210
Μήπως δεν το φύτεψαν καλά; | Reuters

Ξεράθηκε το «δέντρο της φιλίας» του Τραμπ και του Μακρόν

Protagon Team Protagon Team 10 Ιουνίου 2019, 08:39
Μήπως δεν το φύτεψαν καλά;
|Reuters

Ξεράθηκε το «δέντρο της φιλίας» του Τραμπ και του Μακρόν

Protagon Team Protagon Team 10 Ιουνίου 2019, 08:39

Συμβολικό ή τυχαίο; Το δέντρο που είχαν φυτέψει πέρυσι στους κήπους του Λευκού Οίκου  ο Ντόναλντ Τραμπ με τον Εμανουέλ Μακρόν δεν μακροημέρευσε και πλέον έχει ξεραθεί.

Ο Μακρόν είχε προσφέρει τη βελανιδιά στον αμερικανό ομόλογό του κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψής του στην Ουάσινγκτον, τον Απρίλιο του 2018. Προερχόταν από δάσος της βόρειας Γαλλίας όπου σκοτώθηκαν πάνω από 2.000 αμερικανοί πεζοναύτες ενώ μαινόταν ο Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος.

Οι δύο πρόεδροι, μεταξύ φιλοφρονήσεων αλλά κάπως αδέξια (γιατί και οι δύο φαίνονταν άμαθοι από τέτοιες εργασίες), έριξαν με το φτυάρι λίγο χώμα στις ρίζες του φυτού μπροστά στις συζύγους τους και στις κάμερες.

Αλλά τελικά ούτε η πολιτική τους φιλία μακροημέρευσε ούτε και το δέντρο που εξαφανίστηκε σχεδόν αμέσως για να μπει σε καραντίνα. «Είναι υποχρεωτικό για κάθε ζωντανό οργανισμό που εισάγεται στις ΗΠΑ», είχε εξηγήσει ο Ζεράρ Αρό, ο τότε πρεσβευτής της Γαλλίας στην Ουάσινγκτον. «Θα ξαναφυτευτεί μετά», είχε διαβεβαιώσει.

Στην πραγματικότητα δεν ξαναφυτεύτηκε ποτέ, ανέφερε διπλωματική πηγή ενώ ο Μακρόν και ο Τραμπ συναντιόνταν ξανά με την ευκαιρία της 75ης επετείου της απόβασης των συμμάχων στη Νορμανδία. Εκεί αποπειράθηκαν να βάλουν σε δεύτερο πλάνο τις πολλές διαφωνίες τους, για ζητήματα από το Ιράν ως το εμπόριο, που ήγειραν εντάσεις στη διμερή σχέση την τελευταία χρονιά.

Το δέντρο πέθανε ξεχασμένο ενώ βρισκόταν σε καραντίνα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...