308
| Γ.Τ. ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Ανδρουλάκης: Πλατύ κάλεσμα «για να αποκτήσει η χώρα αξιόπιστη προοδευτική δύναμη»

Protagon Team Protagon Team 29 Μαΐου 2023, 17:11
|Γ.Τ. ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Ανδρουλάκης: Πλατύ κάλεσμα «για να αποκτήσει η χώρα αξιόπιστη προοδευτική δύναμη»

Protagon Team Protagon Team 29 Μαΐου 2023, 17:11

Kάλεσμα σε όλους τους προοδευτικούς πολίτες να στηρίξουν το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ προκειμένου η χώρα «να αποκτήσει αξιόπιστη προοδευτική δύναμη, που θα μπορεί να αντιμετωπίσει ευθέως τη συντήρηση με προγραμματικό λόγο» απηύθυνε τη Δευτέρα από το βήμα του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Επενδύουμε στην ενότητα του λαού και όχι στον διχασμό, τον οποίο τροφοδοτούν για να επιβιώσουν οι ψηφιακές τους συμμορίες», πρόσθεσε, θέλοντας να περιγράψει το πολιτικό διακύβευμα που θέτει η Χαρ. Τρικούπη ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου.

Εξάλλου, ο κ. Ανδρουλάκης θέλησε να απαντήσει κριτική του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος επέκρινε τους χειρισμούς του νωρίτερα την ίδια ημέρα, στο πλαίσιο τηλεοπτικής συνέντευξής του.

Μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε: «Πραγματικός φόβος δεν είναι αυτός της ακυβερνησίας αλλά της παντοδυναμίας του συστήματος εξουσίας του κ. Μητσοτάκη, που απέδειξε ότι δεν σέβεται τους φόρους του ελληνικού λαού μοιράζοντας δισεκατομμύρια σε απευθείας αναθέσεις με πελατειακό τρόπο την περίοδο της πανδημίας, άφησε στο έλεος το ΕΣΥ και την Παιδεία με αποτέλεσμα να αυξηθούν οι ανισότητες, ενώ το στεγαστικό του πρόγραμμα ήδη απέτυχε καθώς οι τιμές των ενοικίων συνεχίζουν να καλπάζουν».

Παράλληλα κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη να αφήσει τους χαρακτηρισμούς για το ΠΑΣΟΚ «γιατί οι πελατειακές πολιτικές επιλογές του για τους λίγους πρόσθεσαν 50 δισεκατομμύρια στο δημόσιο χρέος», όπως ισχυρίστηκε.

Μεταξύ των συμμετεχόντων στη συνεδρίαση διακρίνονται ο Θεόδωρος Μαργαρίτης, ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Ανδρέας Λοβέρδος, η Ελένη Χρονοπούλου και ο Δημήτρης Μάντζος

Ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν άφησε ασχολίαστη και τη «δημόσια δήλωση του Φαήλου Κρανιδιώτη για τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας» η οποία αποτελεί «το ξεγύμνωμα του τυχοδιωκτισμού του συστήματος εξουσίας του Κυριάκου Μητσοτάκη», σύμφωνα με τον ίδιο.

«Μετά τις υποκλοπές και τις επιθέσεις στις ανεξάρτητες Αρχές, αποκαλύπτονται και τα κόμματα-δορυφόροι δείχνοντας σε ποιες επικίνδυνες ατραπούς οδηγείται το πολιτικό μας σύστημα μακριά από την ευρωπαϊκή κανονικότητα», επισήμανε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...