265
Ο Γκραντ στην πρεμιέρα του «The Irishman», λίγο μετά αφού έχει αρνηθεί να δώσει το χέρι του στον Σατζίντ Τζαβίντ | Reuters

Χιου Γκραντ: Δεν δίνω το χέρι μου σε αναίσθητους πολιτικούς

Protagon Team Protagon Team 3 Νοεμβρίου 2019, 19:43
Ο Γκραντ στην πρεμιέρα του «The Irishman», λίγο μετά αφού έχει αρνηθεί να δώσει το χέρι του στον Σατζίντ Τζαβίντ
|Reuters

Χιου Γκραντ: Δεν δίνω το χέρι μου σε αναίσθητους πολιτικούς

Protagon Team Protagon Team 3 Νοεμβρίου 2019, 19:43

Όλα ξεκίνησαν από μια… υπουργική επίθεση.

Ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Σατζίντ Τζαβίντ μιλώντας πριν μερικά 24ωρα στα βρετανικά ΜΜΕ κατηγόρησε τον Χιου Γκραντ πως υπήρξε εξαιρετικά αγενής, αρνούμενος να κάνει χειραψία μαζί του όταν βρέθηκαν πρόσωπο με πρόσωπο στην πρεμιέρα της ταινίας «The Irishman», στο Λονδίνο.

«Του πρόσφερα το χέρι μου λέγοντας του “είναι πραγματικά υπέροχο που σε γνωρίζω” και ξέρετε τι έκανε αυτός; Αρνήθηκε μέχρι και να το σφίξει!», είπε ο υπουργός.

«Μου είπε με αγένεια πως “δεν πρόκειται να σφίξω το χέρι κάποιου που όταν ήταν υπουργός Πολιτισμού δεν έσπευσε καν να υποστηρίξει τους φίλους μου στην [εκστρατεία κατά των σκανδαλοθηρικών ΜΜΕ] Hacked Off”. Αναρωτιέμαι αν άνθρωποι σαν τον Χιου Γκραντ θεωρούν πως ανήκουν σε μια κοινωνική ελίτ, αρνούμενοι μέχρι και να κοιτάξουν την εργατική τάξη από κάτω τους», κατέληξε ο Τζαβίντ με μια δόση… ταξικής υπερβολής.

Ωστόσο, όπως αναφέρει ο Guardian, ο εκπρόσωπος του ηθοποιού, με δήλωσή του προσπάθησε να αποσαφηνίσει τη συνάντηση του πελάτη του με τον υπουργό, λέγοντας πως «τα ακριβή λόγια του Γκραντ ήταν “αν δεν σας πειράζει, θα προτιμήσω να μην σας σφίξω το χέρι επειδή ήσασταν αγενής και αναίσθητος απέναντι σε όσους έχουν υποστεί την αδιάκριτη εισβολή των ΜΜΕ στην ιδιωτικότητα τους». Ο Χιου θα ήθελε επίσης να επισημάνει ότι τα εν λόγω θύματα δεν ήταν διάσημοι ή σελέμπριτις, αλλά απλοί άνθρωποι που είχαν υποστεί προσωπικές ή οικογενειακές τραγωδίες και στη συνέχεια είχαν πέσει θύμα κακομεταχείρισης από τα βρετανικά ΜΜΕ».

Μάλιστα, ο εκπρόσωπος υπενθυμίζει πως και τα ίδια τα θύματα, μετά την συνάντησή τους με τον τότε υπουργό Πολιτισμού, είχαν χαρακτηρίσει τον Τζαβίντ ως «οριακά περιφρονητικό απέναντι τους».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...