382
Ο εξωτερικός χώρος του εστιατορίου που μεσουρανούσε πριν περίπου μία πενταετία στην κολωνακιώτικη νύχτα |

Ενοχοι με αστερίσκο οι εμπλεκόμενοι στο «σουσάδικο της κόκας» στο Κολωνάκι – ποιοι πάνε για απαλλαγή

Protagon Team Protagon Team 21 Μαρτίου 2019, 15:06
Ο εξωτερικός χώρος του εστιατορίου που μεσουρανούσε πριν περίπου μία πενταετία στην κολωνακιώτικη νύχτα
|

Ενοχοι με αστερίσκο οι εμπλεκόμενοι στο «σουσάδικο της κόκας» στο Κολωνάκι – ποιοι πάνε για απαλλαγή

Protagon Team Protagon Team 21 Μαρτίου 2019, 15:06

Υπέρ της ενοχής της συντριπτικής πλειονότητας των κατηγορουμένων στην υπόθεση του «σουσάδικου της κόκας» Lilisou στο Κολωνάκι, τάχθηκε την Πέμπτη η εισαγγελέας της έδρας, αν και πρότεινε την μετατροπή του κατηγορητηρίου ως προς το επιεικέστερο.

Αντίθετα απαλλακτική ήταν η εισήγηση της εισαγγελέως στη δίκη για την γνωστή ηθοποιό και τον γιο της που κάθισαν στο εδώλιο του κατηγορουμένου, όπως και για τον γνωστό τηλεπαρουσιαστή που εξαρχής είχε διαψεύσει ότι είχε οιαδήποτε σχέση με τη λειτουργία του εστιατορίου και γενικότερα την υπόθεση (διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ)

Για τους εν λόγω κατηγορούμενους, ανέφερε συγκεκριμένα η εισαγγελέας, «υπάρχουν σοβαρές αμφιβολίες για το εάν γνώριζαν ότι γινόταν διακίνηση ναρκωτικών στο μαγαζί τους γι’ αυτό και προτείνω την απαλλαγή τους».

Στο ίδιο πλαίσιο, ζήτησε τη μετατροπή της κατηγορίας και την καταδίκη τους για το αδίκημα της ιδίας χρήσης ναρκωτικών ουσιών.

Οσο για τον 55χρόνο σήμερα επιχειρηματία -μέτοχο στο σουσάδικο του Κολωνακίου- ο οποίος κατηγορείτο πως ήταν αυτός που προμηθευόταν τα ναρκωτικά και, εν συνεχεία, τα διέθετε στην επώνυμη πελατεία του μαγαζιού, η εισαγγελέας ζήτησε να κηρυχθεί ένοχος για το αδίκημα της συμμετοχής σε συμμορία κατά μετατροπή του αδικήματος της εγκληματικής οργάνωσης και για διακίνηση ναρκωτικών.

Το σουσάδικο της οδού Δεινοκράτους, ακριβώς πάνω από τα σκαλάκια της Δεξαμενής, εμφανίστηκε στην… «πιάτσα» τον Δεκέμβριο του 2013 και μέσα σε μόλις λίγες εβδομάδες έγινε σημείο αναφοράς της κολωνακιώτικης νύχτας. Δεκάδες σελέμπριτι πέρασαν από το εστιατόριο και οι περισσότεροι δεν έχαναν με τίποτα την ευκαιρία να δώσουν το «παρών» σε ένα από τα πριβέ πάρτι του μαγαζιού.

Ξαφνικά το «καταραμένο» μαγαζί κάτω από το «St George Lycabettus» –όπως το χαρακτήριζαν πολλοί γνώστες της περιοχής, καθώς τίποτα (εστιατόριο, μπαρ ή χώρος εκδηλώσεων) δεν μπορούσε να στεριώσει στον συγκεκριμένο χώρο και όλες οι επιχειρηματικές ιδέες είχαν την ίδια κατάληξη: το λουκέτο– μετατράπηκε στο νέο hot spot του Κολωνακίου, σε πόλο έλξης δεκάδων διασημοτήτων αλλά και λιγότερο γνωστών εκπροσώπων της αθηναϊκής ελίτ.

Το εστιατόριο όμως παρέμενε «δημοφιλές» ακόμα και όταν ήταν κλειστό, χάρη στη «θαυματουργή» ζαρντινιέρα που σύμφωνα με το κατηγορητήριο, είχε εγκαταστήσει ο 55χρονος συνιδιοκτήτης του μαγαζιού. Εκεί σύμφωνα με το ρεπορτάζ, όσοι γνώριζαν και είχαν συνεννοηθεί με τον διακινητή, μπορούσαν να βρίσκουν τα γνωστά φακελάκια με την κοκαΐνη (τις ώρες λειτουργίας, το πιο «δημοφιλές» σημείο του μαγαζιού δεν ήταν άλλο από την τουαλέτα του).

Αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου για τους συνολικά 27 κατηγορούμενους της πολύκροτης υπόθεσης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...