595
Ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός | Intimenews/ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Εκλογές στο ΤΕΕ: Ευρεία νίκη της παράταξης του Γιώργου Στασινού

Protagon Team Protagon Team 4 Νοεμβρίου 2019, 08:50
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 04/11/2019, 10:02
Ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός
|Intimenews/ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Εκλογές στο ΤΕΕ: Ευρεία νίκη της παράταξης του Γιώργου Στασινού

Protagon Team Protagon Team 4 Νοεμβρίου 2019, 08:50
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 04/11/2019, 10:02

Για τον ΣΥΡΙΖΑ είχε δοθεί χαρακτήρας ιδεολογικός σε αυτές τις εκλογές του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος. Χαρακτηριστικό είναι ότι την Κυριακή πήγαν να ψηφίσουν, ως μηχανικοί, τόσο ο πρώην υπουργός Υποδομων Χρήστος Σπίρτζης, όσο και ο τέως Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Ομως τα αποτελέσματα ήταν κόλαφος για τον ΣΥΡΙΖΑ. Η παράταξη Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών (ΔΚΜ) που πρόσκειται στη ΝΔ με επικεφαλής τον νυν πρόεδρο του ΤΕΕ, Γιώργο Στασινό, αναδείχτηκε πρώτη δύναμη των εκλογών, με ποσοστό 39,66%, σημαντικά μεγαλύτερο από τις άλλες παρατάξεις.

Πρόκειται για επιτυχία σε σχέση με το 2016, όταν η παράταξη είχε λάβει 27,90%.

Δεύτερη παράταξη αναδείχτηκε η Δημοκρατική Συμπαράταξη Μηχανικών (ΔΥΣΥΜ) που πρόσκειται στο ΚΙΝΑΛ με ποσοστό  15,11% από 13,38% το 2016.

Στην τρίτη θέση είναι Συμμαχία για Ενα Προοδευτικό ΤΕΕ, που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ και αποτελεί συνέχεια της Ριζοσπαστικής Πρωτοβουλίας Μηχανικών-Οικολόγοι Μηχανικοί Συνεργαζόμενοι. Συγκέντρωσε ποσοστό 9,20% σε σχέση με το 7,31% το 2016.

Η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Μηχανικών (πρόσκειται στο ΚΚΕ) κατατάσσεται στην τέταρτη  θέση με ποσοστό 7,53%  έναντι 6,09% το 2016.

Ακολουθεί η ΔΕΣΜη (Δημοκρατική Επιμελητηριακή Συμμαχία Μηχανικών- ΕλΕΜ Περιφερειακή Συνεργασία Συνεργαζόμενο), με ποσοστό 6,04% , το οποίο είναι σαφώς μειωμένο από τα αντίστοιχα ποσοστά που είχαν συγκεντρώσει το 2016 οι παρατάξεις (ΕλΕΜ 5,81%) και Περιφερειακή Συνεργασία Μηχανικών (2,71%).

Η Αριστερή Αγωνιστική Ενωτική Συσπείρωση (ΑΡΑΓΕΣ)  με ποσοστό 4,71% είναι στην έκτη θέση. Η ΔΥΝΑ.ΜΗ – Ανασυγκρότηση Μηχανικών είναι στην έβδομη θέση με ποσοστό3,86%, η Δημοκρατική Παράταξη Μηχανικών βρίσκεται στην όγδοη θέση με ποσοστό 3,77% και η παράταξη #block TEE Αριστερή Κίνηση Εργαζόμενων Ανέργων Μηχανικών στην 9η θέση με ποσοστό 3,05%. Ακόμη 11 παρατάξεις και μεμονωμένοι υποψήφιοι έχουν λάβει μικρότερα ποσοστά.

Το αποτέλεσμα των εκλογών του ΤΕΕ σχολίασε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης:

«Χθες ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας πήγε, μαζί με τον κ. Σπίρτζη, για να ψηφίσει στις Εκλογές του ΤΕΕ και σήμερα τα αποτελέσματα είναι ακόμη καλύτερα για τον Γιώργο Στασινό και την παράταξή του και φυσικά τη Νέα Δημοκρατία. Μεγάλη αύξηση στις δυνάμεις μας και ο ΣΥΡΙΖΑ στην τρίτη θέση» ανέφερε με μήνυμά του στο Twitter.

Ακόμα πιο ειρωνικός, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος του Κινήματος Αλλαγής:

Χθες ο κ. Τσίπρας με τον κ. Σπίρτζη πήγαν και ψήφισαν στις εκλογές του ΤΕΕ. Η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ ήρθε τρίτη, με ποσοστό κάτω από 10%! Τύχη βουνό…» σχολίασε επίσης στο Twitter, ο βουλευτής Αρκαδίας του ΚΙΝΑΛ.

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ο κ. Στασινός δήλωσε:

«Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους μηχανικούς για τη συμμετοχή τους στην εκλογική διαδικασία.

» Η υψηλή συμμετοχή των μηχανικών στις εκλογικές διαδικασίες, η ψήφος τους και η προτίμησή τους, αποτελούν δικαίωση για τις επιλογές που κάναμε τα τελευταία χρόνια στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος. Είναι ψήφος εμπιστοσύνης στις μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες που αναλάβαμε για να βελτιώσουμε την καθημερινότητα και το επάγγελμα του διπλωματούχου μηχανικού. Αλλά είναι παράλληλα και εντολή να συνεχίσουμε να προσπαθούμε να βρεθεί ξανά ο τεχνικός κόσμος στην πρωτοπορία της αναπτυξιακής προσπάθειας της χώρας, με νέες και καλές δουλειές για όλους.

» Υπόσχομαι ότι σε αυτόν τον δρόμο θα συνεχίσουμε. Με ρεαλιστικές και τεκμηριωμένες προτάσεις για όσα χρειάζεται η χώρα τα επόμενα χρόνια. Με νέες υπηρεσίες για τους μηχανικούς. Με εργαλεία και αλλαγές που έχει ανάγκη η οικονομία, η κοινωνία, οι πολίτες.

» Πέρα από το γενικό επίπεδο, θέλω και προσωπικά να ευχαριστήσω, πιο ειδικά, για την ιστορική πρωτιά τους συναδέλφους που προτίμησαν την παράταξή μας τη ΔΚΜ και για την εμπιστοσύνη τους και για τη θέλησή τους να προχωρήσουμε δυναμικά, που επιβεβαιώθηκε με τόσο ξεκάθαρο τρόπο στην κάλπη. Θα συνεχίσουμε, όπως μέχρι τώρα, με σοβαρότητα, σχέδιο, θέληση και προγραμματισμό να φέρνουμε αποτελέσματα. Και όλοι μαζί, για το καλό του κλάδου και της χώρας, μπορούμε από σήμερα να πετύχουμε ακόμη περισσότερα. Και θέλουμε και μπορούμε. Το έχουμε αποδείξει».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...