265
| Shuttestock

Ελβετία: Για οικονομία τον χειμώνα, «στην μπανιέρα δυο δυο»

Protagon Team Protagon Team 19 Σεπτεμβρίου 2022, 13:42
|Shuttestock

Ελβετία: Για οικονομία τον χειμώνα, «στην μπανιέρα δυο δυο»

Protagon Team Protagon Team 19 Σεπτεμβρίου 2022, 13:42

Η ενεργειακή κρίση που έρχεται τον χειμώνα αναμένεται τόσο σφοδρή, που ακόμη και οι πιο πλούσιες χώρες είναι έτοιμες να λάβουν ακραία μέτρα.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Ελβετίας, όπου η υπουργός Περιβάλλοντος, Σιμονέτα Σουμαρούγκα, συνέστησε την Κυριακή στους πολίτες να εξοικονομήσουν ενέργεια κάνοντας ντους ανά… δύο.

Στόχος της Ελβετίας, με τα νέα μέτρα που αναμένεται να προτείνει ή να επιβάλει στους πολίτες της, είναι να μειώσει την κατανάλωση ενέργειας κατά 15%, ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος διακοπής ρεύματος, όπως γράφουν οι Times του Λονδίνου.

Απαντώντας σε ερωτήσεις αναγνωστών της ελβετικής εφημερίδας «20 Minuten» σχετικά με την εκστρατεία της κυβέρνησης, η κυρία Σουμαρούγκα πρότεινε επίσης «οι πολίτες να σβήνουν τον υπολογιστή όταν δεν τον χρησιμοποιούν, να κλείνουν τα φώτα και να κάνουν ντους ανά δύο».

Η πρότασή της προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και πολλοί τη χλεύασαν, κάτι που την ανάγκασε να αναδιπλωθεί και να διευκρινίσει ότι η συμβουλή της προοριζόταν για νεαρά άτομα, καθότι από μία ηλικία και έπειτα, το ντους ανά δύο δεν είναι κατάλληλο για όλους.

Ωστόσο, επέμεινε ότι η ιδέα της θα εφαρμοστεί από πολλούς, οι οποίοι ακόμη και αν έχουν χρήματα να πληρώσουν το ηλεκτρικό, θα καταλάβουν πόσο σημαντική είναι σε αυτή τη φάση η εξοικονόμηση πόρων.

Οι αντιδράσεις δεν σταμάτησαν στους πολίτες. Η Τζέραλντιν Σαβάρι, συντάκτρια του γυναικείου περιοδικού «Femina», σε άρθρο της κατηγόρησε την υπουργό ότι «επιχειρεί να διαχειριστεί ακόμη και τις πιο ασήμαντες λεπτομέρειες της ιδιωτικής μας ζωής».

Σε ειρωνικό άρθρο της, προτείνει στους Ελβετούς να σβήνουν τη θέρμανση το βράδυ, να κάνουν έρωτα κάθε πρωί για να ζεσταθούν, να κάνουν ένα γρήγορο ντους μαζί και να πηγαίνουν στο γραφείο τους αγκαλιά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...