526
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προσέρχεται στη συνεδρίαση της νέας Εκλογικής Επιτροπής του κόμματος στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο «Γιάννης Ρίτσος» στο Αιγάλεω | © Intime p.a.

Πλώρη για την «ανατροπή των συσχετισμών» της 21ης Μαΐου έβαλε ο Τσίπρας

Protagon Team Protagon Team 29 Μαΐου 2023, 18:28
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προσέρχεται στη συνεδρίαση της νέας Εκλογικής Επιτροπής του κόμματος στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο «Γιάννης Ρίτσος» στο Αιγάλεω
|© Intime p.a.

Πλώρη για την «ανατροπή των συσχετισμών» της 21ης Μαΐου έβαλε ο Τσίπρας

Protagon Team Protagon Team 29 Μαΐου 2023, 18:28

«Η σημερινή συγκρότηση και συνεδρίαση της νέας Εκλογικής Επιτροπής είναι μια χειροπιαστή απόδειξη ότι ακούσαμε, ακούμε το μήνυμα των ελλήνων πολιτών, λαμβάνουμε το μήνυμα και κάνουμε ό,τι μπορούμε προκειμένου να γίνουμε καλύτεροι, να αλλάξουμε εν κινήσει», υπογράμμισε το απόγευμα της Δευτέρας ο Αλέξης Τσίπρας σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της νέας Εκλογικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο «Γιάννης Ρίτσος», στο Αιγάλεω.

Παράλληλα περιέγραψε τον στόχο της Κουμουνδούρου ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου. «H απάντηση μας είναι μια, βάζουμε τον πήχη ψηλά και κινητοποιούμε κάθε ανθρώπινο πόρο προκειμένου να πετύχουμε τον μεγάλο μας στόχο που είναι η ανατροπή των συσχετισμών της 21ης Μαΐου ενόψει των επομένων εκλογών, μιας νέας εκλογικής αναμέτρησης που έχουμε μπροστά μας», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η απόφασή μας λοιπόν είναι το επόμενο διάστημα να επιχειρήσουμε να επανασυστήσουμε τις προγραμματικές θέσεις και τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη τετραετία», πρόσθεσε και επισήμανε ότι οι προγραμματικές θέσεις του κόμματος θα είναι στο επίκεντρο της προεκλογικής εκστρατείας του κόμματος το επόμενο διάστημα: «Θα μιλήσουμε για τα μεγάλα ζητήματα και για τις προτάσεις μας για την ακρίβεια, τη δημόσια υγεία, την παιδεία, θα μιλήσουμε το επόμενο διάστημα με μεγαλύτερη σαφήνεια για το με ποιον τρόπο θα μπορέσουν οι πολίτες να έχουν καλύτερο εισόδημα. Θα έχουμε τη δυνατότητα να αναδείξουμε το μεγάλο δίλημμα και διακύβευμα της επόμενης τετραετίας που είναι πώς και με ποιους όρους και ποιος θα διαχειριστεί τα 70 δισ. του Ταμείου Ανάκαμψης».

Σημείωσε ότι «όλη η Εκλογική Επιτροπή θα συμβάλει σε αυτή την προσπάθεια», ότι «θα αξιοποιηθούν όλοι και ακόμη περισσότεροι σε αυτό το στόχο», και ευχαρίστησε για τη συμμετοχή τους όλα τα μέλη του οργάνου.

Σύμφωνα με τον ίδιο στην Επιτροπή συμμετέχουν στελέχη «άλλα με μεγάλη εμπειρία ακόμα και από τις μάχες την περίοδο των μνημονίων, άλλα πολιτικά στελέχη που εκφράζουν ό,τι πιο δημιουργικό και ανήσυχο υπάρχει στην ελληνική κοινωνία και άλλα στελέχη που συνδυάζουν την τεχνοκρατική επάρκεια με την πολιτική στράτευση, ήταν στη δεξαμενή σκέψης που είχαμε ιδρύσει».

Υπενθυμίζεται ότι στη νέα Εκλογική Επιτροπή συμμετέχουν οι Ράνια Σβίγκου, Πόπη Τσαπανίδου, Αλέξης Χαρίτσης, Κατερίνα Νοτοπούλου, Ράνια Θρασκιά, Κώστας Ζαχαριάδης, Διάνα Βουτυράκου, Νικόλας Φαραντούρης, Διονύσης Τεμπονέρας, Ευάγγελος Αποστολάκης, Γρήγορης Θεοδωράκης, Χάρης Μαμουλάκης, Εφη Αχτσιόγλου, Αθηνά Λινού, Δημήτρης Λυρίτσης, Τζένη Λειβαδάρου, Κινυούα Μάινα Νικόδημος, Μακρίνα- Βιόλα Κώστη, Γιώργος Χουλιαράκης, Γιώργος Καραμέρος και Στέφανος Κασελάκης.

Ο Αλέξης Τσίπρας ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Διονύση Τεμπονέρα «που αποδέχτηκε να είναι συντονιστής της Εκλογικής Επιτροπής». Πρόκειται για «στέλεχος της νέας γενιάς, με ιδιαίτερη παρουσία στον επαγγελματικό του χώρο ως μάχιμος δικηγόρος για τα εργατικά δικαιώματα, που μπορεί να συνδυάσει αυτό το ιστορικό νήμα των αγώνων της Αριστεράς με τους σύγχρονους αγώνες για δικαιοσύνη, ισότητα και ελευθερία».

Από τη συνεδρίαση της Εκλογικής Επιτροπής που θα αναλάβει το συντονισμό του εκλογικού αγώνα ενόψει της νέας αναμέτρησης της 25ης Ιουνίου. (ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ)

Τέλος, απευθυνόμενος στα στελέχη και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε εκ νέου στον στόχο «ανατροπής των συσχετισμών», χρησιμοποιώντας τη φράση αυτή ακόμη τρεις (!) φορές, αποφεύγοντας να μιλήσει συγκεκριμένα για «νίκη», όπως την περασμένη εβδομάδα, κατά την ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος (η οποία δεν συνεδρίασε).

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...