244
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος με τον Πρωθυπουργό σε παλιαότερη συνάντησή τους | Nick Paleologos / SOOC

Εφτασε η ώρα των εκλογών: Το απόγευμα ο Τσίπρας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Protagon Team Protagon Team 10 Ιουνίου 2019, 09:36
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος με τον Πρωθυπουργό σε παλιαότερη συνάντησή τους
|Nick Paleologos / SOOC

Εφτασε η ώρα των εκλογών: Το απόγευμα ο Τσίπρας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Protagon Team Protagon Team 10 Ιουνίου 2019, 09:36

Ο Αλέξης Τσίπρας πρόκειται να μεταβεί σήμερα Δευτέρα στις 18:30 στο Προεδρικό Μέγαρο για να ζητήσει από τον Προκόπη Παυλόπουλο και επίσημα τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών για την Κυριακή 7 Ιουλίου.

Το αίτημα έρχεται καθυστερημένο σε σχέση με την αρχική προαναγγελία του Πρωθυπουργού. Από το βράδυ κιόλας των ευρωεκλογών της 26ης Μαΐου ο κ. Τσίπρας είχε προαναγγείλει την επίσκεψή του στο Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη Δευτέρα 3 Ιουνίου, αμέσως μετά τον β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Γρήγορα η ημερομηνία μετατέθηκε κατά μία εβδομάδα, παρά τη βαριά ήττα και στις ευρωεκλογές και στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ενδιάμεσα η κυβέρνηση όρισε τη νέα ηγεσία των ανωτάτων δικαστηρίων (η θητεία των νυν προέδρων λήγει στις 30 Ιουνίου), προκαλώντας την οργή της αντιπολίτευσης. Ψήφισε ακόμη τον νέο Ποινικό Κώδικα με απούσα την αντιπολίτευση, ενώ φρόντισε να ολοκληρώσει μεγάλο αριθμό φωτογραφικών μεταθέσεων και διορισμών της τελευταίας στιγμής, πριν κλείσει η Βουλή για τις εκλογές.

Το Σύνταγμα ορίζει ότι το αίτημα θα πρέπει να δικαιολογημένο και μάλιστα να αφορά ένα μεγάλης σημασίας εθνικό ζήτημα, που απομένει να φανεί ποιο θα είναι.

Το επόμενο βήμα είναι η έκδοση του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος από τον κ. Παυλόπουλο, η διάλυση της Βουλής και η προκήρυξη εκλογών για τις 7 Ιουλίου.

Μετά το Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρωθυπουργός θα μεταβεί στο Μέγαρο Μουσικής όπου θα παρουσιάσει το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και μαζί ένα νέο πακέτο παροχών με μείωση των φορολογικών συντελεστών, αύξηση του κατώτατου μισθού και εκατοντάδες χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...