280
Οι δημοσιογράφοι του «Φ» Κατερίνα Γαλανού (αριστερά), Θανάσης Μαυρίδης (τρίτος από αριστερά) και Παναγιώτης Λάμψιας (δεύτερος από δεξιά) | liberal.gr

Ελεύθεροι με εντολή εισαγγελέα οι δημοσιογράφοι του «Φιλελεύθερου»

Protagon Team Protagon Team 23 Σεπτεμβρίου 2018, 11:33
Οι δημοσιογράφοι του «Φ» Κατερίνα Γαλανού (αριστερά), Θανάσης Μαυρίδης (τρίτος από αριστερά) και Παναγιώτης Λάμψιας (δεύτερος από δεξιά)
|liberal.gr

Ελεύθεροι με εντολή εισαγγελέα οι δημοσιογράφοι του «Φιλελεύθερου»

Protagon Team Protagon Team 23 Σεπτεμβρίου 2018, 11:33

Οι τρεις δημοσιογράφοι της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» που μηνύθηκαν από τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Πάνο Καμμένο για δημοσίευμα της εφημερίδας αφέθηκαν ελεύθεροι με εισαγγελική εντολή το πρωί της Κυριακής.

Ο τρεις υπεύθυνοι της εφημερίδας, ο εκδότης Θανάσης Μαυρίδης, ο διευθυντής Παναγιώτης Λάμψιας και η αρχισυντάκτρια Κατερίνα Γαλανού, οδηγήθηκαν σήμερα στον εισαγγελέα αφού πέρασαν τη νύχτα κρατούμενοι στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων.

Ελευθεροι! Παω να ξεκουραστω. Τα υπολοιπα το βραδυ στο liberal και αυριο στον Φιλελύθερο. Ενα μεγαλο ευχαριστ σε ολους για την συμπρασταση σας. Δεν εχουμε λογια

Geplaatst door Thanasis Mavridis op Zondag 23 september 2018

Εκεί είχαν εμφανιστεί αυτοβούλως καθώς ο μηνυτής ζητούσε τη σύλληψη τους με την διαδικασία του αυτοφώρου.

Η μήνυση του κ. Καμμένου αφορούσε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας που υπό τον τίτλο «Ανήθικο πάρτι» αναφερόταν σε «φαγοπότι ημετέρων» σε κονδύλια για τους πρόσφυγες.

Ο εισαγγελέας ποινικής δίωξης όπου οδηγήθηκαν οι τρεις δημοσιογράφοι διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης ώστε να διακριβωθεί αν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης σε βάρος του κ. Καμμένου ενώ έδωσε εντολή να λήξει η κράτηση των τριών δημοσιογράφων.

Για απόπειρα φίμωσης του Τύπου από τη σημερινή εξουσία έκανε λόγο ο Παναγιώτης Λάμψιας:

«Η δημοκρατία έχει αντισώματα, η ελευθερία του Τύπου νίκησε τις αθλιότητες μιας εξουσίας που είναι αυταρχική, που είναι μονολιθική, που θεωρεί ότι μπορεί να εκβιάζει, να εκφοβίζει τον Τύπο. Δεν είναι μια προσωπική νίκη του Φιλελεύθερου, ούτε ημών των δημοσιογράφων, είναι μια νίκη της δημοκρατίας, στο Δυτικό κόσμο η ελευθερία του λόγου είναι κατοχυρωμένη.

» Η σημερινή εξουσία προσπάθησε να τη φιμώσει… Ευτυχώς “υπάρχουν δικαστές εις τας Αθήνας” όπως θα ‘λεγε και ο Ελευθέριος Βενιζέλος.

» Νομίζω ότι αυτή η ημέρα θα πρέπει να είναι η αρχή μιας διαδικασίας για να αλλάξει ο νόμος που προβλέπει την αυτόφωρη διαδικασία για τον Τύπο. Νομίζω όμως ότι κυρίως πρέπει να κατανοήσουμε ότι η σημερινή εξουσία θέλει να φιμώσει την ελεύθερη έκφραση, την ελεύθερη βούληση και την ελευθεροτυπία, την ελευθερία δηλαδή των δημοσιογράφων να αποκαλύπτουν την αλήθεια».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...