τον συγκεκριμένο τύπο αεροσκάφους, η οποία αποδείχθηκε και μοιραία.

Ο επισμηναγός (Ι) Επαμεινώνδας Κωστέας που χάθηκε στη συντριβή του Τ2

Στη δήλωσή του για τον χαμό του επισμηναγού Κωστέα, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Νίκος Δένδιας, ανακοίνωσε τριήμερο πένθος για τις Ενοπλες Δυνάμεις της χώρας έως και την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2023.

«Ο θάνατος εν ώρα καθήκοντος του Επισμηναγού (Ι) Επαμεινώνδα Κωστέα, προκαλεί θλίψη σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Με απόφασή μου κηρύσσεται τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις, από σήμερα Τετάρτη 27/12 έως και την Παρασκευή 29/12/2023. Ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του Επισμηναγού και στη μεγάλη οικογένεια της Πολεμικής Αεροπορίας», αναφέρει στη σχετική ανάρτησή του στην πλατφόρμα  Χ  (δείτε τη πάνω) ο Νίκος Δένδιας.

«Hμέρα θλίψης για τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και την Πολεμική Αεροπορία εξ αιτίας της πτώσης του εκπαιδευτικού Τ2Ε BUCKEYE και την τραγική απώλεια του επισμηναγού (Ι) Επαμειμώνδα Κωστέα κατά την διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης. Ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του», δήλωσε με τη σειρά του ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...