151
O Nίκος Δένδιας με τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ | Twitter.com/GreeceMFA

Δένδιας με Ζάεφ και Οσμάνι: Η Ελλάδα είναι ο καλύτερος σύμμαχος της Βόρειας Μακεδονίας

Protagon Team Protagon Team 31 Αυγούστου 2021, 14:11
O Nίκος Δένδιας με τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ
|Twitter.com/GreeceMFA

Δένδιας με Ζάεφ και Οσμάνι: Η Ελλάδα είναι ο καλύτερος σύμμαχος της Βόρειας Μακεδονίας

Protagon Team Protagon Team 31 Αυγούστου 2021, 14:11

Επίσκεψη στη Βόρεια Μακεδονία παραγματοποιεί την Τρίτη ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας και το πρόγραμμά του ξεκίνησε με τη συνάντηση που είχε με τον ομόλογό του, Μπουγιάρ Οσμάνι.

Στην ατζέντα της συνάντησης, οι  διμερείς σχέσεις, συμπεριλαμβανομένης της συνεπούς -όπως αναφέρεται στη σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών- εφαρμογής της Συμφωνίας των Πρεσπών, η διμερής συνεργασία, η ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων, καθώς και οι περιφερειακές εξελίξεις.

Κατά τη συνάντηση με τον κ. Οσμάνι, ο Νίκος Δένδιας θέλησε να υπογραμμίσει ότι πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης είναι εμβάθυνση της διμερούς συνεργασίας και η στήριξη της ευρωπαικής πορείας της γείτονος. Η Ελλάδα είναι ο καλύτερος σύμμαχος της Βόρειας Μακεδονίας, φέρεται να είπε ο υπουργός των Εξωτερικών, κάνοντας αναφορά στη συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας που υπέγραψε πρόσφατα (εδώ) η κυβέρνηση Ζάεφ με την Τουρκία.

Ακολούθησε η συνάντηση Δένδια με τον πρωθυπουργό της γείτονος, Ζόραν Ζάεφ, κατά την οποία εξετάστηκε η πορεία εφαρμογής της Συμφωνίας των Πρεσπών.

 

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...