134
Η απόφαση για το έθιμο του σαϊτοπολέμου ήταν ομόφωνη στον δήμο, ανέφεραν στις καταθέσεις τους οι συλληφθέντες | φωτ. αρχείου

Ελεύθεροι και οι επτά συλληφθέντες για τον θάνατο του εικονολήπτη στον σαϊτοπόλεμο

Protagon Team Protagon Team 30 Απριλίου 2019, 15:10
Η απόφαση για το έθιμο του σαϊτοπολέμου ήταν ομόφωνη στον δήμο, ανέφεραν στις καταθέσεις τους οι συλληφθέντες
|φωτ. αρχείου

Ελεύθεροι και οι επτά συλληφθέντες για τον θάνατο του εικονολήπτη στον σαϊτοπόλεμο

Protagon Team Protagon Team 30 Απριλίου 2019, 15:10

Ελεύθεροι αφέθησαν όλοι οι συλληφθέντες για το περιστατικό με τον θανάσιμο τραυματισμό του 53χρονου εικονολήπτη στον σαϊτοπόλεμο της Καλαμάτας.

Οι επτά συλληφθέντες πέρασαν την αυτόφωρη διαδικασία και αφέθησαν ελεύθεροι μέχρι την Παρασκευή οπότε και ορίστηκε η δίκη τους

Ο ένας εκ των συλληφθέντων, είναι δημοτικός σύμβουλος Καλαμάτας και θεωρείται από τις αρχές ως ο επικεφαλής της ομάδας που οργάνωσε τον εορτασμό του εθίμου.

Σε βάρος του ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία εξ αμελείας και για παράβαση του νόμου περί βεγγαλικών και όπλων, ενώ στους υπόλοιπους συλληφθέντες ασκήθηκε δίωξη για παράβαση του νόμου περί βεγγαλικών και όπλων.

Στις καταθέσεις τους και οι επτά φέρονται να σημείωσαν πως η απόφαση για τη διεξαγωγή του σαϊτοπολέμου ήταν ομόφωνη στο δημοτικό συμβούλιο, ενώ  δεν παρέλειψαν να επισημάνουν ότι ο δήμος Καλαμάτας επιχορηγεί τους διοργανωτές με το ποσό των 12.000 ευρώ, προκειμένου να αγοράζονται οι σαΐτες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...