253
Ο Νίκος Δένδιας κατά τη συνάντησή του στη Γενεύη με τον Αντόνιο Γκουτέρες | Twitter

Δένδιας σε Γκουτέρες: Η Ελλάδα έχει και ρόλο και λόγο ως προς τη Λιβύη

Protagon Team Protagon Team 24 Φεβρουαρίου 2020, 22:13
Ο Νίκος Δένδιας κατά τη συνάντησή του στη Γενεύη με τον Αντόνιο Γκουτέρες
|Twitter

Δένδιας σε Γκουτέρες: Η Ελλάδα έχει και ρόλο και λόγο ως προς τη Λιβύη

Protagon Team Protagon Team 24 Φεβρουαρίου 2020, 22:13

Η Ελλάδα, ως χώρα γειτονική της Λιβύης, άμεσα επηρεαζόμενη από τις εξελίξεις εκεί και ως παράγοντας σταθερότητας στην περιοχή, έχει και ρόλο και λόγο ως προς την κατάσταση στη Λιβύη, τόνισε o Νίκος Δένδιας κατά τη συνάντησή του στη Γενεύη με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες.

«Εξελίξεις που συμπεριλαμβάνουν παράνομες ενέργειες οι οποίες υποδαυλίζουν τη σύρραξη και υπονομεύουν την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή», επισήμανε ο υπουργός Εξωτερικών σε γραπτή δήλωσή του μετά τη συνάντηση.

Επίσης, εξέφρασε τη σθεναρή υποστήριξη της χώρας μας στην προσπάθεια πολιτικής επίλυσης της λιβυκής κρίσης υπό τον ειδικό εκπρόσωπο του γενικού γραμματέα Χασάν Σαλαμέ.

Ο υπουργός Εξωτερικών συζήτησε με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ και για τα επόμενα βήματα στο Κυπριακό, υπογραμμίζοντας ότι υποστηρίζουμε σταθερά τις προσπάθειες του γενικού γραμματέα των ΗΕ για επανεκκίνηση των συνομιλιών με στόχο μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού, στη βάση των σχετικών αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και του κοινοτικού κεκτημένου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στη Γενεύη επ’ ευκαιρία της αυριανής συμμετοχής του υπουργού Εξωτερικών και του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ στις εργασίες του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και της Διάσκεψης για τον Αφοπλισμό.

Επίσης, κατά την παραμονή του στη Γενεύη, ο έλληνας υπουργός θα έχει διμερείς συναντήσεις με τους ομολόγους του της Ινδονησίας, της Αρμενίας και του Μπαχρέιν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News