355
Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας με μάσκα προστασίας – πολλοί όμως δεν φορούν | INTIMEnews

Εκκληση Κικίλια στους νέους με νέα καμπάνια για τον κορονοϊό: στα 36 ο μέσος όρος ηλικίας των ασθενών!

Protagon Team Protagon Team 12 Αυγούστου 2020, 14:09
Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας με μάσκα προστασίας – πολλοί όμως δεν φορούν
|INTIMEnews

Εκκληση Κικίλια στους νέους με νέα καμπάνια για τον κορονοϊό: στα 36 ο μέσος όρος ηλικίας των ασθενών!

Protagon Team Protagon Team 12 Αυγούστου 2020, 14:09

Με διαδοχικές αναρτήσεις του στα social media, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας απευθύνεται στους νέους –που δείχνουν να αγνοούν ολοένα και πιο επιδεικτικά τον κίνδυνο του κορονοϊού– παρουσιάζοντας τη νέα καμπάνια του υπουργείου για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών.

«Ο μέσος όρος ηλικίας όσων έχουν νοσήσει τον Αύγουστο έχει κατέβει στα 36 χρόνια», υπογραμμίζει ο υπουργός, επαναλαμβάνοντας ότι η επικινδυνότητα του νέου κορονοϊού είναι η ευκολία μετάδοσής του.

«Αυτό συμβαίνει ακόμα και εάν είσαι νέος και νομίζεις πως είσαι άτρωτος», επισημαίνει χαρακτηριστικά.

Η επικινδυνότητα του #κορονοϊού είναι η ευκολία μετάδοσής του. Αυτό συμβαίνει ακόμα και εάν είσαι νέος & νομίζεις πως…

Geplaatst door Vassilis Kikilias op Woensdag 12 augustus 2020

Ο προβληματισμός των λοιμωξιολόγων έγκειται στο γεγονός ότι σε μεγάλο ποσοστό τα κρούσματα αφορούν άτομα κάτω των 40 ετών, με ήπια ή και καθόλου συμπτώματα.

Χαρακτηριστικές ήταν οι δηλώσεις του καθηγητή Μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδη Βατόπουλου, που μεταξύ άλλων σχολίασε ότι «η νεολαία ούτε έχει πάρει χαμπάρι τι γίνεται» με την πανδημία του κορονοϊού.

Αντίστοιχα σε ανακοίνωση του, ο ΙΣΑ «καλεί τους πολίτες να αναλάβουν την ευθύνη τόσο για την ατομική τους υγεία, όσο και για την ασφάλεια της κοινωνίας, και να συστρατευτούν με υπευθυνότητα στη μάχη ενάντια στον κοινό εχθρό», απευθύνοντας παράλληλα έκκληση «ειδικά στα άτομα νεαρής ηλικίας, να τηρούν με σχολαστικότητα τα μέτρα προφύλαξης καθώς είναι και αυτοί ευάλωτοι στη λοίμωξη και εμφανίζουν σε μεγάλη συχνότητα σοβαρές επιπλοκές».

Στην άνοδο των κρουσμάτων στην Αττική στάθηκε από την πλευρά του ο λοιμωξιολόγος καθηγητής Νίκος Σύψας, σημειώνοντας πως έχουν αυξηθεί οι εισαγωγές σε ΜΕΘ ασθενών που δεν είναι ηλικιωμένοι.

«Ανησυχητικά είναι τα σημάδια κυρίως στην Αττική που διπλασιάστηκαν τα κρούσματα. Oπως επίσης είναι ανησυχητικό το μεγάλο ποσοστό διασωληνωμένων που δεν είναι ηλικιωμένοι ή άτομα με υποκείμενα νοσήματα. Ελπίζουμε ότι τα μέτρα που έχουμε λάβει θα σταθεροποιήσουν την κατάσταση και δεν θα έχουμε περαιτέρω άνοδο», τόνισε ο κ. Σύψας, για να προσθέσει:

«Υπάρχει μεγάλη κινητικότητα πληθυσμού και η έξαρση της επιδημίας σχετίζεται με αυτό. Τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση είναι αρκετά και ενδεχομένως να γίνουν λίγο πιο αυστηρά εν όψει Δεκαπενταύγουστου. Το θέμα δεν είναι όμως να παίρνουμε καινούργια μέτρα, αλλά να τηρούνται τα υπάρχοντα. Και αυτό δεν γίνεται. Δεν τηρούνται τα μέτρα και οι αποστάσεις, υπάρχει χαλαρότητα. Ισως στο τέλος της εβδομάδας πάμε σε νέα μέτρα, αν συνεχιστεί η άνοδος των κρουσμάτων. Δεν έχουμε άλλη επιλογή».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...