142
Ραντμίλα Σεκερίνσκα και Χουλουσί Ακάρ κατά την υπογραφή της συμφωνίας | Twitter@Sekerinska

Πενταετή στρατιωτική συμφωνία με την Τουρκία υπέγραψε η Βόρεια Μακεδονία

Protagon Team Protagon Team 18 Αυγούστου 2021, 10:16
Ραντμίλα Σεκερίνσκα και Χουλουσί Ακάρ κατά την υπογραφή της συμφωνίας
|Twitter@Sekerinska

Πενταετή στρατιωτική συμφωνία με την Τουρκία υπέγραψε η Βόρεια Μακεδονία

Protagon Team Protagon Team 18 Αυγούστου 2021, 10:16

Με την υπογραφή πενταετούς συμφωνίας στρατιωτικής και οικονομικής συνεργασίας ολοκληρώθηκε την Τρίτη η επίσκεψη της υπουργού Αμυνας της Βόρειας Μακεδονίας, Ραντμίλα Σεκερίνσκα, στην Κωνσταντινούπολη.

Η συμφωνία που υπέγραψε η υπουργός Αμυνας της Βόρειας Μακεδονίας με τον τούρκο ομόλογό της Χουλουσί Ακάρ, προβλέπει ετήσια κατανομή κονδυλίων από την Αγκυρα στα Σκόπια – κονδύλια τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για την ενίσχυση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων, την προμήθεια εξοπλισμού πυροβολικού και τον εκσυγχρονισμό του στρατού της χώρας.

Η Ραντμίλα Σεκερίνσκα παραβρέθηκε επίσης στα εγκαίνια της Διεθνούς Εκθεσης Αμυντικής Βιομηχανίας IDEF 21, που πραγματοποιείται στην Πόλη από τις 17 έως τις 20 Αυγούστου.

«Η παρουσία στην έκθεση IDEF 21 της αντιπροσωπείας από τη Βόρεια Μακεδονία με επικεφαλής την υπουργό Σεκερίνσκα έχει ως στόχο την εξέταση των δυνατοτήτων προμήθειας νέου εξοπλισμού για τον εκσυγχρονισμό του Στρατού μας, στον οποίο φέτος διατίθεται το 25 % του αμυντικού προϋπολογισμού», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...