223
Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας στο Μέγαρο Μαξίμου | IntimeNews

Δημοσκόπηση Pulse: Στις 13,5 μονάδες η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 19 Σεπτεμβρίου 2019, 20:56
Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας στο Μέγαρο Μαξίμου
|IntimeNews

Δημοσκόπηση Pulse: Στις 13,5 μονάδες η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 19 Σεπτεμβρίου 2019, 20:56

Δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΙ δίνει προβάδισμα 13,5% στη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εμφανίσεις Κυριάκου Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ.

Οι πολίτες εμφανίζονται ικανοποιημένοι από τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ, ενώ ενδιαφέρον έχει η άποψη των πολιτών για την υπόθεση Novartis, καθώς σχεδόν ένας στους δύο (ποσοστό 48%) εκτιμά ότι υπήρξε προσπάθεια στοχοποίησης πολιτικών αντιπάλων.

Στην πρώτη μέτρηση της εταιρείας μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου και την εμφάνιση των πολιτικών αρχηγών στη ΔΕΘ, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 39,5% στην πρόθεση ψήφου με τον ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται στο 26%. Ακολουθεί το ΚΙΝΑΛ με 6%, το ΚΚΕ με 4,5%, το ΜεΡΑ25 με 4% και η Ελληνική Λύση είναι στο 3%.

Σε ότι αφορά την υπόθεση Novartis, to 48% θεωρεί (σίγουρα ναι 28% και μάλλον ναι 20%) ότι υπήρξε διάθεση στοχοποίησης πολιτικών προσώπων, το 21% θεωρεί ότι δεν γνωρίζει και το 31% θεωρεί ότι σίγουρα ή μάλλον δεν υπήρξε στοχοποίηση.

Το 64% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι τα πράγματα κινούνται σε θετική κατεύθυνση ενώ στα αξιοσημείωτα ευρήματα είναι ότι το 39% των πολιτών θεωρεί ότι τα πράγματα πηγαίνουν λίγο ή πολύ καλύτερα απ’ ότι περίμεναν.

Τέλος, θετικά διακείμενοι εμφανίζονται οι 2 στους 3 για τα μέτρα που εξήγγειλε από την ΔΕΘ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...