250
Από τα μπαρ, στην παραλία του Λαγανά ο κόσμος | Μirror/John Alevroyiannis

Στα Χανιά η πρώτη «καμπάνα» των €10.000 μετά τις ανακοινώσεις Χαρδαλιά – Από τα μπαρ, στις πλατείες ο κόσμος

Protagon Team Protagon Team 12 Αυγούστου 2020, 13:42
Από τα μπαρ, στην παραλία του Λαγανά ο κόσμος
|Μirror/John Alevroyiannis

Στα Χανιά η πρώτη «καμπάνα» των €10.000 μετά τις ανακοινώσεις Χαρδαλιά – Από τα μπαρ, στις πλατείες ο κόσμος

Protagon Team Protagon Team 12 Αυγούστου 2020, 13:42

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ήταν σαφής προ ημερών: σε όσους αγνοήσουν τα νέα μέτρα για τον κορονοϊό (βλ. περιορισμό του ωραρίου λειτουργίας μπαρ και εστιατορίων) και επιμένουν να σερβίρουν μετά τα μεσάνυχτα, θα επιβάλλεται πρόστιμο €10.000 με την πρώτη παραβίαση και 20ήμερο λουκέτο με τη δεύτερη (εδώ).

Η πρώτη «καμπάνα» των 10.000 ευρώ «έπεσε» στα Χανιά κατά τη διάρκεια περιπολίας κλιμακίου της ΕΛ.ΑΣ. Οι αστυνομικοί εντόπισαν μπαρ στο κέντρο της πόλης να σερβίρει κανονικά τους πελάτες στη μία μετά τα μεσάνυχτα.

Παρά τις διαμαρτυρίες των ιδιοκτητών, το πρόστιμο βεβαιώθηκε, ενώ επιβλήθηκε και αναστολή λειτουργίας του μαγαζιού για τρεις ημέρες.

Αλλά και όπου τηρείται το μέτρο, οι εικόνες συνωστισμού που παρατηρήθηκαν μετά το κλείσιμο μπαρ και εστιατορίων ήταν απογοητευτικές.

Στη Μύκονο, στην Καβάλα, στην Κρήτη (φωτογραφία κάτω) και άλλα τουριστικά θέρετρα όπου έχει τεθεί σε ισχύ η απαγόρευση λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος μετά τα μεσάνυχτα, ο κόσμος επέλεξε να συνεχίσει τη βραδινή του έξοδο στην παραλία, σε πλατείες και παγκάκια.

Ενδεικτική ήταν η εικόνα στον Λαγανά της Ζακύνθου που ανέκαθεν –ακόμα και τη φετινή προβληματική σεζόν– προσέλκυε μεγάλο αριθμό ξένων τουριστών. Δεκάδες νέοι, αφού αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν από τα μπαράκια, συγκεντρώθηκαν στην παραλία και συνέχισαν να πίνουν και να διασκεδάζουν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Η εν λόγω εικόνα επαναλήφθηκε σε πολλές άλλες περιοχές της χώρας, και πλέον έκδηλος είναι ο προβληματισμός για το τι θα συμβεί το Σαββατοκύριακο του Δεκαπενταύγουστου, τότε που αναμένεται να κορυφωθεί η «απόδραση» από το κλεινόν άστυ…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...